Χρησιμοποιήστε το Audacity για να παίξετε ανάποδα ένα ήχο

Δείτε σε αυτό το άρθρο πώς να χρησιμοποιήσετε το πρόγραμμα Audacity για να παίξετε ανάποδα ένα ήχο ή ένα τραγούδι.

εφέ

Αναρωτηθήκατε ποτέ πώς είναι να ακούτε ένα τραγούδι αντίστροφα; Θέλετε να μάθετε πώς ακούγετε το αγαπημένο σας κομμάτι αν το αντιστρέψετε; Ίσως πάλι να έχετε και εσείς ακούσει για κρυμμένα μηνύματα που ακούγονται μόνο αν κάτι παιχτεί ανάποδα. Όποιος και αν είναι ο λόγος, δείτε πως μπορείτε να το κάνετε και μάλιστα δωρεάν.

Δεν θα χρειαστείτε τίποτα παραπάνω από το δωρεάν πρόγραμμα ανοικτού κώδικα Audacity, που σας παρουσιάσαμε πρόσφατα στην έκδοση 3.0.3. Η παρακάτω δοκιμή έγινε σε υπολογιστή με Windows 10.

Βήμα 1. Εγκαταστήστε το Audacity
audacity 1
Μπείτε στο επίσημο ιστότοπο του Audacity και κατεβάστε το πρόγραμμα σύμφωνα με το λειτουργικό σας σύστημα. Το αρχείο δεν είναι μεγάλο, γύρω στα 34MB.

Το πρόγραμμα υποστηρίζει πλήρως τα Ελληνικά, αν και σε διάφορες ορολογίες έχουμε συνηθίσει την Αγγλική ορολογία και μας ήταν πιο εύκολο να καταλάβουμε τι εννοεί μια εντολή, όταν αυτή αποδιδόταν στα Αγγλικά παρά στα Ελληνικά (ειδικά στα εφέ).

audacity 2

Η εγκατάσταση δεν αργεί και μπορεί να γίνει σε όποιο δίσκο η φάκελο επιθυμείτε.

Βήμα 2. Τρέξτε το Audacity.
audacity 3

Αφού εγκαταστήσετε το Audacity στον υπολογιστή σας, ξεκινήστε το και θα δείτε ένα μήνυμα καλωσορίσματος. Μπορείτε να το κλείσετε μαρκάροντας το “Να μην εμφανιστεί ξανά στην εκκίνηση” ώστε να μην σας ενοχλεί.

Βήμα 3. Εισάγετε ένα τραγούδι.
audacity 4

Ανοίξτε από το μενού το Αρχείο, που βρίσκεται στην επάνω αριστερή γωνία και, στη συνέχεια, κάντε κλικ ή πατήστε Άνοιγμα.
Περιηγηθείτε στον υπολογιστή σας ή τη συσκευή σας για να εντοπίσετε το τραγούδι που θέλετε να ακούσετε ανάποδα. Όταν το βρείτε, επιλέξτε το και κάντε κλικ ή πατήστε Άνοιγμα.

Το τραγούδι θα φορτωθεί στο Audacity.

Βήμα 4 . Επιλέξτε το τραγούδι σας.
audacity 5

Ανοίξτε από το μενού την Επιλογή στην επάνω αριστερή γωνία και, στη συνέχεια, κάντε κλικ στο “Όλα” για να επιλέξετε ολόκληρο το τραγούδι.

Βήμα 5. Δώστε την εντολή αναστροφής
audacity 6

Μόλις επιλεγεί ολόκληρο το κομμάτι, ανοίξτε το μενού Εφέ από το κεντρικό μενού και αναζητήστε την επιλογή Αναστροφή. Κάντε κλικ σε αυτό. Προσοχή όχι στην Αντιστροφή αλλά στην Αναστροφή.

Βήμα 6. Ακούστε το τραγούδι σας ανάποδα 
audacity 7

Όταν το Audacity ολοκληρώσει την αναστροφή του τραγουδιού, μπορείτε να το ακούσετε. Χρησιμοποιήστε τα στοιχεία ελέγχου αναπαραγωγής από το επάνω αριστερό μέρος του παραθύρου και κάντε στο Αναπαραγωγή (Play).

Αν σας αρέσει το αποτέλεσμα, μπορείτε να αποθηκεύσετε το ανάστροφο τραγούδι. Δεν έχετε παρά να πάτε στο Αρχείο > Εξαγωγή > Εξαγωγή σαν mp3 (ή ότι σαν άλλη μορφή θέλετε).

Όπως είδατε το Audicity εκτός του ότι είναι ένα δωρεάν, ανοικτού κώδικα πρόγραμμα, έχει πολλές δυνατότητες και δεν έχει τίποτα να ζηλέψει από τα μεγάλα και ακριβά προγράμματα επεξεργασίας ήχου. Μήπως αξίζει να το έχετε στον υπολογιστή σας?

iGuRu.gr The Best Technology Site in Greecegns

κάθε δημοσίευση, άμεσα στο inbox σας

Προστεθείτε στους 2.111 εγγεγραμμένους.
Audicity,sound,ήχος

Written by Δημήτρης

O Δημήτρης μισεί τις Δευτέρες.....

Αφήστε μια απάντηση

Το μήνυμα σας δεν θα δημοσιευτεί εάν:
1. Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, προσβλητικά ή ανάρμοστα σχόλια.
2. Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους.
3. Παρενοχλεί την ιδιωτική ζωή και τα ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα άλλων χρηστών.
4. Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
5. Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).