Νέα επίθεση DDoS σε υπηρεσίες του Microsoft 365

Η Microsoft πρόσφατα δέχτηκε μαζικές επιθέσεις DDoS (κατανεμημένη άρνηση ή distributed denial of service) που οδήγησε σε μεγάλης κλίμακας διακοπές λειτουργίας σε υπηρεσίες του Microsoft 365 όπως το Outlook, το Teams και το OneDrive.

Αφού κατάφερε να λύσει τα προβλήματα και εξέτασε πιο προσεκτικά το θέμα, η εταιρεία ανέφερε ότι οι εισβολείς στόχευαν το Layer 7 ή το L7 (Application layer) του OSI, και διαβεβαίωσε ότι δεν κινδύνευσαν δεδομένα πελατών.killnet

Ξεκινώντας στις αρχές Ιουνίου 2023, η Microsoft εντόπισε αυξήσεις στην επισκεψιμότητα σε ορισμένες υπηρεσίες που επηρέασαν προσωρινά τη διαθεσιμότητά τους. Η Microsoft ξεκίνησε αμέσως μια έρευνα και άρχισε να παρακολουθεί τη συνεχιζόμενη δραστηριότητα DDoS από μια hacking ομάδα που η Microsoft αναφέρει σαν Storm-1359.

Anonymous Sudan τι έγινε με την επίθεση που δέχθηκε η Microsoft

Αυτές οι επιθέσεις πιθανότατα χρησιμοποιούν την πρόσβαση σε πολλαπλούς εικονικούς ιδιωτικούς διακομιστές (VPS), ενοικιαζόμενες υποδομές cloud, ανοιχτούς διακομιστές μεσολάβησης (open ) και εργαλεία DDoS.

Μετά από μερικές εβδομάδες, οι υπηρεσίες του Microsoft 365 δέχτηκαν ξανά επίθεση σήμερα, αν και το πρόβλημα επιλύθηκε μέσα σε λίγες ώρες. Οι λεπτομέρειες του προβλήματος μπορούν να παρακολουθηθούν με το αναγνωριστικό MO597504 στο κέντρο διαχείρισης του Microsoft 365.

Σύμφωνα με τον επίσημο λογαριασμό του Microsoft 365 στο Twitter, η σημερινή επίθεση επηρέαζε μόνο τους χρήστες στη Δυτική Ευρώπη.

 

Αργότερα σήμερα η εταιρεία επιβεβαίωσε ότι τα προβλήματα επιλύθηκαν μετά από μια παρατεταμένη περίοδο παρακολούθησης.

Μένει αν δούμε αν αυτό που λέει η εταιρεία θα έχει διάρκεια, ή για να το πούμε διαφορετικά, αν συμφωνούν και οι hackers.

iGuRu.gr The Best Technology Site in Greecefgns

Subscribe to Blog via Email

Subscribe to this blog and receive notifications of new posts by email.

ddos,Microsoft 365

Written by giorgos

Ο Γιώργος ακόμα αναρωτιέται τι κάνει εδώ....

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Το μήνυμα σας δεν θα δημοσιευτεί εάν:
1. Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, προσβλητικά ή ανάρμοστα σχόλια.
2. Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους.
3. Παρενοχλεί την ιδιωτική ζωή και τα ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα άλλων χρηστών.
4. Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
5. Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).