Εντοπισμός μιας εγκληματικής συμπεριφοράς πριν πραγματοποιηθεί

Η εταιρεία διανομής δεδομένων LexisNexis παρέχει στην Υπηρεσία Μετανάστευσης και Τελωνείων των Η.Π.Α. (Immigration and Customs Enforcement) εργαλεία για τη στόχευση ατόμων που ενδέχεται να διαπράξουν ένα έγκλημα – πριν αυτό συμβεί στην πραγματικότητα, σύμφωνα με μια σύμβαση που δημοσίευσε το The Intercept.

Στη συνέχεια, η LexisNexis επιτρέπει στην ICE να παρακολουθεί τις κινήσεις των υποτιθέμενων εγκληματιών.

minority report

Ένα draft του συμβολαίου παρέχει μια σπάνια ματιά στην αμφιλεγόμενη συμφωνία των 16,8 εκατομμυρίων δολαρίων μεταξύ της LexisNexis και της ICE, μιας ομοσπονδιακής υπηρεσίας επιβολής του νόμου της οποίας η παρακολούθηση και οι επιδρομές σε κοινότητες μεταναστών επικρίνονται ευρέως σαν βάναυσες, αντισυνταγματικές και απάνθρωπες.

“Ο σκοπός αυτού του προγράμματος είναι η μαζική επιτήρηση”, ανέφερε η Julie Mao, δικηγόρος και συνιδρύτρια του Just Futures Law, που μηνύει τη LexisNexis γιατί αγοράζει και πουλά παράνομα προσωπικά δεδομένα.

Η Julie Mao ανέφερε στο The Intercept ότι το έγγραφο της σύμβασης, είναι “μια παραδοχή και ένδειξη ότι η ICE στοχεύει να παρακολουθεί άτομα που δεν έχουν διαπράξει κανένα έγκλημα χωρίς κανένα ποινικό ένταλμα χωρίς καθόλου αποδεικτικά στοιχεία”.

Αν και η εταιρεία είχε αρνηθεί να απαντήσει σε οποιεσδήποτε ερωτήσεις για το ποια ακριβώς δεδομένα πουλά στην ICE ή για ποιο σκοπό, το draft της σύμβασης περιγράφει το λογισμικό LexisNexis όχι μόνο σαν μια τεράστια δεξαμενή προσωπικών δεδομένων, αλλά και σαν ένα εξελιγμένο αναλυτικό εργαλείο που υποτίθεται ότι εντοπίζει ύποπτες δραστηριότητες των μεταναστών.

Το έγγραφο, είναι μια “δήλωση απόδοσης εργασίας” που έγινε από τη LexisNexis ως μέρος της σύμβασής της με την ICE, ελήφθη από τον δημοσιογράφο Asher Stockler μέσω ενός αιτήματος για δημόσια αρχεία και κοινοποιήθηκε στο The Intercept.

Η LexisNexis Risk Solutions, θυγατρική της μητρικής εταιρείας LexisNexis, υπέγραψε τη σύμβαση με την ICE, που λειτουργεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Εσωτερικής Ασφάλειας, το 2021.

Το έγγραφο αποκαλύπτει ότι περισσότεροι από 11.000 αξιωματούχοι της ICE, χρησιμοποιούν το λογισμικό της LexisNexis από το 2021.

“Αυτό περιλαμβάνει την υποστήριξη όλων των πτυχών του ελέγχου της ICE, την εύρεση δυνητικών πελατών και δραστηριοτήτων εγκληματικής ανάλυσης”, αναφέρει το έγγραφο. Στην πράξη, αυτό σημαίνει ότι η ICE χρησιμοποιεί λογισμικό για να “αυτοματοποιήσει” το κυνήγι ανθρώπων.

Δεν είναι ξεκάθαρο πώς αυτά τα δεδομένα μπορούν να συνδεθούν με παραβιάσεις της μετανάστευσης ή κάποια εγκληματική δραστηριότητα, αλλά η χρήση του όρου “αυτοματοποίηση” από τη σύμβαση υποδεικνύει ότι η ICE επιτρέπει σε κάποιο βαθμό τους υπολογιστές να βγάλουν επακόλουθα συμπεράσματα για κάποια ανθρώπινη δραστηριότητα.

Το συμβόλαιο αναφέρει ρητά ότι η ανάλυση της LexisNexis περιλαμβάνει τον “εντοπισμό δυνητικά εγκληματικής και δόλιας συμπεριφοράς πριν πραγματοποιηθεί το έγκλημα και η απάτη”.

theintercept.com

iGuRu.gr The Best Technology Site in Greeceggns

Get the best viral stories straight into your inbox!















Written by giorgos

Ο Γιώργος ακόμα αναρωτιέται τι κάνει εδώ....

One Comment

Leave a Reply
  1. Τελικα, αυτες οι υποτιθέμενες ”Θεωρίες Συνωμοσίας” δεν ηταν και τοσο Θεωριες….
    Απο τον υποτιθεμενο “Επικινδυνο” ιο το 2019 και επειτα, μερα με την μερα βλεπουμε οτι ολες οι ”θεωριες συνωμοσιας” γινονται πραγματικοτητα..
    Επιβιώνοντας ετσι ολους εκεινους τους ”ΨΕΞΑΣΜΕΝΟΥΣ”… … που λεγανε οτι έρχεται πολυ δυστοπικη εποχή για τους ανθρώπους, και οτι η ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ και ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ πλέον θα εξαφανιστουν…

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Το μήνυμα σας δεν θα δημοσιευτεί εάν:
1. Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, προσβλητικά ή ανάρμοστα σχόλια.
2. Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους.
3. Παρενοχλεί την ιδιωτική ζωή και τα ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα άλλων χρηστών.
4. Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
5. Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).