Εκπαίδευσε AI από το 4Chan….

Όπως αναφέρουν το Motherboard και το The Verge, ο YouTuber Yannic Kilcher δημιούργησε ένα AI language model που το εκπαίδευε χρησιμοποιώντας περιεχόμενο τριών ετών από τον πίνακα Politically Incorrect (/pol/) του 4chan, ένα μέρος διαβόητο για τον ρατσισμό και άλλες μορφές φανατισμού. hate speech

Μετά την εφαρμογή του μοντέλου σε bots, ο Kilcher άφησε την τεχνητή νοημοσύνη χαλαρή στον ίδιο πίνακα (/pol/) του 4chan και χωρίς έκπληξη δημιουργήθηκε ένα απίστευτο κύμα μίσους.

Σε διάστημα 24 ωρών, τα bots έγραψαν 15.000 δημοσιεύσεις που συχνά περιλάμβαναν ή αλληλεπιδρούσαν με ρατσιστικό περιεχόμενο. Αντιπροσώπευαν περισσότερο από το 10 τοις εκατό των αναρτήσεων στο /pol/ εκείνη την ημέρα, όπως ισχυρίζεται ο Kilcher.

Με το ψευδώνυμο GPT-4chan (από το GPT-3 του OpenAI), το μοντέλο έμαθε όχι μόνο να συλλαμβάνει τις λέξεις που χρησιμοποιούνται στις αναρτήσεις του /pol/, αλλά και να προσθέτει έναν γενικό τόνο που σύμφωνα με τον Kilcher συνδύαζε “προσβλητικότητα, μηδενισμό, τρολάρισμα και βαθιά δυσπιστία”.

Ο δημιουργός του βίντεο φρόντισε να αποφύγει τις άμυνες του 4chan έναντι των proxies και των VPN. Κατάφερε να χρησιμοποιήσει ένα VPN για να φαίνεται ότι οι αναρτήσεις των bot προέρχονται από τις Σεϋχέλλες.

  Το Chrome θα σας ειδοποιεί για αδύναμους κωδικούς πρόσβασης

Η τεχνητή νοημοσύνη έκανε μερικά λάθη, όπως μερικές κενές δημοσιεύσεις, αλλά ήταν αρκετά πειστική τόσο που αρκετοί χρήστες χρειάστηκαν περίπου δύο ημέρες για να συνειδητοποιήσουν ότι κάτι δεν πήγαινε καλά.

Πολλά μέλη του φόρουμ παρατήρησαν μόνο ένα από τα ρομπότ, σύμφωνα με τον Kilcher, αλλά το μοντέλο δημιούργησε τόση επιφυλακτικότητα που οι άνθρωποι άρχισαν να κατηγορούν ο ένας τον άλλον ότι ήταν bot λίγες μέρες αφού ο Kilcher τα απενεργοποίησε.

“Είναι μια υπενθύμιση του ότι η εκπαιδευμένη τεχνητή νοημοσύνη είναι τόσο καλή όσο το υλικό από το οποίο μαθαίνει”, καταλήγει η δημοσίευση.

Ακολουθήσετε μας στο Google News iGuRu.gr at Google news

AI,YouTube,4Chan,hate speech

Written by giorgos

Ο Γιώργος ακόμα αναρωτιέται τι κάνει εδώ....

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Το μήνυμα σας δεν θα δημοσιευτεί εάν:
1. Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, προσβλητικά ή ανάρμοστα σχόλια.
2. Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους.
3. Παρενοχλεί την ιδιωτική ζωή και τα ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα άλλων χρηστών.
4. Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
5. Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).


8  +  1  =