Εννέα ιστότοποι για δωρεάν διαδικτυακά μαθήματα προγραμματισμού

Δείτε στο σημερινό άρθρο 9 κορυφαίους ιστότοπους με δωρεάν διαδικτυακά μαθήματα προγραμματισμού για διάφορες γλώσσες.

android code

Θέλετε να μάθετε μια γλώσσα προγραμματισμού είτε για πλάκα, είτε για επαγγελματικούς λόγους; Υπάρχει μια πληθώρα ιστότοπων που σας προσφέρουν μαθήματα αλλά εμείς διαλέξαμε για εσάς τους εννέα καλύτερους.

Αυτά τα μαθήματα θα σας βοηθήσουν να αποκτήσετε ένα καλό υπόβαθρο γνώσεως σε προγραμματισμό ώστε να εμβαθύνετε αργότερα έχοντας ήδη τις βασικές γνώσεις.

Το σίγουρο είναι ότι είτε είστε εντελώς αρχάριος, είτε επαγγελματίας που αναζητάτε δωρεάν διαδικτυακά μαθήματα κωδικοποίησης, υπάρχει κάτι για εσάς σε αυτήν τη λίστα. Πάμε να την δούμε.

Σημείωση: Όλα τα μαθήματα είναι στην Αγγλική γλώσσα, αλλά έτσι κι αλλιώς αν θέλετε να ασχοληθείτε με τον προγραμματισμό θεωρούμε ότι πρέπει πρωτίστως να έχετε τουλάχιστον μία μέτρια γνώση της Αγγλικής γλώσσας.

1. MIT OpenCourseWare

mit opencourseware

Το MIT OpenCourseWare (OCW) παρέχει δωρεάν μία από τις καλύτερες  σειρές μαθημάτων προγραμματισμού για αρχάριους. Σας επιτρέπει να κάνετε όλα τα μαθήματα με τον δικό σας ρυθμό, πράγμα που βοηθά τους αρχάριους χρήστες που δεν διαθέτουν άφθονο χρόνο.

Τα μαθήματα ξεκινούν από τα βασικά και περιλαμβάνουν διαλέξεις, διαφάνειες και εργασίες  στα εκπαιδευτικά βίντεο.

Τα μαθήματα προγραμματισμού υπολογιστών του MIT OCW έχουν εισαγωγικά μαθήματα για την Επιστήμη των Υπολογιστών και τον προγραμματισμό στην Python και σε άλλες γλώσσες. Επιπλέον, μπορείτε να περιμένετε άφθονο ολοκληρωμένο υλικό σε συγκεκριμένους τομείς, όπως η μηχανική μάθηση και τα ηλεκτρονικά.

Τα μαθήματα χωρίζονται σε Εισαγωγικά, Επομένου σταδίου και Μαθήματα Ειδικά για τη γλώσσες προγραμματισμού. Ξεκινήστε τα μαθήματα στο ΜΙΤ από εδώ.

2. edX

edx

Το edX παρέχει δωρεάν διαδικτυακά μαθήματα σε επίπεδο κολεγίου, συνεργαζόμενο με το MIT και το Πανεπιστήμιο του Χάρβαρντ. Ο Οργανισμός είναι μη κερδοσκοπικός οπότε πάρτε άφοβα τα μαθήματα που προσφέρει χωρίς να φοβάστε κρυφές χρεώσεις. Όμως η ιστοσελίδα απαιτεί εγγραφή.

Τα μαθήματα του edX μπορούν να είναι εβδομαδιαία ή αυτορυθμισμένα. Τα θέματα καλύπτουν όλο το φάσμα που μπορεί να βρείτε σε οποιοδήποτε διαπιστευμένο πανεπιστήμιο, αλλά υπάρχει μεγάλη ροπή προς την Επιστήμη των Υπολογιστών, τη Μηχανική Υπολογιστών, τις Επιχειρήσεις και τη Διοίκηση. Χωρίζονται επίσης σε εισαγωγικά, ενδιάμεσα και προχωρημένα επίπεδα.

