Ο Έλον Μασκ είχε την μεγαλύτερη απώλεια πλούτου όλων των εποχών

Ο Έλον Μασκ έχασε μέσα σε 13 μήνες σχεδόν 200 δις δολάρια, σημειώνοντας την μεγαλύτερη απώλεια πλούτου στη σύγχρονη ιστορία. Η περιουσία του μειώθηκε περίπου όσο το ΑΕΠ της Ελλάδας.

Elon,Musk,Tesla,Twitter

Σύμφωνα με τον δείκτη δισεκατομμυριούχων του Bloomberg, ο Έλον Μασκ έχασε μεταξύ Νοεμβρίου 2021 και Δεκεμβρίου 2022 περισσότερα από το ήμισυ της περιουσίας του. Η αιτία θεωρείται η κατάρρευση της μετοχής της , αλλά και η απώλεια εσόδων από το .

Τα 208 δισ. δολάρια, περίπου 194,58 δισεκατομμύρια ευρώ που έχασε ο Μασκ αντιστοιχούν περίπου στο τρέχον ΑΕΠ της Ελλάδας, παρατηρεί το βρετανικό μέσο Ιndependent.

Σημειώστε ότι για το 2022 ο Μασκ ήταν ο πλουσιότερος άνθρωπος στον πλανήτη. Μαζί με αυτόν τίτλο απόκτησε και τον μεγαλύτερο οικονομικά χαμένο .όλων των εποχών.

Η αιτία θεωρείται η Tesla αφού η βιομηχανία ηλεκτρικών αυτοκινήτων έχασε περίπου το 70% της αξίας της το 2022, μετά από καθυστερήσεις στην παραγωγή στην Κίνα, ανακλήσεις οχημάτων και ανησυχίες μεταξύ των επενδυτών ότι η προσοχή του CEO αποσπάται από τον νέο του ρόλο ως επικεφαλής του Twitter.

  Twitter ζητάει από απολυμένους υπαλλήλους να επιστρέψουν

Η χρηματιστηριακή αξία της Tesla έχει μειωθεί κατά σχεδόν 900 δισ. δολάρια από τον Νοέμβριο του 2021, με αποτέλεσμα να βγει από τις 10 πιο πολύτιμες εταιρείες.

Παρά τις απώλειες, η Tesla παραμένει με διαφορά η πιο πολύτιμη αυτοκινητοβιομηχανία στον κόσμο, με τις απώλειές της τον τελευταίο χρόνο να ισοδυναμούν με τη συνολική κεφαλαιοποίηση όλων των άλλων αυτοκινητοβιομηχανιών.

Σε ένα πρόσφατο ηλεκτρονικό μήνυμα προς το προσωπικό της Tesla, ο Μασκ έγραψε ότι πιστεύει πως η Tesla θα γίνει μακροπρόθεσμα «η πιο πολύτιμη εταιρεία στη Γη».

«Μην ενοχλείστε πολύ από την τρέλα του χρηματιστηρίου», έγραψε, σύμφωνα με το Reuters. «Καθώς επιδεικνύουμε συνεχείς εξαιρετικές επιδόσεις, η αγορά θα το αναγνωρίσει αυτό».

Ο Μασκ σπάνια μιλάει για τον πλούτο του, αν και σε μία συζήτηση στο Twitter, το 2018, είχε αναπτύξει τις φιλοδοξίες που έτρεφε εκείνη την περίοδο για την περιουσία του. Συγκεκριμένα είχε πει:

«Περίπου τα μισά από τα χρήματά μου προορίζονται για να βοηθήσουν τα προβλήματα στη Γη και τα μισά για να βοηθήσουν στη δημιουργία μιας αυτοσυντηρούμενης πόλης στον Άρη, ώστε να διασφαλιστεί η συνέχιση της ζωής (ή όλων των ειδών) σε περίπτωση που η Γη χτυπηθεί από μετεωρίτη όπως είχε συμβεί στους δεινόσαυρους, ή συμβεί ο Γ’ Παγκόσμιος Πόλεμος και καταστρέψουμε τους εαυτούς μας».

Elon,Musk,Tesla,Twitter

Written by Δημήτρης

O Δημήτρης μισεί τις Δευτέρες.....

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Το μήνυμα σας δεν θα δημοσιευτεί εάν:
1. Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, προσβλητικά ή ανάρμοστα σχόλια.
2. Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους.
3. Παρενοχλεί την ιδιωτική ζωή και τα ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα άλλων χρηστών.
4. Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
5. Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).