Πρόστιμο σε διαδικτυακό πολυκατάστημα επειδή δεν ενημέρωσε για παραβίαση δεδομένων

Στον ιδιοκτήτη του διαδικτυακού πολυκαταστήματος Shein επιβλήθηκε πρόστιμο 1,9 εκατομμυρίων δολαρίων επειδή δεν ειδοποίησε 39 εκατομμύρια χρήστες πελάτες του για παραβίαση δεδομένων

shein

Στην Zoetop Business Co Ltd από το Χονγκ Κονγκ, που της ανήκει το διαδικτυακό πολυκατάστημα Shein, καθώς και το παρόμοιο Romwe, επιβλήθηκε πρόστιμο ύψους 1,9 εκατομμυρίων δολαρίων από τη δικαστήριο της Νέα Υόρκη επειδή δεν αποκάλυψε μια παραβίαση δεδομένων από το 2018.

Σημειωτέων ότι το Shein υποστηρίζει την αγορά της Ευρωπαϊκής Ένωσης (και την Ελλάδα), την Αμερικάνικη ήπειρο και την Αγγλία, με αντίστοιχους ιστιοτόπους.

Η Shein, η οποία ιδρύθηκε στην και πρόσφατα μετέφερε τα βασικά της περιουσιακά στη Σιγκαπούρη, σημείωσε εκρηκτική ανάπτυξη κατά τη διάρκεια της πανδημίας, καθώς η πρόληψη του ιού ώθησε τους καταναλωτές να ψωνίσουν στο διαδίκτυο. Η εντυπωσιακή του προσιτή τιμή και οι τεράστιες επιλογές ρούχων το έχουν καταστήσει μία από τις ταχύτερα αναπτυσσόμενες καταναλωτικού διαδικτύου παγκοσμίως τα τελευταία δύο χρόνια.

Το 2018 πραγματοποιήθηκε επίθεση εναντίον της που είχε ως αποτέλεσμα την κλοπή 39 εκατομμυρίων διαπιστευτηρίων λογαριασμού Shein, εκ των οποίων πάνω από 375.000 άνηκαν σε κατοίκους της Νέας Υόρκης, σύμφωνα με ανακοίνωση του γενικού εισαγγελέα της πολιτείας της Νέας Υόρκης, αυτή την εβδομάδα

Μια έρευνα από το γραφείο του γενικού εισαγγελέα διαπίστωσε ότι η Zoetop επικοινώνησε μόνο με «ένα μικρό μέρος» των 39 εκατομμυρίων λογαριασμών που είχαν παραβιαστεί και για τη συντριπτική πλειονότητα των χρηστών που επηρεάστηκαν, η εταιρεία δεν τους ειδοποίησε ότι είχαν κλαπεί τα διαπιστευτήρια σύνδεσής τους.

Το γραφείο του γενικού εισαγγελέα κατέληξε επίσης στο συμπέρασμα ότι οι δημόσιες δηλώσεις της Zoetop σχετικά με την παραβίαση δεδομένων ήταν παραπλανητικές. Σε μία περίπτωση, η εταιρεία δήλωσε ψευδώς ότι μόνο 6,42 εκατομμύρια καταναλωτές είχαν επηρεαστεί και ότι βρισκόταν στη διαδικασία ενημέρωσης όλων των επηρεαζόμενων χρηστών.

Αν έχετε λογαριασμό εκεί από το 2018, πιθανά έχετε επηρεαστεί και  καλό θα ήταν να αλλάξετε ς.

iGuRu.gr The Best Technology Site in Greecefgns

Get the best viral stories straight into your inbox!
Shein,Zoetop,διαδικτυακό,κατάστημα

Written by Δημήτρης

O Δημήτρης μισεί τις Δευτέρες.....

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Το μήνυμα σας δεν θα δημοσιευτεί εάν:
1. Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, προσβλητικά ή ανάρμοστα σχόλια.
2. Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους.
3. Παρενοχλεί την ιδιωτική ζωή και τα ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα άλλων χρηστών.
4. Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
5. Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).