Επιστήμονες αντέστρεψαν τη γήρανση σε ποντίκια

“Στο εργαστήριο του μοριακού βιολόγου David Sinclair στην Ιατρική Σχολή του Harvard, τα ηλικιωμένα αποκτούν ξανά την νιότη τους”, αναφέρει το CNN:

Χρησιμοποιώντας πρωτεΐνες που μπορούν να μετατρέψουν ένα ενήλικο κύτταρο σε βλαστοκύτταρο, ο Sinclair και η ομάδα του έχουν καταφέρει την επαναφορά γηρασμένων κυττάρων σε ποντίκια.

mouse

Στην πρώτη ανακάλυψη της ομάδας του, που δημοσιεύτηκε στα τέλη του 2020, τα ηλικιωμένα ποντίκια με κακή όραση και κατεστραμμένο αμφιβληστροειδή μπορούσαν ξαφνικά να ξαναδούν, με όραση που διαθέτουν νεότερα άτομα.

“Είναι μια μόνιμη επαναφορά, απόσο μπορούμε να πούμε, και πιστεύουμε ότι μπορεί να είναι μια καθολική διαδικασία που θα μπορούσε να εφαρμοστεί σε όλο το σώμα για να επαναφέρει την ηλικία μας”, δήλωσε ο Sinclair, ο οποίος έχει περάσει τα τελευταία 20 χρόνια μελετώντας τρόπους για να αντιστρέψει την φθορά του χρόνου.

“Εάν αντιστρέψουμε τη , όλες αυτές οι ασθένειες δεν θα πρέπει να μας απασχολούν. Έχουμε την τεχνολογία σήμερα για να μπορούμε να αγγίξουμε τα χρόνια σας για να μην ανησυχείτε ότι θα πάθετε καρκίνο στα 70 σας, καρδιακές παθήσεις στα 80 σας και Αλτσχάιμερ στα 90 σας.”

Ο Sinclair ανέφερε τα παραπάνω σε ένα κοινό στο Life Itself, μια εκδήλωση υγείας και ευεξίας που παρουσιάστηκε σε συνεργασία με το CNN.

“Αυτός είναι ο κόσμος που έρχεται. Είναι κυριολεκτικά ένα ερώτημα πότε θα μπορεί να συμβεί για τους περισσότερους από εμάς”, είπε ο Sinclair στο κοινό… Ο Sinclair ανέφερε ότι το εργαστήριό του έχει αντιστρέψει τη γήρανση στους μύες και τους εγκεφάλους ποντικών και τώρα εργάζεται για την αναζωογόνηση ολόκληρου του σώματος ενός ποντικιού.

Ο επιστήμονας αναφέρει ότι βασίζεται στην έρευνα του Ιάπωνα Δρ. Shinya Yamanaka (η οποία το 2007 κέρδισε το βραβείο Nobel).

Μια βασική προειδοποίηση:

“Οι μελέτες για το εάν η γενετική παρέμβαση που αναζωογονήθηκαν τα ποντίκια μπορεί να κάνει το ίδιο για τους ανθρώπους βρίσκονται σε πρώιμα στάδια, σύμφωνα με τον Sinclair.

“Θα περάσουν χρόνια μέχρι να ολοκληρωθούν, να αναλυθούν οι δοκιμές σε ανθρώπους και, εάν είναι ασφαλείς και επιτυχείς, για να κλιμακωθούν μαζικά θα απαιτείται μια ομοσπονδιακή σφραγίδα έγκρισης”.

Subscribe to Blog via Email

Enter your email address to subscribe to this blog and receive notifications of new posts by email.

γήρανση,ποντίκια,iguru

Written by giorgos

Ο Γιώργος ακόμα αναρωτιέται τι κάνει εδώ....

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Το μήνυμα σας δεν θα δημοσιευτεί εάν:
1. Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, προσβλητικά ή ανάρμοστα σχόλια.
2. Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους.
3. Παρενοχλεί την ιδιωτική ζωή και τα ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα άλλων χρηστών.
4. Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
5. Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).