Ενημέρωση BIOS της Dell δημιουργεί πολλαπλά προβλήματα


Η ενημέρωση BIOS της εταιρείας Dell που κυκλοφόρησε πρόσφατα φέρεται να προκαλεί σοβαρά προβλήματα εκκίνησης σε πολλά μοντέλα laptop και desktop.

Dell,laptop,bios,desktop

Τα επηρεαζόμενα μοντέλα περιλαμβάνουν τους φορητούς υπολογιστές Dell Latitude (5320 και 5520), καθώς και τους desktop υπολογιστές Dell Inspiron 5680 και Alienware Aurora R8.

Οι αναφορές των δυσαρεστημένων πελατών υπάρχουν σε πλατφόρμες μέσων κοινωνικής δικτύωσης, συμπεριλαμβανομένου του επίσημου ιστότοπου κοινότητας της Dell [ 1 , 2 ] και του Reddit [ 1 , 2 ], και προειδοποιούν ότι η πιο πρόσφατη έκδοση BIOS (έκδοση 1.14.3 για φορητούς υπολογιστές Latitude, 2.8.0 για Inspiron και 1.0.18 για το Aurora R8) θα προκαλέσει προβλήματα εκκίνησης.

Αν και τα επηρεαζόμενα συστήματα τελικά θα ενεργοποιηθούν, οι χρήστες αναφέρουν ότι τα ενδεικτικά φωτάκια και οι οθόνες δεν θα ανάψουν. Όταν θα εκκινήσουν, θα πάνε κατευθείαν σε μια μπλε οθόνη και θα κλείσουν ξανά.

Ανεπίσημη επιδιόρθωση: Υποβάθμιση του BIOS
Η εύκολη λύση έως ότου η Dell κυκλοφορήσει μια ενημέρωση για την αντιμετώπιση των σφαλμάτων είναι η υποβάθμιση σε προηγούμενη έκδοση του υλικολογισμικού.

Ορισμένοι από τους επηρεαζόμενους χρήστες έχουν κοινοποιήσει λεπτομερείς διαδικασίες που μπορούν να χρησιμοποιηθούν για την υποβάθμιση του BIOS σε παλαιότερη έκδοση, χρησιμοποιώντας το SupportAssist OS Recovery, για την επίλυση αυτού του ζητήματος.

Είναι σημαντικό να αναφέρουμε ότι οι φορητοί υπολογιστές που επηρεάζονται από αυτό το ζήτημα ενδέχεται να εξακολουθούν να αντιμετωπίζουν προβλήματα εκκίνησης μέχρι να αποσυνδέσετε την μπαταρία, να πατήσετε το κουμπί λειτουργίας για 15 δευτερόλεπτα και να συνδέσετε ξανά την μπαταρία και τον φορτιστή πριν το εκκινήσετε ξανά.

Επίσης, έχετε την επιλογή να δοκιμάσετε πρώτα τις επίσημες οδηγίες της Dell σχετικά με τον τρόπο υποβάθμισης του BIOS του συστήματος, τη διόρθωση ενός υπολογιστή που δεν εκκινείται, την αντιμετώπιση προβλημάτων POST και την επίλυση προβλημάτων εκκίνησης χρησιμοποιώντας το SupportAssist OS Recovery.

Εγγραφή στο iGuRu.gr μέσω Email

Εισάγετε το email σας για εγγραφή στην υπηρεσία αποστολής ειδοποιήσεων μέσω email για νέες δημοσιεύσεις.


Διαβάστε τις Τεχνολογικές Ειδήσεις από όλο τον κόσμο, με την εγκυρότητα του iGuRu.gr

Ακολουθήσετε μας στο Google News iGuRu.gr at Google news