Ένα roadrunner μπροστά στο τοίχο των ΗΠΑ με το Μεξικό κερδίζει διαγωνισμό φωτογραφίας

Η ενός πουλιού που εμποδίζεται από τον συνοριακό τοίχο των ΗΠΑ, κερδίζει σε καλύτερης φωτογραφίας 2021, με θέμα τα πτηνά.

bpoty 2021 roadrunner usa mexico

Ίσως να μην ταιριάζει με την θεματολογία του Iguru, αλλά μας έκανε εντύπωση και το μεταδίδουμε. Άλλωστε σαν οικολογικό θέμα, δεν απέχει και πολύ από τα δικά μας σύνορα. Στον διαγωνισμό Bird Photographer of 2021 ο οποίος βράβευε την καλύτερη φωτογραφία με θέμα τα πτηνά, η πιο πάνω φωτογραφία (Roadrunner Blocked by US Border Wall) κέρδισε το πρώτο βραβείο.

Δείχνει ένα πουλί roadrunner, ή στα Ελληνικά ένα γεωκόκκυγα, να εμποδίζεται από τον τοίχο που έχει φτιάξει η ΗΠΑ στα σύνορά της με το Μεξικό. Το συγκεκριμένο πουλί τρέχει εξαιρετικά γρήγορα αλλά δεν μπορεί να πετάξει λόγω των μικρών φτερών του.

To Bird Photographer of the Year είναι ένας παγκόσμιος φωτογραφικός διαγωνισμός που έχει σχεδιαστεί για να γιορτάσει την ομορφιά και τη διαφορετικότητα των πτηνών. Οι συμμετέχοντες διαγωνίζονται για ένα μεγάλο έπαθλο £ 5.000 καθώς και άλλα βραβεία, συμπεριλαμβανομένων φωτογραφικού εξοπλισμού από την Olympus και κιάλια από την Optik. Ο διαγωνισμός είναι ανοιχτός σε κατοίκους οποιασδήποτε περιοχής και σε συμμετέχοντες κάθε ς. Υπάρχουν οκτώ κατηγορίες για συμμετοχή και ο διαγωνισμός είναι για όλους όσους επιθυμούν να υποβάλουν υποψηφιότητα.

Φέτος, ο Μεξικανός φωτογράφος Alejandro Prieto κατέλαβε την πρώτη θέση στον διαγωνισμό για την εικόνα ενός roadrunner στα σύνορα ΗΠΑ-Μεξικού. Ανακηρύχθηκε νικητής τόσο της κατηγορίας «Πουλιά στο περιβάλλον», όσο και ο νικητής του πρώτου βραβείου.

Τα σύνορα ΗΠΑ-Μεξικού, μήκους 3.000 χιλιομέτρων, διασχίζουν και καλύπτουν μερικές από τις πιο βιολογικά διαφορετικές περιοχές της ηπείρου. Είναι το σπίτι για μοναδικά προσαρμοσμένα θηλαστικά, ερπετά, πουλιά και φυτά, μερικά από τα οποία δεν βρίσκονται πουθενά αλλού στον πλανήτη. Πολλά είδη θα επηρεαστούν εάν η κυβέρνηση των ΗΠΑ αποφασίσει να χτίσει ένα τείχος στα σύνορα με το Μεξικό. Η συνοριακή υποδομή όχι μόνο εμποδίζει τη μετακίνηση της άγριας ζωής αλλά καταστρέφει και κατακερματίζει τον οικότοπο. Πολλά της ερήμου είναι, ως ένα βαθμό, νομάδες περιπλανώμενοι και ένας τοίχος θα διακόψει τη συνδεσιμότητα των οικοτόπων και θα τους εμποδίσει να κινούνται ελεύθερα από το ένα μέρος στο άλλο. Σε αυτή τη φωτογραφία, ένα μεγάλο Roadrunner πλησιάζει το συνοριακό τείχος στο Νάκο της Αριζόνα, κοιτάζοντάς το σχεδόν με μια αίσθηση σύγχυσης.

«Το τείχος των συνόρων διασχίζει ερήμους, βουνά, ακόμη και μαγγρόβια (πρόκειται για ρίζες που αναπτύσονται πάνω από το έδαφος και σχηματίζουν μεγάλους θάμνους). Δεν είναι απλώς έρημος, είναι στην πραγματικότητα ένας πολύ βιοποικιλόμορφος τόπος, με περισσότερα από 1.500 είδη ζώων και φυτών που απειλούνται από τον τοίχο », λέει ο Prieto. «Έχω παρακολουθήσει πολλά διαφορετικά ζώα να φτάνουν στον τοίχο και να γυρίζουν πίσω».

«Το συνοριακό τείχος αποτελεί πραγματική απειλή για τη βιοποικιλότητα στην περιοχή μέσω του κατακερματισμού των οικοτόπων », αναφέρει ως σχόλιο η οργάνωση τους διαγωνισμού Bird Photographer of the Year. «Αποκλείει φυσικά τις κρίσιμες οδούς μετανάστευσης για ζώα, όπως τα πρόβατα με το μακρύ κέρατο, το κόρνο, τη μαύρη αρκούδα, τον βίσωνα, ακόμη και τον ιαγουάρο».

Η φωτογραφία επιλέχθηκε ως νικήτρια επειδή δεν είναι μια τυπική φωτογραφία πουλιών αλλά επειδή έχει να πει μια δυνατή ιστορία.

«Το roadrunner φαίνεται τόσο ευάλωτο, αντικρίζοντας τον τεράστιο τοίχο των συνόρων που κυριαρχεί στο πλαίσιο», συνεχίζει η οργάνωση.

Αν θέλετε να δείτε τις υπόλοιπες φωτογραφίες του διαγωνισμού καθώς και ποιες κέρδισαν τα υπόλοιπα βραβεία, μπορείτε να τις δείτε από εδώ.

iGuRu.gr The Best Technology Site in Greecefgns

Get the best viral stories straight into your inbox!
γεωκόκκυγας,πτηνό,roadrunner,photo

Written by Δημήτρης

O Δημήτρης μισεί τις Δευτέρες.....

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Το μήνυμα σας δεν θα δημοσιευτεί εάν:
1. Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, προσβλητικά ή ανάρμοστα σχόλια.
2. Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους.
3. Παρενοχλεί την ιδιωτική ζωή και τα ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα άλλων χρηστών.
4. Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
5. Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).