Τι είναι το Security Service Edge (SSE);

Το SSE, ή Security Service Edge, είναι μια λύση ασφάλειας που παρέχει υπηρεσίες για την προστασία και την ασφάλεια του δικτύου και των δεδομένων ενός οργανισμού. Προστατεύει από απειλές και επιθέσεις στον κυβερνοχώρο και διασφαλίζει τη συμμόρφωση με τις απαραίτητες απαιτήσεις.

Το SSE υιοθετείται με ταχείς ρυθμούς από τους οργανισμούς, με τη συνειδητοποίηση ότι τα παραδοσιακά συστήματα ασφαλείας δικτύου δεν μπορούν να ανταπεξέλθουν στις σύγχρονες υβριδικές επιχειρήσεις.

what is security service edge sse

 

Οι κύριες δυνατότητες του SSE περιλαμβάνουν τα εξής:

 • Zero Trust Network Access (ZTNA): Αυτό το μοντέλο ασφάλειας υποθέτει ότι όλη η δικτυακή κυκλοφορία δεν είναι αξιόπιστη και απαιτεί έλεγχο ταυτότητας και εξουσιοδότηση προτού επιτραπεί η πρόσβαση στο δίκτυο.
 • Cloud Secure Web Gateway (SWG): Αυτή η υπηρεσία παρέχει φιλτράρισμα ιστού και επιθεώρηση περιεχομένου για την προστασία από απειλές και επιθέσεις που βασίζονται στον ιστό.
 • Cloud Access Security Broker (CASB): Η υπηρεσία αυτή παρέχει ασφάλεια για εφαρμογές και δεδομένα που βασίζονται στο cloud, συμπεριλαμβανομένης της παρακολούθησης και του ελέγχου της πρόσβασης σε υπηρεσίες cloud.
 • Firewall-as-a-Service (FWaaS): Αυτή η υπηρεσία παρέχει δυνατότητες τείχους προστασίας για την προστασία από απειλές και επιθέσεις που βασίζονται στο δίκτυο.

Security Service Edge vs. SASE: Ποια είναι η διαφορά;

Τα SSE και SASE (Secure Access Service Edge) είναι λύσεις ασφαλείας που προστατεύουν από απειλές και επιθέσεις στον κυβερνοχώρο. Ωστόσο, το SSE επικεντρώνεται κυρίως στην παροχή υπηρεσιών ασφαλείας, ενώ το SASE επικεντρώνεται στην παροχή μιας πλήρους σουίτας υπηρεσιών δικτύου με ενσωματωμένη ασφάλεια.

Το SASE είναι μια πιο ολοκληρωμένη λύση που συνδυάζει τις λειτουργίες ενός cloud SWG, CASB, FWaaS και software-defined WAN (SD-WAN) σε μια ενιαία, ενοποιημένη λύση. Επιτρέπει στους οργανισμούς να διασφαλίζουν και να βελτιστοποιούν την παροχή εφαρμογών και υπηρεσιών σε ολόκληρη την επιχείρηση, από τα υποκαταστήματα έως το cloud.

Το SASE παρέχει μια πληρέστερη σουίτα υπηρεσιών δικτύου με ενσωματωμένη ασφάλεια για χρήστες και εφαρμογές και συχνά περιλαμβάνει SSE ως μέρος των λειτουργιών του. Επιτρέπει στους οργανισμούς να διαχειρίζονται και να παρακολουθούν εύκολα την ασφάλεια και την υποδομή δικτύου από μια ενιαία κονσόλα.

Πώς το Security Service Edge βοηθά τις ομάδες ασφαλείας

Ακολουθούν διάφοροι τρόποι με τους οποίους το SSE μπορεί να βοηθήσει τις ομάδες ασφάλειας δικτύων και υποδομών να μειώσουν τις χειροκίνητες εργασίες και να βελτιώσουν την ασφάλειά τους.

