Έξυπνα πυροβόλα όπλα με Bluetooth

Η αγορά των πυροβόλων όπλων αλλάζει φέρνοντας τα εξατομικευμένα έξυπνα όπλα, τα οποία μπορούν να πυροβολήσουν μόνο με επαληθευμένους χρήστες

lodestar

Η εταιρεία LodeStar Works παρουσίασε την Παρασκευή ένα “έξυπνο” πιστόλι των 9 χιλιοστών στους μετόχους και επενδυτές της, στο Boise του Αϊντάχο. Αλλά και μία δεύτερη εταιρεία στο Κάνσας, η SmartGunz LLC, αναφέρει ότι οι αρχές επιβολής του νόμου δοκιμάζουν το προϊόν της, ένα παρόμοιο αλλά απλούστερο μοντέλο. Και οι δύο εταιρείες ελπίζουν να έχουν ένα προϊόν εμπορικά διαθέσιμο φέτος.

Η είδηση προς το παρόν αφορά την, ελεύθερη στην διακίνηση όπλων, αγορά της Αμερικής αλλά αν η τεχνολογία καθιερωθεί σίγουρα θα επεκταθεί σε κάθε είδους πυροβόλου όπλου, από αστυνομικά πιστόλια έως καραμπίνες κυνηγιού.

Ο συνιδρυτής της , Gareth Glaser, είπε ότι εμπνεύστηκε την ιδέα του εξατομικευμένου όπλου όταν άκουσε μία από τις πάρα πολλές ιστορίες για παιδιά που πυροβολήθηκαν ενώ έπαιζαν με ένα όπλο, χωρίς επίβλεψη. Τα έξυπνα όπλα θα μπορούσαν να σταματήσουν τέτοιες τραγωδίες χρησιμοποιώντας τεχνολογία για να πιστοποιήσουν την ταυτότητα ενός χρήστη και να απενεργοποιήσουν το όπλο εάν κάποιος άλλος προσπαθήσει να το πυροδοτήσει.

Θα μπορούσαν επίσης να μειώσουν τις αυτοκτονίες, να καταστήσουν άχρηστα τα χαμένα ή κλεμμένα όπλα και να προσφέρουν ασφάλεια στους αστυνομικούς που φοβούνται την αρπαγή των όπλων τους.

Ο Glaser αναγνώρισε ότι θα υπάρξουν πρόσθετες προκλήσεις στην κατασκευή μεγάλης κλίμακας, αλλά εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι μετά από χρόνια δοκιμών και σφαλμάτων η τεχνολογία είναι αρκετά προηγμένη και τα μικροηλεκτρονικά μέσα στο όπλο είναι καλά προστατευμένα.

Τα περισσότερα πρώιμα πρωτότυπα “έξυπνα” όπλα χρησιμοποιούσαν είτε ξεκλείδωμα δακτυλικών αποτυπωμάτων, είτε τεχνολογία αναγνώρισης ραδιοσυχνοτήτων που επιτρέπει στο όπλο να πυροβολεί μόνο όταν ένα τσιπ στο όπλο επικοινωνεί με άλλο τσιπ που φορούσε ο χρήστης σε δαχτυλίδι ή βραχιόλι.

Η LodeStar ενσωμάτωσε τόσο έναν αναγνώστη δακτυλικών αποτυπωμάτων στο πλάι της κάνης, όσο και ένα τσιπ επικοινωνίας Bluetooth που ενεργοποιείται από μια εφαρμογή τηλεφώνου, καθώς και ένα πληκτρολόγιο PIN. Το όπλο μπορεί να εγκριθεί για περισσότερους από έναν χρήστες.

  Το Signal ζητά την βοήθειά σας για να ξεμπλοκαριστεί στο Ιράν

Η συσκευή ανάγνωσης δακτυλικών αποτυπωμάτων ξεκλειδώνει το όπλο σε μικροδευτερόλεπτα, αλλά επειδή μπορεί να μην λειτουργεί όταν είναι υγρό ή σε άλλες αντίξοες συνθήκες, το pad με το PIN υπάρχει ως εφεδρικό. Η LodeStar στην επίδειξη δεν έδειξε την χρήση του σήματος επικοινωνίας bluetooth, αλλά αυτή θα λειτουργούσε ως δευτερεύον ασφάλεια, επιτρέποντας την χρήση στο όπλο, όσο πιο γρήγορα βέβαια μπορούν οι χρήστες να ανοίξουν την εφαρμογή στα τηλέφωνά τους.

Φυσικά τόσο στην τεχνολογία των φυσικών κλειδαριών όσο και στην τεχνολογία ηλεκτρονικών γνωρίζουμε όλοι ότι ότι κλειδώνει, ξεκλειδώνει. Όσο και να λέει η εταιρεία ότι τα συστήματα είναι απαραβίαστα, δεν υπάρχει περίπτωση να μην παραβιαστεί ότι τεχνολογία και να προσθέσουν. Απλά δεν θα είναι προσβάσιμα από άσχετους χρήστες, παιδιά, και περιστασιακούς κλέφτες.

Το 2014, η γερμανική εταιρεία Armatix κυκλοφόρησε στην αγορά ένα έξυπνο πιστόλι διαμετρήματος 0,22, το οποίο όμως αποσύρθηκε από τα καταστήματα αφού οι χάκερ ανακάλυψαν έναν τρόπο για να μπλοκάρουν εξ αποστάσεως τα ραδιοσήματα του όπλου και, χρησιμοποιώντας μαγνήτες, να πυροβολούν ακόμα και όταν το όπλο υποτίθεται ότι θα έπρεπε να ήταν κλειδωμένο.

Οι υποστηρικτές των όπλων από την άλλη θεωρούν ότι τα έξυπνα όπλα είναι πολύ επικίνδυνα για ένα άτομο που προσπαθεί να προστατεύσει ένα σπίτι ή την οικογένεια του κατά τη διάρκεια μιας κρίσης ή για την αστυνομία στο πεδίο δράσης.

Το National Shooting Sports Foundation (NSSF), η εμπορική ένωση της βιομηχανίας πυροβόλων όπλων της Αμερικής, λέει ότι δεν αντιτίθεται στα έξυπνα όπλα, εφόσον η κυβέρνηση δεν επιβάλλει την πώλησή τους.

Loadstar,gun

Written by Δημήτρης

O Δημήτρης μισεί τις Δευτέρες.....

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Το μήνυμα σας δεν θα δημοσιευτεί εάν:
1. Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, προσβλητικά ή ανάρμοστα σχόλια.
2. Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους.
3. Παρενοχλεί την ιδιωτική ζωή και τα ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα άλλων χρηστών.
4. Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
5. Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).