Εκπληκτικό βίντεο με drone από ηφαίστειο στην Ισλανδία


Παρακολουθήστε αυτό το εκπληκτικό βίντεο που τραβήχτηκε από drone που πετάει πάνω από ένα ηφαίστειο που εκρήγνυται στην Ισλανδία.

Την περασμένη Παρασκευή, το ηφαίστειο Fagradalsfjall κοντά στο Ρέικιαβικ, στην πρωτεύουσα της Ισλανδίας, άρχισε να εκρήγνυται για πρώτη φορά μετά από 800 χρόνια και μετά από το κούνημα του νησιού από τον εγκέλαδο με χιλιάδες μικρούς σεισμούς. Ευτυχώς, η έκρηξη ήταν μικρή και δεν εξέθεσε κανέναν σε κίνδυνο. Αντ ‘αυτού, προσέφερε μερικές εκπληκτικές απόψεις της λάβας που ρέει πάνω στο έδαφος.

Το θέαμα καταγράφηκε καλύτερα από ένα drone που το χειριζόταν ο Ισλανδός Bjorn Steinbekk. Όπως μπορείτε να δείτε ο Steinbekk πέταξε αρκετές φορές το drone μέσα από την λάβα που πεταγόταν στο αέρα – ένα τολμηρό κατόρθωμα που μας κάνει να αναρωτιόμαστε πώς το drone του επέζησε από τις υψηλές θερμοκρασίες.

Η έκρηξη του Fagradalsfjall είναι σχετικά μικρή για ένα ηφαίστειο. Η ρωγμή έκρηξης έχει μήκος περίπου 500-700 μέτρα και η λάβα έχει μέγεθος μικρότερο από 1 τετραγωνικό χιλιόμετρο.

Μπορείτε να κατανοήσετε καλύτερα την κλίμακα του αντικειμένου από την εικόνα στην αρχή του άρθρου που τραβήχτηκε την Κυριακή. Δείχνουν πλήθος πεζοπόρων που θαυμάζουν την έκρηξη, η οποία βρίσκεται περίπου 40 χιλιόμετρα δυτικά της Ισλανδικής πρωτεύουσας του Ρέικιαβικ.

Αυτό το βίντεο παρακάτω σας δείχνει τον τόπο του ηφαιστείου πριν και μετά την έκρηξη, ο οποίος βρίσκεται σε μια μικρή κοιλάδα σε μια ακατοίκητη περιοχή της χώρας. Ειδήσεις αναφέρουν ότι δεν έχει σημειωθεί πτώση τέφρας από την έκρηξη, αλλά στους κατοίκους που ζουν κάτω από το ηφαίστειο τους έχουν πει να κλείσουν τα παράθυρά τους λόγω πιθανών εκπομπών αερίων.

Κανένα από αυτά δεν εμπόδισε τον Steinbekk να πλησιάσει το ηφαίστειο. Και αν θέλετε να δείτε περισσότερα από τα φανταστικά βίντεο και τις εικόνες της Ισλανδίας από τον αέρα, μπορείτε να δείτε το επίσημο Instagram του. Υπάρχουν μερικές πραγματικά υπέροχες λήψεις για να θαυμάσετε.


Διαβάστε τις Τεχνολογικές Ειδήσεις από όλο τον κόσμο, με την εγκυρότητα του iGuRu.gr

Ακολουθήσετε μας στο Google News iGuRu.gr at Google news