Η πλατφόρμα προσφέρει πιστοποιητικά γνώσεων αλλά όχι δωρεάν. Ξεκινήστε τα μαθήματα στο edX από εδώ.

3. Coursera

coding,course,computer,progrmming,προγραμματισμός,κώδικας,code,OpenCourseWare,MIT,edx,Coursera,Udacity,Udemy,Free code camp,Khan Academy,Codecademy,The Odin Project

Το Coursera είναι μια δωρεάν διαδικτυακή πλατφόρμα μαθημάτων που υποστηρίζεται από το Πανεπιστήμιο του Στάνφορντ. Η πλατφόρμα συνεργάζεται με διάφορα πανεπιστήμια και οργανισμούς για την παροχή των μαθημάτων τους, ενώ κερδίζει έσοδα μέσω των προγραμμάτων έκδοσης πιστοποιητικών.

Το Coursera εστιάζει σε εξειδικεύσεις, παρέχοντας συνόλων μαθημάτων που έχουν σχεδιαστεί για να αναπτύξουν τις δεξιότητές σας σε ένα συγκεκριμένο θέμα. Ωστόσο, δεν είναι τόσο ολοκληρωμένο όσο ένα πλήρες πρόγραμμα.

Για παράδειγμα, η εξειδίκευση έξι μαθημάτων “Δομές και Αλγόριθμοι Δεδομένων” καλύπτει Βασικές Δομές Δεδομένων, Βασικούς Αλγόριθμους, Αλγόριθμους Γραφημάτων, Αλγόριθμους Συμβολοσειρών, Προχωρημένους Αλγόριθμους και Assembly. Όσον αφορά την κωδικοποίηση για αρχάριους, υπάρχει μεγάλη ποικιλία, είτε κλείνετε ως μελλοντική καριέρα προς το software engineering, είτε προς το data science.

Το Coursera διαθέτει μια λίστα με δωρεάν και επί πληρωμή διαδικτυακά μαθήματα προγραμματισμού. Τα μαθήματα είναι αυτορυθμισμένα, αλλά έχουν συγκεκριμένες ημερομηνίες έναρξης και λήξης, που σημαίνει ότι θα πρέπει να τα πάρετε όταν είναι διαθέσιμα. Τα σημερινά μαθήματα μπορεί να μην υπάρχουν αύριο, αλλά στη θέση τους μπορεί να εμφανιστούν νέα. Απαιτεί εγγραφή.

Ξεκινήστε τα μαθήματα στο Coursera από εδώ.

4. Udacity

udacity

Το Udacity είναι μια άλλη διαδικτυακή πλατφόρμα μαθημάτων, αλλά σε αντίθεση με το MIT OCW, το edX και το Coursera, το Udacity εστιάζει αυστηρά σε θέματα που σχετίζονται με τον προγραμματισμό, την επιστήμη δεδομένων και τη μηχανική.

Δεν περιέχει μαθηματικά, κοινωνικές ή ανθρωπιστικές επιστήμες. Είναι όλα σχετικά με την τεχνολογία και πιστεύουμε ότι είναι αναμφισβήτητα ότι καλύτερο για αυτήν.

Ο στόχος του Udacity είναι να σας προετοιμάσει για επαγγελματική επιτυχία σε έναν από τους τομείς που σχετίζονται με την τεχνολογία. Η πλατφόρμα δίνει μεγάλη προσοχή στα προγράμματα Nanodegree, τα οποία είναι συμπαγή προγράμματα σπουδών (συνήθως ολοκληρώνονται σε λιγότερο από ένα έτος) που έχουν σχεδιαστεί για να σας προετοιμάσουν για εργασία, όσο το δυνατόν γρηγορότερα και για την αγορά του εξωτερικού.

