Τι είναι το IP Protection της Google;

Το σχέδιο της να εμποδίσει τους διαφημιστές να παρακολουθούν τους χρήστες του Chrome σε διαφορετικούς ιστότοπους, ανωνυμοποιώντας τις διευθύνσεις IP (IP Protection), ετοιμάζεται και φαίνεται να προχωρεί κανονικά.

chrome security

Το IP Protection, αναφερόταν παλαιότερα σαν “ip-blindness” ή “Gnatcatcher”, και είναι ένα διακομιστή μεσολάβησης (proxy) παρόμοιο με το Privacy Relay της Apple. Έχει σχεδιαστεί για να τρέχει του προτος περιήγησης Chrome μέσω διακομιστών μεσολάβησης, ένας που λειτουργεί από την Google και ένας άλλος που λειτουργεί από κάποιο τρίτο μέρος (π.χ. Cloudflare), έτσι ώστε η πραγματική δημόσια διεύθυνση IP του χρήστη να αποκρύπτεται, και να εμποδίζει τις προσπάθειες παρακολούθησης.

Το IP Protection αναμένεται να εμφανιστεί σε μια μελλοντική έκδοση του Chrome, πιθανώς τον Ιανουάριο του 2024 με την κυκλοφορία του Chrome 122.

Ο διακομιστής μεσολάβησης (proxy ) που τρέχει από την Google μπορεί να “δει” τη διεύθυνση IP του χρήστη αλλά όχι τους ιστότοπους που επισκέπτεται και ο διακομιστής μεσολάβησης του τρίτου μέρους μπορεί να δει τους web που επισκέπτονται ο χρήστης αλλά όχι τη διεύθυνση IP του επισκέπτη. Διαχωρίζοντας τη διεύθυνση IP του χρήστη από τον προορισμό του χρήστη μέσω της υπηρεσίας της Google, οι ιστότοποι και οι μεσάζοντες δεν θα μπορούν να συνδέσουν τις διευθύνσεις IP των χρηστών για τη δημιουργία προφίλ μάρκετινγκ.

Αρχικά, η Προστασία IP θα είναι ενεργοποιημένη, αλλά η Google σκοπεύει να την καταστήσει σαν ρύθμιση για το πρόγραμμα περιήγησης Chrome.

Μένει να δούμε τι κρύβεται πίσω από όλο αυτό, γιατί η εξασφάλιση του απορρήτου των χρηστών του Chrome δεν ήταν ποτέ μια προτεραιότητα της Google. Αντιθέτως βλάπτει τους διαφημιστές και την τεράστια βιομηχανία ς της εταιρείας.

iGuRu.gr The Best Technology Site in Greecefgns

Subscribe to via Email

Subscribe to this blog and receive notifications of new posts by email.

Written by giorgos

Ο Γιώργος ακόμα αναρωτιέται τι κάνει εδώ....

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Το μήνυμα σας δεν θα δημοσιευτεί εάν:
1. Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, προσβλητικά ή ανάρμοστα σχόλια.
2. Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους.
3. Παρενοχλεί την ιδιωτική ζωή και τα ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα άλλων χρηστών.
4. Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
5. Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).