Έριξαν σιδηροδρομικό δίκτυο για να σταματήσουν την επίθεση στην Ουκρανία

Χακτιβιστές στη Λευκορωσία ανακοίνωσαν τη Δευτέρα ότι παραβίασαν το δίκτυο του κρατικού σιδηροδρομικού συστήματος της χώρας και το μόλυναν με ransomware.

Η ομάδα δήλωσε ότι θα παραχωρήσει το κλειδί αποκρυπτογράφησης μόνο εάν ο πρόεδρος της Λευκορωσίας Alexander σταματήσει να βοηθά τα ρωσικά στρατεύματα ενόψει μιας πιθανής εισβολής στην Ουκρανία.

russian troops

Η Ars Technica αναφέρει:

Αναφερόμενη στους σιδηροδρόμους της Λευκορωσίας, μια ομάδα που αυτοαποκαλείται Cyber ​​Partizans έγραψε στο Telegram:

“Το BelZhD, με εντολή του τρομοκράτη Lukashenko, αυτές τις μέρες επιτρέπει στα κατοχικά στρατεύματα να εισέλθουν στη γη μας. Ως μέρος της κυβερνοεκστρατείας “Peklo”, κρυπτογραφήσαμε το μεγαλύτερο μέρος των διακομιστών, των βάσεων δεδομένων και των workstations του BelZhD προκειμένου να επιβραδυνθεί και να διακοπούν οι μεταφορές. Τα αντίγραφα ασφαλείας έχουν καταστραφεί […].”

Η ομάδα ανακοίνωσε την επίθεση και στο Twitter.

Ένας εκπρόσωπος της ομάδας δήλωσε ότι η κυβερνοεκστρατεία Peklo στοχεύει συγκεκριμένες οντότητες και κυβερνητικές εταιρείες με στόχο να πιέσει την κυβέρνηση της Λευκορωσίας να απελευθερώσει πολιτικούς κρατούμενους και να εμποδίσει τα ρωσικά στρατεύματα να εισέλθουν στη Λευκορωσία για να χρησιμοποιήσουν το έδαφός της για επιθέσεις στην Ουκρανία.

“Η κυβέρνηση συνεχίζει να καταπιέζει την ελεύθερη βούληση των Λευκορώσων, φυλακίζει αθώους, συνεχίζει να κρατά παράνομα… χιλιάδες πολιτικούς κρατούμενους. Ο κύριος στόχος μας είναι η ανατροπή του καθεστώτος του Lukashenko, η διατήρηση της κυριαρχίας και η οικοδόμηση ενός δημοκρατικού κράτους δικαίου, με ανεξάρτητους θεσμούς και προστασία των ανθρωπίνων δικαιωμάτων”.

Έτσι πολλές υπηρεσίες στον ιστότοπο του σιδηροδρόμου δεν ήταν διαθέσιμες. Οι ηλεκτρονικές αγορές εισιτηρίων, για παράδειγμα, δεν λειτουργούν.

  ΑΑΔΕ appodixi bonus σε όσους καταγγέλλουν μη γνήσιες αποδείξεις

Σύμφωνα με αναφορές, η Ρωσία στέλνει στρατιωτικό εξοπλισμό και προσωπικό σιδηροδρομικώς στη Λευκορωσία, η οποία συνορεύει με την Ουκρανία. Η @belzhd_live, μια ομάδα εργαζομένων στο σιδηρόδρομο της Λευκορωσίας που παρακολουθεί τη δραστηριότητα σε ένα σιδηροδρομικό δίκτυο μήκους 5.512 χιλιομέτρων, δήλωσε την Παρασκευή ότι σε μια εβδομάδα, περισσότερα από 33 ρωσικά στρατιωτικά τρένα φορτωμένα με εξοπλισμό και στρατεύματα έφτασαν στη Λευκορωσία.

lukashenko,iguru

Written by giorgos

Ο Γιώργος ακόμα αναρωτιέται τι κάνει εδώ....

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Το μήνυμα σας δεν θα δημοσιευτεί εάν:
1. Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, προσβλητικά ή ανάρμοστα σχόλια.
2. Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους.
3. Παρενοχλεί την ιδιωτική ζωή και τα ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα άλλων χρηστών.
4. Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
5. Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).