Εμποδίστε τη Meta να χρησιμοποιεί τα δεδομένα σας για την εκπαίδευση ΑΙ

Φέτος παρατηρήσαμε μια κατακόρυφη άνοδο στον χώρο της Τεχνητής Νοημοσύνης ( από το artificial intelligence).

Αν είδαμε πολύ εντυπωσιακά μοντέλα, υπάρχει άπλετος χώρος για περαιτέρω βελτίωση. Έτσι τα μοντέλα τεχνητής νοημοσύνης που χρησιμοποιούν οι εταιρείες θα πρέπει να συνεχίζουν να εκπαιδεύονται. Τις περισσότερες φορές οι εταιρείες χρησιμοποιούν δημόσια διαθέσιμα δεδομένα για να εκπαιδεύσουν τα μοντέλα τους.

artificial intelligence

Ωστόσο, κατά καιρούς έχουν συμπεριληφθεί Προσωπικά Αναγνωριστικά στοιχεία (PII από το Personally Identifiable Information), δημιουργώντας εφιάλτες απορρήτου για τις εταιρείες αλλά και για τους χρήστες.

Αν δεν είστε ευχαριστημένοι με αυτό και θέλετε να ανακτήσετε τον έλεγχο των δεδομένων σας, μπορείτε να το κάνετε στην Meta. Η εταιρεία επιτρέπει στους χρήστες να υποβάλουν ένα αίτημα αν δεν επιθυμούν να χρησιμοποιηθούν τα δεδομένα τους για να εκπαιδευτούν διάφορα μοντέλα τεχνητής νοημοσύνης. Δυστυχώς, η φόρμα καλύπτει μόνο υπηρεσίες και πηγές τρίτων, πράγμα που σημαίνει ότι δεν μπορείτε να ζητήσετε από τη Meta να μην χρησιμοποιεί δεδομένα που συλλέγονται από τις δικές της υπηρεσίες όπως το και το Instagram.

Τα μοντέλα τεχνητής νοημοσύνης είναι ουσιαστικά προγράμματα υπολογιστών. Χρησιμοποιούν προβλέψεις και μοτίβα για να δημιουργήσουν νέο . Για να μπορέσουν να εντοπίσουν αυτά τα μοτίβα, τα μοντέλα εκπαιδεύονται σε δισεκατομμύρια δεδομένα από πολλές διαφορετικές πηγές. Αυτά μπορεί να περιλαμβάνουν και πληροφορίες που είναι δημόσια διαθέσιμες στο διαδίκτυο ή πηγές με άδεια χρήσης.

Ας δούμε πως μπορείτε να ζητήσετε από τη Meta να διαγράψει τα δεδομένα τρίτων που σας αφορούν:

Ανοίξτε τη φόρμα “Δικαιώματα υποκειμένου δεδομένων ως προς τη δημιουργία μοντέλων τεχνητής νοημοσύνης” στο Facebook.

Θα σας παρουσιαστούν τρεις επιλογές. Μπορείτε να ζητήσετε από το Facebook να παρέχει όλα τα δεδομένα που έχει για εσάς ή μπορείτε να τα διαγράψετε. Επιλέξτε τη δεύτερη επιλογή για να διαγραφούν και τα δεδομένα που υπάρχουν ήδη αποθηκευμένα από τρίτους.

Τι περιγράφει καλύτερα το πρόβλημα που αντιμετωπίζετε ή την αντίρρηση που έχετε;

  • Θέλω να αποκτήσω πρόσβαση, να κατεβάσω ή να διορθώσω προσωπικά στοιχεία μου από τρίτους που χρησιμοποιούνται για τη δημιουργία μοντέλων τεχνητής νοημοσύνης
  • Θέλω να διαγράψω προσωπικά στοιχεία μου από τρίτους που χρησιμοποιούνται για τη δημιουργία μοντέλων τεχνητής νοημοσύνης
  • Θέλω να εκφράσω την αντίρρησή μου ή να μπλοκάρω την επεξεργασία προσωπικών στοιχείων μου από τρίτους που χρησιμοποιούνται για τη δημιουργία μοντέλων τεχνητής νοημοσύνης

Αφού το κάνετε, συμπληρώστε τη χώρα διαμονής, το όνομα και τη διεύθυνση email σας. Αν και η φόρμα δεν το αναφέρει, θα ήταν καλή ιδέα να χρησιμοποιήσετε τη διεύθυνση email του λογαριασμού σας στο Facebook κατά τη συμπλήρωση της φόρμας

Μόλις τελειώσετε, κάντε κλικ στην αποστολή για να υποβάλετε τα στοιχεία στο Facebook

Η Meta δεν ανέφερε το χρονοδιάγραμμα συμμόρφωσης μετά την υποβολή του αιτήματος. Ωστόσο, η εταιρεία αναφέρει ότι η υποβολή της φόρμας δεν απαιτεί την αυτόματη  διαγραφή των δεδομένων σας.

Μόλις η Meta λάβει το αίτημά σας, θα το εξετάσει και θα ενεργήσει σύμφωνα με τους νόμους περί απορρήτου της χώρας.

iGuRu.gr The Best Technology Site in Greecefgns

Subscribe to Blog via Email

Subscribe to this blog and receive notifications of new posts by email.

Written by giorgos

Ο Γιώργος ακόμα αναρωτιέται τι κάνει εδώ....

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Το μήνυμα σας δεν θα δημοσιευτεί εάν:
1. Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, προσβλητικά ή ανάρμοστα σχόλια.
2. Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους.
3. Παρενοχλεί την ιδιωτική ζωή και τα ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα άλλων χρηστών.
4. Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
5. Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).