Eric Schmidt έγραφε νόμους για το AI ενώ έκανε επενδύσεις (πολλά τα λεφτά Άρη)

Πριν από περίπου τέσσερα χρόνια, ο πρώην διευθύνων σύμβουλος της Google Eric Schmidt διορίστηκε στην Επιτροπή Εθνικής Ασφάλειας για την Τεχνητή Νοημοσύνη ( Security Commission on Artificial Intelligence) από τον πρόεδρο της Επιτροπής Ενόπλων Υπηρεσιών της Βουλής των Αντιπροσώπων (House Armed Services Committee). Ήταν μια πολύ ισχυρή θέση.

eric schmidt

Το Κογκρέσο ανέθεσε στη νέα ομάδα μια ευρεία εντολή: να συμβουλεύσει την κυβέρνηση των ΗΠΑ στο πώς να προωθήσει την ανάπτυξη της τεχνητής ς, της ς μάθησης και άλλων τεχνολογιών για την ενίσχυση της εθνικής ασφάλειας.

Η εντολή ήταν απλή: το Κογκρέσο ζήτησε από το νέο όργανο να συμβουλεύσει πώς να ενισχύσει την αμερικανική ανταγωνιστικότητα στην τεχνητή νοημοσύνη έναντι των αντιπάλων της, να δημιουργήσει το εργατικό δυναμικό της τεχνητής νοημοσύνης του μέλλοντος και να αναπτύξει δεδομένα και ηθικές αρχές, σύμφωνα με το CNBC.

Εν ολίγοις, η επιτροπή, της οποίας ο Schmidt ανέλαβε σύντομα ως πρόεδρος, επιφορτίστηκε να υποβάλει συστάσεις για σχεδόν κάθε πτυχή μιας ζωτικής σημασίας, αναδυόμενης βιομηχανίας.

Η επιτροπή βέβαια έκανε πολύ περισσότερα υπό την ηγεσία του.

Έγραψε μια πρόταση νόμου που αργότερα έγινε νόμος και διοχέτευσε δισ δολάρια από τα κεφάλαια των φορολογουμένων στη βιομηχανία για να βοηθήσει στην οικοδόμησή της — και στην οποία ο ίδιος επένδυε ενεργά ενώ διοικούσε την όμιλο.

Εάν διευθύνετε μια επιτροπή που κατευθύνει την κυβέρνηση στην τεχνολογία της τεχνητής νοημοσύνης και κάνει συστάσεις για το πώς πρέπει να προωθήσουν τον τομέα και την επιστημονική έρευνα δεν πρέπει να βυθίζετε το χέρι σας στο βάζο με τα γλυκά και να κάνετε επενδύσεις στον τομέα του AI.

Τα διαπιστευτήριά του, ωστόσο, ήταν άψογα, δεδομένης της βαθιάς εμπειρίας του στη Silicon Valley, της εμπειρίας του να συμβουλεύει το Υπουργείο Άμυνας και μιας τεράστιας προσωπικής περιουσίας που εκτιμάται στα περίπου 20 δισεκατομμύρια δολάρια.

Πέντε μήνες μετά το διορισμό του, λίγοι κατάλαβαν ότι ο Schmidt επένδυσε ιδιωτικά σε έναν αρχικό γύρο χρηματοδότησης για μια startup που ονομάζεται Beacon, η οποία χρησιμοποιεί τεχνητή νοημοσύνη στα προϊόντα της αλυσίδας εφοδιασμού εταιρειών που διαχειρίζονται εμπορευματικά logistics, σύμφωνα με την βάση Crunchbase.

Δεν υπάρχει καμία ένδειξη ότι ο Schmidt παραβίασε κανόνες δεοντολογίας ή έκανε οτιδήποτε παράνομο κατά την προεδρία του στην επιτροπή.

Η επιτροπή ήταν, εξ ορισμού, μια εξωτερική συμβουλευτική ομάδα συμμετεχόντων στον κλάδο και τα άλλα μέλη της περιλάμβαναν γνωστά στελέχη , όπως ο Διευθύνων Σύμβουλος της Oracle Safra Catz, ο Διευθύνων Σύμβουλος των Υπηρεσιών Web της Amazon, Andy Jassy και ο Επικεφαλής Επιστημονικός Διευθυντής της Microsoft, Dr. Eric Horvitz, μεταξύ άλλων.

Η επένδυση του Schmidt ήταν μόνο η πρώτη από πολλές άλλες άμεσες επενδύσεις που έκανε σε startup εταιρείες τεχνητής νοημοσύνης κατά τη διάρκεια της θητείας του σαν πρόεδρος της AI επιτροπής.

“Οι εταιρείες επιχειρηματικού κεφαλαίου που χρηματοδοτούνται, εν μέρει, από τον Schmidt και το ιδιωτικό του οικογενειακό ίδρυμα πραγματοποίησαν επίσης δεκάδες πρόσθετες επενδύσεις σε εταιρείες τεχνητής νοημοσύνης κατά τη διάρκεια της θητείας του Schmidt, δίνοντάς του ένα οικονομικό μερίδιο στη βιομηχανία, ακόμη και όταν ανέπτυξε νέους κανονισμούς και ενθάρρυνε τη χρηματοδότηση από τους φορολογούμενους.” αναφέρει το CNBC.

“Συνολικά, ο Schmidt και οι οντότητες που συνδέονται μαζί του πραγματοποίησαν περισσότερες από 50 επενδύσεις σε εταιρείες τεχνητής νοημοσύνης ενώ ήταν πρόεδρος της ομοσπονδιακής επιτροπής για την τεχνητή νοημοσύνη. Οι πληροφορίες για τις επενδύσεις του δεν είναι διαθέσιμες στο κοινό.”

“Όλη αυτή η δραστηριότητα ινε ότι, την ίδια στιγμή που ο Schmidt ασκούσε τεράστια επιρροή στο μέλλον της ομοσπονδιακής πολιτικής τεχνητής νοημοσύνης, μπορούσε επίσης να επωφεληθεί προσωπικά από τις πιο υποσχόμενες νέες εταιρείες τεχνητής νοημοσύνης”.

Επικαλούμενη ανθρώπους κοντά στον Schmidt, η δημοσίευση αναφέρει ότι οι επενδύσεις του αποκαλύφθηκαν σε ένα ιδιωτικό φάκελο στην κυβέρνηση των ΗΠΑ εκείνη την εποχή και το κοινό και τα μέσα ενημέρωσης δεν είχαν .

Ένας εκς του Schmidt δήλωσε στο CNBC ότι ακολούθησε όλους τους κανόνες και τις διαδικασίες κατά τη θητεία του στην επιτροπή.

iGuRu.gr The Best Technology Site in Greecefgns

Eric Schmidt

Written by giorgos

Ο Γιώργος ακόμα αναρωτιέται τι κάνει εδώ....

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Το μήνυμα σας δεν θα δημοσιευτεί εάν:
1. Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, προσβλητικά ή ανάρμοστα σχόλια.
2. Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους.
3. Παρενοχλεί την ιδιωτική ζωή και τα ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα άλλων χρηστών.
4. Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
5. Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).