Εκτυπώστε με το Paint μια εικόνα χωρισμένη σε κομμάτια Α4

Θέλετε να εκτυπώσετε μία εικόνα σε πολλά κομμάτια κόλλας Α4 ή Α3, σαν να ήταν αφίσα? Είναι πολύ εύκολο με το σχεδιαστικό πρόγραμμα των Windows, Microsoft Paint.

Έχετε βρεθεί ποτέ ανάγκη να εκτυπώσετε μια μεγάλη εικόνα, αλλά ο εκτυπωτής σας μπορεί να χρησιμοποιήσει μόνο τυπικά μεγέθη χαρτιού A4, ή A3; Εάν θέλετε να εκτυπώσετε μια μεγάλη αφίσα ή έναν μεγάλο χάρτη, δεν χρειάζεται να πάτε σε ένα εξειδικευμένο όπου μπορεί να την εκτυπώσει στις απαιτούμενες διαστάσεις.

Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τον οικιακό εκτυπωτή σας για να εκτυπώσετε αυτήν την εικόνα χωρισμένη σε πολλές σελίδες. Στη συνέχεια, το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να χρησιμοποιήσετε μία ταινία ή σελοτέιπ για να συνδέσετε τα φύλλα χαρτιού και να συγκεντρώσετε ολόκληρη την εικόνα.

Γνωρίζατε ότι για αυτήν την δουλεία δεν απαιτείται κάποιο βαρύ και εξειδικευμένο εργαλείο; Μπορείτε κάλλιστα να χρησιμοποιήσετε ένα βασικό εργαλείο των Windows, το Microsoft Paint για να εκτυπώσετε μεγάλες εικόνες σε πολλές σελίδες; Δείτε πως.

ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Τα βήματα που εμφανίζονται σε αυτό το σεμινάριο λειτουργούν τα ίδια στα , .1 και Windows 10. Για απλότητα, για να σας δείξουμε πώς να εκτυπώσετε μια αφίσα σε πολλές σελίδες, χρησιμοποιήσαμε στιγμιότυπα οθόνης που έχουν ληφθεί μόνο στα Windows 10.

Βήμα 1. Ανοίξτε το Microsoft Paint
Πρώτα απ'όλα, ανοίξτε το Paint. Θα το βρείτε στα εγκατεστημένα προγράμματα των Windows. Αν δυσκολεύεστε πατήστε την Έναρξη και γράψτε την λέξη paint. Αν έχετε τα Ελληνικά Windows τότε γράψτε την λέξη Ζωγραφική.

Βήμα 2. Ανοίξτε την εικόνα που θέλετε να εκτυπώσετε
Φορτώστε το αρχείο με την εικόνα που θέλετε να εκτυπώσετε. Για να το κάνετε αυτό, κάντε κλικ ή πατήστε την Αρχείο στην κορδέλα. Στη συνέχεια, κάντε κλικ ή πατήστε Άνοιγμα .

Περιηγηθείτε στον υπολογιστή σας και επιλέξτε την εικόνα που θέλετε να εκτυπώσετε. Όταν την επιλέξετε, κάντε κλικ ή πατήστε Άνοιγμα.

Τώρα θα πρέπει να δείτε την εικόνα σας φορτωμένη στο Paint .

Βήμα 3. Ορίστε στο Paint να εκτυπώσετε τη μεγάλη εικόνα σας σε πολλές σελίδες
Τώρα έχετε ανοίξει την εικόνα σας στο Paint . Ήρθε η ώρα να πείτε στο Paint ότι θέλετε να εκτυπώσετε την εικόνα σε πολλές σελίδες.

Για να το κάνετε αυτό, κάντε κλικ ή πατήστε στην καρτέλα Αρχείο στην κορδέλα και, στη συνέχεια, κατεβείτε στο Εκτύπωση χωρίς όμως να κάνετε ακόμα κλικ επάνω του. Περιμένετε να ανοίξει το υπομενού και εκεί κάντε κλικ στο “Διαμόρφωση σελίδας”.