Ασφαλής πρόσβαση σε υπηρεσίες cloud και χρήση του διαδικτύου

Το SSE χρησιμοποιεί την SWG για φιλτράρισμα ιστού και επιθεώρηση περιεχομένου. Βοηθά στην προστασία από απειλές και επιθέσεις που βασίζονται στο . Και διασφαλίζει ότι οι χρήστες μπορούν να έχουν πρόσβαση μόνο στις υπηρεσίες και τους ιστότοπους που είναι απαραίτητοι για την εργασία τους και εμποδίζει την πρόσβαση σε κακόβουλους ιστότοπους και ανεπιθύμητο περιεχόμενο.

Χρησιμοποιεί επίσης τη διαχείριση της κατάστασης ασφαλείας του cloud (CSPM) για την επίτευξη ορατότητας και ελέγχου των πόρων και των υπηρεσιών cloud και τον εντοπισμό λανθασμένων ρυθμίσεων και τρωτών σημείων που μπορούν να εκμεταλλευτούν οι επιτιθέμενοι. Το CSPM μπορεί να αυτοματοποιήσει την αποκατάσταση συγκεκριμένων ζητημάτων ασφαλείας, βοηθώντας τους οργανισμούς να διατηρήσουν μια ασφαλή στάση στο cloud.

Ο συνδυασμός SWG και CSPM στο SSE μπορεί να παρέχει μια ολοκληρωμένη λύση ασφάλειας για υπηρεσίες cloud και χρήση του διαδικτύου. Το SWG μπορεί να προστατεύσει από απειλές που βασίζονται στον ιστό και ανεπιθύμητο περιεχόμενο, ενώ το CSPM μπορεί να ανιχνεύσει και να αποκαταστήσει λανθασμένες ρυθμίσεις και ευπάθειες σε υπηρεσίες και πόρους cloud. Αυτό μπορεί να βοηθήσει τους οργανισμούς να προστατευτούν από απειλές και επιθέσεις στον κυβερνοχώρο και να διασφαλίσουν τη συμμόρφωση με τις κανονιστικές απαιτήσεις.

Ανίχνευση και μετριασμός των απειλών

Το SSE μπορεί να ανιχνεύσει και να μετριάσει τις απειλές παρέχοντας προηγμένες δυνατότητες πρόληψης απειλών, όπως:

 • Cloud firewall: Το τείχος προστασίας του cloud είναι μια υπηρεσία ασφαλείας που αναπτύσσεται στο cloud για την προστασία από απειλές και επιθέσεις που βασίζονται στο δίκτυο. Αποκλείει τη μη εξουσιοδοτημένη πρόσβαση στο δίκτυο και επιθεωρεί και φιλτράρει την κυκλοφορία του δικτύου με βάση προκαθορισμένους κανόνες ασφαλείας.
 • Cloud sandbox: Ένα sandbox cloud είναι μια υπηρεσία που εκτελεί ένα δυνητικά κακόβουλο αρχείο σε ένα εικονικό περιβάλλον για να ανιχνεύσει οποιαδήποτε κακόβουλη δραστηριότητα. Αυτό επιτρέπει στους οργανισμούς να εντοπίζουν και να αποτρέπουν κακόβουλο λογισμικό που μπορεί να έχει διαφύγει από τα παραδοσιακά μέτρα ασφαλείας.
 • Malware : Το SSE μπορεί να παρέχει δυνατότητες ανίχνευσης για τον εντοπισμό και την πρόληψη κακόβουλου λογισμικού που μπορεί να έχει παρακάμψει τα παραδοσιακά μέτρα ασφαλείας. Αυτό μπορεί να περιλαμβάνει ανίχνευση με βάση την υπογραφή, ανίχνευση με βάση τη συμπεριφορά και ανίχνευση με βάση τη μηχανική μάθηση.
 • Content-based inspection (CBI): Το SSE μπορεί να παρέχει δυνατότητες επιθεώρησης βάσει περιεχομένου (CBI) για την επιθεώρηση και το φιλτράρισμα της δικτυακής κίνησης με βάση το περιεχόμενο της κίνησης. Αυτό μπορεί να περιλαμβάνει την επιθεώρηση αρχείων, την κυκλοφορία στο διαδίκτυο και την κυκλοφορία ηλεκτρονικού ταχυδρομείου για τον εντοπισμό και την αποτροπή κακόβουλης δραστηριότητας.

