Ενημέρωση της HP μπλοκάρει τα φτηνά μελάνια στους εκτυπωτές της

Πολλά παράπονα από οργισμένους πελάτες που αισθάνονται «εξαπατημένοι»

Μία πρόσφατη ενημέρωση του firmware της Hewlett-Packward μπλοκάρει τους εκτυπωτές εάν αυτοί χρησιμοποιούν δοχεία μελάνης από φθηνούς κατασκευαστές.

Hewlett-Packard,HP,printer,εκτυπωτής,μελάνι

Η Hewlett-Packard (HP), έχει πυροδοτήσει οργή μετά την έκδοση μιας πρόσφατης ενημέρωσης firmware που εμποδίζει τους πελάτες να χρησιμοποιούν φθηνά δοχεία μελάνης που δεν ανήκουν στην μαμά – εταιρεία. Οι εκτυπωτές ενημερώθηκαν αυτόματα και σύμφωνα με τους νέους όρους δεν θα λειτουργούν εάν δεν διαθέτουν εγκεκριμένα δοχεία μελάνης.

Η κατασκευάστρια εταιρεία αποτρέπει τους πελάτες από τη χρήση δοχείων εκτός από αυτά που διαθέτουν τσιπ HP, τα οποία είναι συχνά πιο ακριβά. Εάν ο πελάτης προσπαθήσει να χρησιμοποιήσει δοχείο μελάνης που δεν ανήκει στην HP, ο εκτυπωτής θα αρνηθεί να εκτυπώσει.

Μέχρι τώρα οι εκτυπωτές HP συνήθιζαν να εμφανίζουν μια προειδοποίηση όταν του βάζετε ένα δοχείο μελάνης “τρίτου κατασκευαστή”, αλλά τώρα οι εκτυπωτές απλώς αρνούνται να εκτυπώσουν εντελώς.

Η κλασσική δικαιολογία της HP είναι ότι εξέδωσε την ενημέρωση για να μειώσει τον κίνδυνο επιθέσεων κακόβουλου λογισμικού, λέγοντας ότι «τα δοχεία τρίτων που χρησιμοποιούν τσιπ ή κυκλώματα μη HP μπορεί να θέτουν κινδύνους για την απόδοση του υλικού, την ποιότητα εκτύπωσης και την ασφάλεια». Είπε επίσης ότι χρησιμοποίησε τακτικές ενημερώσεις για να βελτιώσει τις υπηρεσίες της, όπως η εισαγωγή ειδοποιήσεων για ορισμένους πελάτες που τους ενημερώνουν όταν τελειώνει το μελάνι τους.

Η εταιρεία μπλοκάρει επίσης τη χρήση ανταγωνιστικών δοχείων για να «διατηρηθεί η ακεραιότητα των συστημάτων εκτύπωσης και να προστατεύσει την πνευματική της ιδιοκτησία».

Οι αγανακτισμένοι πελάτες έχουν κατακλύσει τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης με παράπονα, λέγοντας ότι ένιωσαν «εξαπατημένοι» από την ενημέρωση. Τα δοχεία μελάνης HP φτάνουν να κοστίζουν περισσότερο από το διπλάσιο της τιμής των τρίτων κατασκευαστών.

Δεν είναι η πρώτη φορά που η HP εξοργίζει τους πελάτες της εμποδίζοντας τη χρήση άλλων δοχείων μελανιού. Το έχει ξανακάνει και έχει πληρώσει τσουχτερό πρόστιμο ως αποζημίωση σε πελάτες στην Αμερική, την Αυστραλία και σε ολόκληρη την Ευρώπη.

Αλλά δεν είναι και η μοναδική εταιρεία εκτυπωτών που έχει μία τέτοια αντιμετώπιση προς τους πελάτες της. Είναι πολλά τα λεφτά στην αγορά του μελανιού.

Hewlett-Packard,HP,printer,εκτυπωτής,μελάνι

Written by Δημήτρης

O Δημήτρης μισεί τις Δευτέρες.....

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Το μήνυμα σας δεν θα δημοσιευτεί εάν:
1. Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, προσβλητικά ή ανάρμοστα σχόλια.
2. Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους.
3. Παρενοχλεί την ιδιωτική ζωή και τα ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα άλλων χρηστών.
4. Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
5. Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).