Όμως τα προγράμματα Nanodegree κοστίζουν από 100 έως 500 δολάρια το καθένα. Μπορείτε να παραμείνετε στα δωρεάν προγράμματα τα οποία είναι συνήθως οι βασικές εισαγωγές, επομένως δεν είναι ιδιαίτερα σε βάθος. Δεν θα γίνετε επαγγελματίας μαζί τους, αλλά θα μάθετε τα βασικά για να σας βοηθήσουν.

Μπορείτε να παρακολουθήσετε δωρεάν μαθήματα όπως Εισαγωγή στον προγραμματισμό Python, Εισαγωγή στη βαθιά μάθηση με το PyTorch, Σχεδιασμός Προγραμμάτων Υπολογιστών.

Απαιτεί εγγραφή. Ξεκινήστε τα μαθήματα στο Udacity από εδώ.

5. Udemy

udemy

Το Udemy είναι μια διαδικτυακή πλατφόρμα εκπαίδευσης όπου ο καθένας μπορεί να δημιουργήσει (και ακόμη και να πουλήσει) τα δικά του μαθήματα, για να τα διδαχθούν άλλοι.

Αυτό είναι ένα δίκοπο μαχαίρι: επιτρέπει στους ειδικευμένους ανθρώπους να μοιράζονται τις γνώσεις τους χωρίς πτυχίο εκπαίδευσης, αλλά μπορεί να χρειαστεί να περάσετε από πολλές επιλογές για να βρείτε το τέλειο πακέτο μαθημάτων για τον εαυτό σας.

Τα μαθήματα προγραμματισμού στο Udemy καλύπτουν όλα τα είδη θεμάτων. Θα βρείτε τα πάντα, από τη συλλογή δεδομένων που βασίζεται σε Python μέχρι τις βασικές αρχές του ηθικού hacking ή από τις βασικές αρχές της Java έως την ανάπτυξη ιστού σε επίπεδο master. Θα βρείτε επίσης πολλά μαθήματα που σχετίζονται με την ανάπτυξη παιχνιδιών.

Σημείωση: Μην πληρώνετε ποτέ την πλήρη τιμή για ένα μάθημα στο Udemy! Γίνονται συχνά τεράστιες προσφορές της τάξης του 50 έως 90 τοις εκατό.

Υπάρχουν και εντελώς δωρεάν μαθήματα προγραμματισμού (Free tutorial) στο Udemy όπως τα Προγραμματισμός 101, Ενδιάμεσο επίπεδο C++. Κάντε μία αναζήτηση με την λέξη Free και θα βρείτε τουλάχιστον 10.000 δωρεάν μαθήματα.

Απαιτεί εγγραφή. Ξεκινήστε τα μαθήματα στο Udemy από εδώ.

6. Free Code Camp

free code camp

Εάν ο στόχος σας είναι να γίνετε ικανός προγραμματιστής ιστού, είτε front-end είτε back-end, τότε θα πρέπει να επισκεφτείτε το Free Code Camp (το οποίο διδάσκει κυρίως HTML, CSS, JavaScript και React).

Μπορείτε να λάβετε πιστοποιήσεις, ολοκληρώνοντας τα μαθήματα σας, σε διάφορες κατηγορίες από το πρόγραμμα σπουδών 3000 ωρών του freeCodeCamp. Το freeCodeCamp προσφέρει περιεχόμενο για Σχεδιασμό Ιστού, Διασφάλιση Ποιότητας, Οπτικοποίηση Δεδομένων, Μηχανική Μάθηση και άλλα πρόσθετα θέματα.

Ακόμα κι αν δεν έχετε καθόλου εμπειρία προγραμματισμού, θα είστε εντάξει. Απλά θα ξοδέψετε αρκετούς μήνες από την αρχή μέχρι το τέλος, για να μπορείτε πραγματικά να κατανοήσετε τις έννοιες που διδάσκονται.

Απαιτεί εγγραφή. Ξεκινήστε τα μαθήματα στο Free Code Camp από εδώ.

