Εκπληκτική λεπτομέρεια: Ένα πανόραμα 10 δισεκατομμυρίων pixel του πίνακα «Κορίτσι με το μαργαριταρένιο σκουλαρίκι» του Βερμέερ

Ο Εμίλιεν Λεονχάρντ και ο Βίσεντ Σαμπατιέρ από την Hirox Europe συμμετείχαν πέρυσι σε ένα απίστευτο έργο: φωτογράφισαν το πίνακα «Το κορίτσι με το μαργαριταρένιο σκουλαρίκι» του Βερμέερ σε μια απίστευτη ανάλυση, ώστε να μπορεί οποιοσδήποτε να δει τη ζωγραφική στο επίπεδο των 4,4-microns ανά pixel.

Το έργο πραγματοποιήθηκε με σκοπό την αξιολόγηση της επιφανειακής κατάστασης του πίνακα, τη μέτρηση ρωγμών και την προβολή της τοπογραφίας διαφόρων βασικών περιοχών, ενώ αξιολόγησε τις προηγούμενες αποκαταστάσεις.

Με τον εξειδικευμένο εξοπλισμό τους, το δίδυμο έφτιαξε αυτό που περιγράφει ο Λεονχάρντ, ως το πρώτο πανόραμα των 10 δισεκατομμυρίων pixel (93.205 x 108.565). Αυτό ισοδυναμεί με περίπου 10.118 megapixel.

Η εργασία έγινε κατά τη διάρκεια της νύχτας, όπου 9.100 φωτογραφίες τραβήχτηκαν αυτόματα και συρράφησαν μαζί για να σχηματίσουν μια ολοκληρωμένη πανοραμική εικόνα όπου ένα εικονοστοιχείο ισούται με 4,4 μικρά. Η προκύπτουσα λεπτομέρεια είναι πραγματικά εξαιρετική.

Παρακάτω είναι ο πλήρης πίνακας:

Αυτή είναι μια εικόνα ενός από τα μάτια της:

  Μόλις κυκλοφόρησε: Notepad++ 7.0

Και αυτή είναι μια ακόμη πιο κοντινή άποψη της ίδιας περιοχής:

Το μικροσκόπιο της Hirox 3D μπορεί να δώσει συγκεκριμένες παραμέτρους, στη συνέχεια θα ξεκινήσει την αυτόματη εστίαση και τη λήψη λεπτομερών εικόνων μιας περιοχής και στη συνέχεια θα εξάγει μια τελική, σωστά εστιασμένη τελική εικόνα. Αυτή η εικόνα μπορεί στη συνέχεια να χρησιμοποιηθεί για να δώσει στους ερευνητές και τους ιστορικούς της τέχνης μια απίστευτα σαφή άποψη συγκεκριμένων περιοχών ενός πίνακα.

Ολόκληρο το έργο είναι διαθέσιμο για προβολή σε πλήρη οθόνη σε έναν ιστότοπο που έχει δημιουργηθεί από το ντουέτο και οι 10 ξεχωριστές βασικές περιοχές που αναλύθηκαν περαιτέρω, επιτρέπουν ακόμη πιο κοντινό ζουμ.

Ακολουθήσετε μας στο Google News iGuRu.gr at Google news

Written by Δημήτρης

O Δημήτρης μισεί τις Δευτέρες.....

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Το μήνυμα σας δεν θα δημοσιευτεί εάν:
1. Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, προσβλητικά ή ανάρμοστα σχόλια.
2. Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους.
3. Παρενοχλεί την ιδιωτική ζωή και τα ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα άλλων χρηστών.
4. Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
5. Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).


6  +  3  =