Έρχεται κατάθεση του Mark Zuckerberg για το σκάνδαλο της Cambridge Analytica

Ο διευθύνων σύμβουλος της Meta Mark Zuckerberg και η πρώην COO Sheryl Sandberg θα πρέπει να καταθέσουν σε ομοσπονδιακό δικαστήριο για την υποτιθέμενη εμπλοκή τους στο περιβόητο σκάνδαλο της εταιρείας Cambridge Analytica.

Οι καταθέσεις θα πραγματοποιηθούν τον Σεπτέμβριο που μας έρχεται, τουλάχιστον 5 χρόνια μετά την αποκάλυψη του έργου της Cambridge Analytica.

Mark Zuckerberg,Cambridge Analytica,iguru

Η Cambridge Analytica ήταν μια βρετανική εταιρεία πολιτικών συμβούλων που χρησιμοποίησε δεδομένα χρηστών του Facebook για να στοχεύσει και να ασκήσει πίεση σε πιθανούς ψηφοφόρους πριν από τις εκλογές του 2016 υπέρ του Donald Trump.

Μετά το σκάνδαλο που ακολούθησε ξεκίνησε μια έρευνα από την Ομοσπονδιακή Επιτροπή Εμπορίου (Federal Trade Commission) που οδήγησε το Facebook να συμφωνήσει σε έναν διακανονισμό ρεκόρ 5 δισεκατομμυρίων δολαρίων για τις πρακτικές απορρήτου του.

Μια νέα εντολή (PDF) που κατατέθηκε στη Βόρεια Περιφέρεια της Καλιφόρνια την Τρίτη δείχνει ότι ο Mark Zuckerberg και η Sheryl Sandberg συμφώνησαν να καταθέσουν για έξι και πέντε ώρες αντίστοιχα τον Σεπτέμβριο του τρέχοντος έτους.

Οι νέες καταθέσεις θα πρέπει να πραγματοποιηθούν, λόγω μιας ομαδικής αγωγής που κατατέθηκε κατά της Meta, και υποστηρίζει ότι παραβίασε τους νόμους περί απορρήτου των καταναλωτών όταν μοιράστηκε δεδομένα των χρηστών με την Cambridge Analytica το 2015.

Εκτός από τους Zuckerberg και Sandberg, το δικαστήριο επιδιώκει επίσης να καταθέσει και ο σημερινός CTO της Meta, Javier Olivan — ο οποίος στο παρελθόν υπηρετούσε σαν Chief Growth Officer της εταιρείας — καθώς και μερικοί άλλοι “βασικοί μάρτυρες”.

Η κατάθεση του Olivan αναμένεται να διαρκέσει τρεις ώρες. Σύμφωνα με την εντολή της Τρίτης, η Meta θα πρέπει παραδώσει επίσης και 1.200 έγγραφα “που προηγουμένως κρατούνταν από την εταιρεία ως απόρρητα”.

iGuRu.gr The Best Technology Site in Greecegns

κάθε δημοσίευση, άμεσα στο inbox σας

Προστεθείτε στους 2.112 εγγεγραμμένους.
Mark Zuckerberg,Cambridge Analytica,iguru

Written by giorgos

Ο Γιώργος ακόμα αναρωτιέται τι κάνει εδώ....

Αφήστε μια απάντηση

Το μήνυμα σας δεν θα δημοσιευτεί εάν:
1. Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, προσβλητικά ή ανάρμοστα σχόλια.
2. Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους.
3. Παρενοχλεί την ιδιωτική ζωή και τα ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα άλλων χρηστών.
4. Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
5. Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).