Ένας «μηχανικός υπολογιστών» είναι μηχανικός;

Στον Καναδά φαίνεται ότι έχουν αντίθετη άποψη καθώς απαγορεύουν στους μηχανικούς να φέρουν το τίτλο μηχανικός, μοιράζοντας μάλιστα και πρόστιμα.

software,engineer,Canada,μηχανικός,υπολογιστών,λογισμικού,Καναδάς

Η Ένωση Επαγγελματιών Μηχανικών και Γεωεπιστημόνων της επαρχίας Αλμπέρτα του Καναδά (Association of Professional Engineers and Geoscientists of Alberta – APEGA) βρίσκεται σε διαμάχη με τον τεχνολογικό τομέα της επαρχίας, επιμένοντας ότι όποιος έχει τον τίτλο “μηχανικός υπολογιστών” πρέπει να έχει άδεια και να πληρώσει τέλη για αυτό το .

Η APEGA, ζήτησε από ένα δικαστήριο να διατάξει μια από τις κορυφαίες εταιρείες λογισμικού της επαρχίας Αλμπέρτα, την Octopusapp, να σταματήσει να χρησιμοποιεί τον όρο «μηχανικός» σε τίτλους εργασίας και σε αναρτήσεις, εάν λάβει άδεια από τη ρυθμιστική αρχή της χώρας.

Αυτό έχει προκαλέσει σάλο στον τεχνολογικό τομέα της Αλμπέρτα. Την Παρασκευή, το Συμβούλιο Καναδών Καινοτόμων (Council of Canadian Innovators – CCI) δημοσίευσε μια ανοιχτή επιστολή υπογεγραμμένη από διευθύνοντες συμβούλους 32 εταιρειών της Αλμπέρτα, συμπεριλαμβανομένης της Octapusapp, καλώντας την πρωθυπουργό της χώρας, Ντανιέλ Σμιθ (Danielle Smith), να σταματήσει την «υπερβολή» από την APEGA.

Η επιστολή αναφέρει ότι η “επιθετική θέση” της APEGA θα είχε ως αποτέλεσμα “επαχθές, περιοριστικές και περιττές απαιτήσεις πιστοποίησης” για τους προγραμματιστές και θα έβλαπτε την ικανότητα των εταιρειών να ανταγωνίζονται με τις εταιρείες εξωτερικού για το ανθρώπινο δυναμικό.

Η APEGA και οι άλλες 11 επαρχιακές ενώσεις μηχανικών του Καναδά έχουν παραπονεθεί για χρόνια για εταιρείες ή άτομα που χρησιμοποιούν τους τίτλους «μηχανικός υπολογιστών» και «μηχανικός λογισμικού», υποστηρίζοντας ότι απαγορεύεται να το κάνουν.

software,engineer,Canada,μηχανικός,υπολογιστών,λογισμικού,Καναδάς

Τον Ιούλιο, η Engineers Canada, η οποία εκπροσωπεί τις ενώσεις μηχανικών του Καναδά, εξέδωσε δήλωση ζητώντας να απαγορεύεται στα άτομα να χρησιμοποιούν τους προσβλητικούς τίτλους, εκτός εάν έχουν άδεια ως μηχανικοί.

Αναφέρουν ότι κανένα άτομο, εταιρεία ή συνεταιρισμός δεν μπορεί να χρησιμοποιήσει τη λέξη “μηχανικός” σε έναν τίτλο θέσης εργασίας εκτός εάν είναι “επαγγελματίας μηχανικός, κάτοχος άδειας ή κάτοχος άδειας που δικαιούται να ασκεί την πρακτική του μηχανικού”.

Ο Erum Afsar, διευθυντής της APEGA, δήλωσε σε συνέντευξή του: “Αυτό που κάνουμε είναι να ρυθμίζουμε αυτό που έχει νομοθετήσει η . Εάν χρησιμοποιείτε αυτόν τον τίτλο, θα πρέπει να εγγραφείτε στην APEGA.”

Το ζήτημα περιπλέκεται περισσότερο καθώς ο «μηχανικός λογισμικού» αναγνωρίζεται επίσημα από το ομοσπονδιακό εθνικό σύστημα ταξινόμησης επαγγελμάτων ως τίτλος εργασίας.

Η διαμάχη έχει παλιές ρίζες, καθώς τον Σεπτέμβριο του 2014, ο Mats Jarlstrom, ένας ηλεκτρονικός μηχανικός που ζει στο Μπίβερτον του Όρεγκον, έστειλε ένα email στο συμβούλιο μηχανικών της πολιτείας όπου ισχυριζόταν ότι τα κίτρινα φανάρια στους δρόμους δεν διαρκούν αρκετά. Όμως η πολιτεία του Όρεγκον του επέβαλε πρόστιμο 500 δολαρίων επειδή το email του δήλωνε ότι «Είμαι μηχανικός …»

Όπως φαίνεται το θέμα δεν είναι τι αξία πρέπει να δώσει κάποιος στην ιδιότητα του “μηχανικού” αλλά ποια ένωση θα έχει οικονομικά οφέλη από εγγραφές μελών και ετήσιες συνδρομές.

Το Υπουργείο Εργασίας της Αλμπέρτα, δήλωσε ότι η κυβέρνηση θα συνεργαστεί με τα δύο αντίπαλα μέρη για να επιλύσει το ζήτημα.

iGuRu.gr The Best Technology Site in Greecefgns

Get the best viral straight into your inbox!
software,engineer,Canada,μηχανικός,υπολογιστών,λογισμικού,Καναδάς

Written by Δημήτρης

O Δημήτρης μισεί τις Δευτέρες.....

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Το μήνυμα σας δεν θα δημοσιευτεί εάν:
1. Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, προσβλητικά ή ανάρμοστα σχόλια.
2. Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους.
3. Παρενοχλεί την ιδιωτική ζωή και τα ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα άλλων χρηστών.
4. Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
5. Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).