Συνδυάζοντας αυτές τις δυνατότητες, to SSE μπορεί να παρέχει μια ολοκληρωμένη λύση για τον εντοπισμό και τον μετριασμό των απειλών. Αυτό μπορεί να βοηθήσει τους οργανισμούς να εντοπίζουν και να ανταποκρίνονται γρήγορα στις επιθέσεις στον κυβερνοχώρο και να λαμβάνουν τα απαραίτητα μέτρα για την προστασία των δικτύων και των δεδομένων τους.

Συνδέστε με ασφάλεια τους remote εργαζόμενους

Το SSE μπορεί να χρησιμοποιηθεί για τη σύνδεση και την ασφάλεια απομακρυσμένων εργαζομένων με τη χρήση του ZTNA. Μπορεί να παρέχει στους απομακρυσμένους εργαζόμενους ασφαλή πρόσβαση στο δίκτυο και τα δεδομένα του οργανισμού, ανεξάρτητα από την τοποθεσία ή τον τύπο της συσκευής. Ακολουθούν οι βασικές τεχνολογίες που εμπλέκονται:

 • Authentication: Το ZTNA χρησιμοποιεί έλεγχο ταυτότητας πολλαπλών παραγόντων (MFA) για να διασφαλίσει ότι μόνο εξουσιοδοτημένοι χρήστες μπορούν να έχουν πρόσβαση στο δίκτυο. To MFA μπορεί να περιλαμβάνει ένα συνδυασμό από κάτι που γνωρίζει ο χρήστης (όπως ένας κωδικός πρόσβασης ή ένα PIN), κάτι που έχει ο χρήστης (όπως ένα κουπόνι ασφαλείας ή ένα smartphone) ή σάρωση τμήματος του χρήστη με χρήση βιομετρικών στοιχείων (όπως ένα δακτυλικό αποτύπωμα ή αναγνώριση προσώπου).
 • Authorization: Το ZTNA χρησιμοποιεί έλεγχο πρόσβασης βάσει ρόλων (RBAC) για να διασφαλίσει ότι οι χρήστες μπορούν να έχουν πρόσβαση μόνο στους πόρους που είναι απαραίτητοι για την εργασία τους. Για παράδειγμα, σε ένα περιβάλλον Kubernetes, η λειτουργία RBAC του Kubernetes μπορεί να χρησιμοποιηθεί για τον ορισμό διαφορετικών επιπέδων πρόσβασης για διαφορετικές ομάδες χρηστών και για την ανάθεση συγκεκριμένων δικαιωμάτων σε μεμονωμένους χρήστες.
 • Encryption: Το ZTNA χρησιμοποιεί για την προστασία των δεδομένων που μεταδίδονται μέσω του δικτύου. Αυτό μπορεί να περιλαμβάνει την κρυπτογράφηση της κίνησης δικτύου και την κρυπτογράφηση των δεδομένων σε κατάσταση ηρεμίας.

Εντοπισμός και προστασία ευαίσθητων δεδομένων

Το SSE βοηθά στον εντοπισμό και την προστασία ευαίσθητων δεδομένων χρησιμοποιώντας διάφορες τεχνολογίες προστασίας δεδομένων, όπως:

 • Cloud Data Loss Prevention (DLP): Το Cloud DLP είναι μια υπηρεσία που βοηθά τους οργανισμούς να εντοπίζουν και να προστατεύουν ευαίσθητα δεδομένα. Μπορεί να σαρώσει δεδομένα σε υπηρεσίες και υποδομές cloud και να ανιχνεύσει και να ταξινομήσει αυτόματα ευαίσθητα δεδομένα. Μόλις εντοπιστούν τα ευαίσθητα δεδομένα, το DLP μπορεί να τα αποκλείσει, να τα θέσει σε καραντίνα ή να τα κρυπτογραφήσει για να τα προστατεύσει από μη εξουσιοδοτημένη πρόσβαση ή διαρροή.
 • High-performance TLS/SSL inspection: Το SSE μπορεί να παρέχει δυνατότητες επιθεώρησης υψηλής απόδοσης Transport Layer Security (TLS)/Secure Sockets Layer (SSL). Επιτρέπει την επιθεώρηση κρυπτογραφημένης κυκλοφορίας για τον εντοπισμό και την αποτροπή της διαρροής δεδομένων, του κακόβουλου λογισμικού και άλλων απειλών ασφαλείας.
 • Shadow IT discovery: Το SSE μπορεί να παρέχει δυνατότητες εντοπισμού shadow IT για τον εντοπισμό και την παρακολούθηση της χρήσης μη εξουσιοδοτημένων υπηρεσιών και εφαρμογών cloud εντός ενός οργανισμού. Αυτό μπορεί να βοηθήσει τους οργανισμούς να εντοπίσουν και να αποκαταστήσουν τους κινδύνους ασφαλείας που σχετίζονται με τη χρήση shadow IT.

Πώς να επιλέξετε τη σωστή πλατφόρμα SSE

Κατά την αξιολόγηση των πλατφορμών SSE, υπάρχουν διάφοροι βασικοί παράγοντες που πρέπει να ληφθούν υπόψη για να διασφαλιστεί ότι η πλατφόρμα είναι η κατάλληλη για τις ανάγκες του οργανισμού, όπως:

 • Cloud readiness: Η πλατφόρμα θα πρέπει να παρέχει υπηρεσίες ασφαλείας για εφαρμογές και δεδομένα που βασίζονται στο νέφος, συμπεριλαμβανομένης της παρακολούθησης και του ελέγχου της πρόσβασης σε υπηρεσίες νέφους. Αυτό μπορεί να βοηθήσει τους οργανισμούς να διασφαλίσουν την ασφάλεια και τη συμμόρφωση των περιβαλλόντων νέφους τους.
 • Provide converged management and analytics in a single pane of glass: Η πλατφόρμα θα πρέπει να παρέχει μια συγκλίνουσα λύση διαχείρισης και ανάλυσης σε ένα ενιαίο παράθυρο. Αυτό μπορεί να βοηθήσει τους οργανισμούς να διαχειρίζονται και να παρακολουθούν την υποδομή ασφάλειας και δικτύωσης από μια ενιαία κονσόλα.
 • Scalability: Η πλατφόρμα θα πρέπει να κλιμακώνεται ώστε να ανταποκρίνεται στις ανάγκες οργανισμών κάθε μεγέθους, από μικρές επιχειρήσεις έως μεγάλες επιχειρήσεις. Θα πρέπει να μπορεί να ενσωματωθεί με άλλες λύσεις ασφαλείας, όπως το SIEM, ώστε να παρέχει μια ολοκληρωμένη λύση ασφαλείας.

Λαμβάνοντας υπόψη αυτούς τους βασικούς παράγοντες, οι οργανισμοί μπορούν να διασφαλίσουν ότι θα επιλέξουν τη σωστή πλατφόρμα SSE για να καλύψουν τις ανάγκες τους σε θέματα ασφάλειας και συμμόρφωσης.

iGuRu.gr The Best Technology Site in Greecefgns

Subscribe to Blog via Email

Subscribe to this blog and receive notifications of new posts by email.

Written by Anastasis Vasileiadis

Οι μεταφράσεις είναι σαν τις γυναίκες. Όταν είναι ωραίες δεν είναι πιστές και όταν είναι πιστές δεν είναι ωραίες.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Το μήνυμα σας δεν θα δημοσιευτεί εάν:
1. Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, προσβλητικά ή ανάρμοστα σχόλια.
2. Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους.
3. Παρενοχλεί την ιδιωτική ζωή και τα ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα άλλων χρηστών.
4. Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
5. Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).