7. Khan Academy

khan academy

Το Khan Academy είναι ένας από τους μεγαλύτερους θησαυρούς του Διαδικτύου. Αυτή η μη κερδοσκοπική εκπαιδευτική πλατφόρμα είναι μια θαυμάσια πηγή δωρεάν εκπαίδευσης την τελευταία δεκαετία και βελτιώνεται. Θέλετε να μάθετε Λογισμό; Βιολογία? Παγκόσμια ιστορία? Πώς να επενδύσετε τα χρήματά σας; Είναι όλα εδώ.

Το Khan Academy προσφέρει διαδικτυακά μαθήματα JavaScript, καθώς και HTML, CSS και SQL. Είναι ένα νέος ιστότοπος σε σύγκριση με τους άλλους αυτής της λίστας, αλλά αξίζει να τον παρακολουθείτε καθώς μεγαλώνει.

ΔΕΝ απαιτεί εγγραφή. Ξεκινήστε τα μαθήματα προγραμματισμού υπολογιστών Khan Academy από εδώ.

8. Codecademy

codecademy

Το Codecademy είναι μια σειρά διαδραστικών μαθημάτων προγραμματισμού που στοχεύουν να σας διδάξουν τα βασικά. Κάθε μάθημα είναι μια παιχνιδοποιημένη, βήμα προς βήμα, διαδικασία.

Tα πράγματα που θα μάθετε εδώ είναι όμως κάπως βασικά και επιφανειακά. Το Codecademy σας διδάσκει πώς να γράφετε κώδικα, αλλά δεν σας διδάσκει πώς να σκέφτεστε πολύ καλά σαν προγραμματιστής.

Πολλοί αρχάριοι καταλήγουν απογοητευμένοι επειδή δεν ξέρουν τι να κάνουν με τη γνώση που έχουν πάρει.

Εάν έχετε προηγούμενη εμπειρία προγραμματισμού και θέλετε απλώς να μάθετε τη σύνταξη μιας νέας γλώσσας, τότε το Codecademy είναι εξαιρετικά χρήσιμο. Εάν θεωρείτε τον εαυτό σας αρχάριο, τότε θα πρέπει να αποφύγετε το Codecademy προς το παρόν.

Απαιτεί εγγραφή. Ξεκινήστε τα μαθήματα στο Codecademy από εδώ.

9. The Odin Project

the odin project

​Το Odin Project είναι μια άλλη δωρεάν, ολοκληρωμένη πλατφόρμα που εστιάζει στον προγραμματισμό. Διδάσκει HTML, CSS, JavaScript και Ruby on Rails. Και δεν απαιτεί εγγραφή.

Το πρόγραμμα σπουδών είναι εκτεταμένο, και τα μαθήματα που ολοκληρώνετε βασίζονται σε σενάρια πραγματικού κόσμου, που μπορεί να συναντήσετε όταν εργαστείτε σαν προγραμματιστής.

Επιπλέον, το The Odin Project μπορεί να υπερηφανεύεται για μια κοινότητα που ενθαρρύνει συνεχώς την ανάπτυξη και βοηθά ενεργά τα μέλη.

Ξεκινήστε τα μαθήματα στο The Odin Project από εδώ.

iGuRu.gr The Best Technology Site in Greecegns

κάθε δημοσίευση, άμεσα στο inbox σας

Προστεθείτε στους 2.111 εγγεγραμμένους.
coding,course,computer,progrmming,προγραμματισμός,κώδικας,code,OpenCourseWare,MIT,edx,Coursera,Udacity,Udemy,Free code camp,Khan Academy,Codecademy,The Odin Project

Written by Δημήτρης

O Δημήτρης μισεί τις Δευτέρες.....

Αφήστε μια απάντηση

Το μήνυμα σας δεν θα δημοσιευτεί εάν:
1. Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, προσβλητικά ή ανάρμοστα σχόλια.
2. Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους.
3. Παρενοχλεί την ιδιωτική ζωή και τα ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα άλλων χρηστών.
4. Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
5. Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).