Στο παράθυρο αυτό μαζί με άλλες επιλογές εκτύπωσης όπως Μέγεθος χαρτιού , Προσανατολισμός ή Περιθώρια, θα πρέπει επίσης να βρείτε μια ενότητα που ονομάζεται Κλίμακα .

Για να εκτυπώσετε τη μεγάλη εικόνα σας σε πολλές σελίδες, το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να πείτε στο Paint ότι θέλετε να κλιμακώσετε την εικόνα σας “Προσαρμογή σε” (Fit to) σε όσες σελίδες θέλετε. Για παράδειγμα, εάν θέλετε να εκτυπωθεί η εικόνα σας σε τέσσερις σελίδες σε ορθογώνιο , θα πρέπει να χρησιμοποιήσετε το πεδίο “Προσαρμογή σε” και να εισαγάγετε τις τιμές 4 προς 4 σελίδες.

Ανάλογα με το πόσο μεγάλη θέλετε να είναι η εικόνα σας κατά την εκτύπωση και πόσο μήκος ή πλάτος θέλετε να γίνει, μπορείτε να εισαγάγετε τις τιμές που χρειάζεστε.

Αφού αποφασίσετε ακριβώς πόσες σελίδες θέλετε να εκτυπωθεί η εικόνα, κάντε κλικ ή πατήστε OK για να αποθηκεύσετε τις ρυθμίσεις σας.

Βήμα 4. Πώς να εκτυπώσετε μια μεγάλη εικόνα σε πολλές σελίδες χρησιμοποιώντας το Paint
Η Paint γνωρίζει ότι θέλετε να εκτυπώσετε την εικόνα σε πολλές σελίδες. Το μόνο που μένει είναι να ξεκινήσει η εκτύπωσης. Κάντε κλικ την καρτέλα Αρχείο στην κορδέλα και, στη συνέχεια κάντε κλικ στο Εκτύπωση. Μπορείτε εναλλακτικά να πατήσετε CTRL + P στο πληκτρολόγιό σας.

Λογικά θα ανοίξει ένα παράθυρο με τους εκτυπωτές σας. Εάν έχετε εγκαταστήσει περισσότερους από έναν εκτυπωτές, επιλέξτε τον εκτυπωτή που θέλετε να χρησιμοποιήσετε. Στη συνέχεια, κάντε κλικ ή πατήστε το κουμπί Εκτύπωση.

Ο εκτυπωτής σας θα πρέπει να ξεκινήσει αμέσως την εκτύπωση της εικόνας σε πολλές σελίδες. Και για παράδειγμα εδώ βλέπετε την συγκεκριμένη εικόνα εκτυπωμένη σε 12 σελίδες.

Η συρραφή που έχει γίνει στην παραπάνω εικόνα είναι αρκετά πρόχειρη. Με λίγη υπομονή, θα μπορούσατε να κολλήσετε τα φύλλα χαρτιού προσεκτικά, με το σελοτέιπ από πίσω και το αποτέλεσμα να είναι άψογο.

iGuRu.gr The Best Technology Site in Greecefgns

Get the best viral stories straight into your inbox!

Written by Δημήτρης

O Δημήτρης μισεί τις Δευτέρες.....

2 Comments

Leave a Reply
  1. Έκανα το λάθος να αναβαθμίσω τα windows σε 11. Το πρόγραμμα Ζωγραφική δεν τρέχει με αυτά… Υπάρχει άλλο πρόγραμμα που να κάνει την ίδια δουλειά; Η Ζωγραφική ήταν το ιδανικότερο που είχα βρει…

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Το μήνυμα σας δεν θα δημοσιευτεί εάν:
1. Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, προσβλητικά ή ανάρμοστα σχόλια.
2. Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους.
3. Παρενοχλεί την ιδιωτική ζωή και τα ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα άλλων χρηστών.
4. Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
5. Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).