Εκπαίδευση-έρευνα το υψηλότερο ποσοστό κυβερνοεπιθέσεων (Συμβουλές για σχολεία, μαθητές & γονείς)

Ο τομέας της εκπαίδευσης/έρευνας παρουσιάζει το υψηλότερο ποσοστό κυβερνοεπιθέσεων, με μέσο όρο 2.256 εβδομαδιαίες κυβερνοεπιθέσεις ανά οργανισμό.

cyber attack

Με την επιστροφή στα σχολεία να βρίσκεται σε εξέλιξη, οι εγκληματίες του κυβερνοχώρου έχουν βάλει στο στόχαστρο τους Εκπαιδευτικούς και Ερευνητικούς Οργανισμούς. Σύμφωνα με την Check Point Research (CPR), ο τομέας της Εκπαίδευσης/Ερευνας έχει αντιμετωπίσει το υψηλότερο ποσοστό κυβερνοεπιθέσεων με εκπληκτικό διαφορά σε σύγκριση με άλλους κλάδους. Κάθε εβδομάδα, ο μέσος αριθμός κυβερνοεπιθέσεων που αντιμετωπίζει ένας εκπαιδευτικός/ερευνητικός οργανισμός ανέρχεται στο ανησυχητικό ποσοστό των 2256. Η CPR κοινοποιεί νέα στοιχεία σχετικά με την τάση ανά περιοχή και χώρα:

  • Σε σύγκριση με άλλους κλάδους, ο τομέας της Εκπαίδευσης/Ερευνας παρουσιάζει το υψηλότερο ποσοστό κυβερνοεπιθέσεων, με τεράστια διαφορά
    ● Η περιοχή APAC κατέγραψε το υψηλότερο ποσοστό εβδομαδιαίων κυβερνοεπιθέσεων ανά εκπαιδευτικό οργανισμό, με μέσο όρο 4529 επιθέσεις την εβδομάδα
    ● Η Ευρώπη παρουσίασε τη μεγαλύτερη μεταβολή σε σύγκριση με την ίδια περίοδο πέρυσι, με αύξηση 11% σε ετήσια βάση.

Επιθέσεις στον κυβερνοχώρο στον τομέα της εκπαίδευσης/έρευνας

ereuna att

Συμβουλές για τα σχολεία:

Είναι σημαντικό για τα σχολεία να ενημερώνονται για τις τελευταίες απειλές και τα μέτρα ασφάλειας στον κυβερνοχώρο.

Για να παραμείνουν προστατευμένα, θα πρέπει να επενδύσουν σε λογισμικό προστασίας από ιούς και να ενεργοποιήσουν τις αυτόματες ενημερώσεις. Θα πρέπει να δημιουργηθούν ισχυρά τείχη προστασίας και πύλες διαδικτύου για την προστασία από κυβερνοεπιθέσεις και άλλο κακόβουλο περιεχόμενο.

Είναι απαραίτητο να ελέγχονται τυχόν τρίτοι πάροχοι για να βεβαιώνονται ότι το σύστημά τους είναι ασφαλές. Η τακτική παρακολούθηση και ανάλυση των συστημάτων είναι απαραίτητη, ώστε να εντοπίζεται κάθε ασυνήθιστη δραστηριότητα.

Τέλος, τα σχολεία θα πρέπει να φροντίσουν να επενδύσουν στην εκπαίδευση σε θέματα διαδικτυακής κυβερνοασφάλειας τόσο για το προσωπικό όσο και για τους μαθητές τους, προκειμένου να είναι καλά ενημερωμένοι για τους πιθανούς κινδύνους.

Συμβουλές για μαθητές:

Για να εξασφαλιστεί η ασφάλεια των μαθητών: οι ίδιοι πρέπει να λαμβάνουν μέτρα ασφαλείας κατά τη συμμετοχή τους σε διαδικτυακά μαθήματα.

Οι κάμερες πρέπει να καλύπτονται και τα μικρόφωνα να μπλοκάρονται όταν δεν διεξάγεται μάθημα, ενώ όλα τα προσωπικά δεδομένα πρέπει να διατηρούνται μακριά από το οπτικό πεδίο της κάμερας.

Οι σύνδεσμοι πρέπει να επιλέγονται μόνο όταν προέρχονται από αξιόπιστες πηγές. Κατά την πρόσβαση στη σχολική πύλη, συνδεθείτε απευθείας, όχι μέσω συνδέσμου που αποστέλλεται με email, και προσέξτε τους domains που μοιάζουν ίδια με δημόσια εργαλεία.

Επιπλέον, θα πρέπει να χρησιμοποιούνται ισχυροί κωδικοί πρόσβασης και οι εμπιστευτικές πληροφορίες δεν θα πρέπει ποτέ να μοιράζονται μέσω του cloud.

Συμβουλές για γονείς:

Συζητήστε με τα παιδιά σας για το phishing. Καθοδηγήστε τα να μην κάνουν ποτέ κλικ σε συνδέσμους που περιέχονται σε ένα μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου μέχρι να μιλήσουν πρώτα μαζί σας.

Τονίστε στα παιδιά σας ότι η ηλεκτρονική αποστολή μηνυμάτων ή αστείων με άσχημο περιεχόμενο δεν είναι αποδεκτή. Τονίστε τους ότι αν τα ίδια ή κάποιος γνωστός τους πέσει θύμα διαδικτυακού εκφοβισμού, πρέπει να σας το πουν αμέσως.

Διευκρινίστε τους ότι το να αφήνουν τη συσκευή τους αφύλακτη μπορεί να οδηγήσει σε δυσμενείς συνέπειες, όπως πρόσβαση χάκερς στην ταυτότητά τους στο διαδίκτυο.

Χρησιμοποιήστε τον γονικό έλεγχο για να διασφαλίσετε ότι η κοινοποίηση πληροφοριών ανταποκρίνεται στα δικά σας πρότυπα.

Αυξήστε την ευαισθητοποίησή τους αφιερώνοντας χρόνο, χρήματα και πόρους για την ενημέρωσή τους σχετικά με τις απειλές και τις λύσεις για την ασφάλεια στον κυβερνοχώρο.

Get the best viral stories straight into your inbox!















Written by newsbot

Αν και τα δελτία τύπου θα είναι από πολύ επιλεγμένα έως και σπάνια, είπα να περάσω ... γιατί καμιά φορά κρύβονται οι συντάκτες.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Το μήνυμα σας δεν θα δημοσιευτεί εάν:
1. Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, προσβλητικά ή ανάρμοστα σχόλια.
2. Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους.
3. Παρενοχλεί την ιδιωτική ζωή και τα ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα άλλων χρηστών.
4. Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
5. Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).