Το Raspberry Pi Zero μπορεί να μετατρέψει μία αναλογική φωτογραφική μηχανή σε ψηφιακή

Έχετε μία αναλογική κάμερα που δεν χρησιμοποιείτε πλέον; Με το Raspberry Pi Zero Μπορείτε κάλλιστα να την μετατρέψετε σε ψηφιακή.

raspberry pi zero

Ακόμα κι αν είστε φανατικός οπαδός των αναλογικών φωτο μηχανών, το αναλογικό φιλμ αποτελεί πλέον ένα σημαντικό κόστος και ταλαιπωρία. Για εσάς που δεν θέλετε να πετάξετε την παλιά αναλογική σας κάμερα ο YouTuber befinitiv βρήκε μια ενδιαφέρουσα λύση. Πάρτε ένα Raspberry Pi Zero, συνδυάστε το με μια μονάδα κάμερας 5MP και τοποθετήστε τα όλα μέσα σε ένα παλιό σώμα κάμερας 35 mm.

Είναι ένα έξυπνο και αποτελεσματικό hack που δεν πρέπει να κοστίζει πολλά χρήματα. Ο befinitiv έφτιαξε ένα ένα μικρό στρογγυλό περίβλημα σε σχήμα ενός φωτογραφικού καρουλιού 35 mm. Σε αυτό το περίβλημα, προσάρμοσε ένα Pi Zero, μια μπαταρία και ένα αισθητήρα κάμερας 5MP.

Όλα μαζί σαν όγκο προσομοιάζουν με το καρούλι μιας φωτογραφικής μηχανής που με απλωμένο το φιλμ περνάει μπροστά από το κλείστρο και φτάνει μέχρι το σταθερό καρούλι.

Όταν ανοίξετε το κλείστρο της κάμερας, η εικόνα συλλαμβάνεται από τη μονάδα Raspberry Pi 5MP. Χρησιμοποιώντας μία της παλιάς φωτογραφικής μηχανής (νυκτερινή ), ο befinitiv μπορεί να κρατήσει το κλείστρο της κάμερας ανοιχτό επ ‘αόριστον και να τραβήξει ένα βίντεο με τη μονάδα Pi. Αυτό το βίντεο μπορεί να μεταδοθεί απευθείας σε έναν υπολογιστή χρησιμοποιώντας τις ασύρματες δυνατότητες του Pi Zero, μια πολύ ενδιαφέρουσα λειτουργία.

Φυσικά, αυτό το hack έχει μερικά μειονεκτήματα. Ο αισθητήρας 5MP είναι μικρότερος από την εικόνα 35mm που έρχεται μέσω του φακού, οπότε τα βίντεο φαίνονται περικομμένα ή με ζουμ. Επιπλέον, φαίνεται ότι το befinitiv δεν μπορεί να τραβήξει ακόμα φωτογραφίες με αυτό το hack – ο συγχρονισμός της μονάδας Pi με το κλείστρο της αναλογικής κάμερας θα απαιτούσε σίγουρα πολλή δουλειά.

Εάν ενδιαφέρεστε να δημιουργήσετε μια ψηφιακή φωτογραφική μηχανή από μια παλιά φωτογραφική μηχανή με ένα Pi Zero, τότε δείτε την περιγραφή του βίντεο του befinitiv στο YouTube. Υπάρχουν σύνδεσμοι προς τα συστατικά αυτής της κατασκευής, καθώς και ένα εύχρηστο αρχείο CAD.

iGuRu.gr The Best Technology Site in Greecefgns

κάθε δημοσίευση, άμεσα στο inbox σας

Προστεθείτε στους 2.085 εγγεγραμμένους.
Raspberry,zero

Written by Δημήτρης

O Δημήτρης μισεί τις Δευτέρες.....

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Το μήνυμα σας δεν θα δημοσιευτεί εάν:
1. Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, προσβλητικά ή ανάρμοστα σχόλια.
2. Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους.
3. Παρενοχλεί την ιδιωτική ζωή και τα ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα άλλων χρηστών.
4. Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
5. Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).