Γεια σου Γη! Μ ‘ακούς: Ξύπνησε από τη χειμερία νάρκη το Philae

Ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Διαστήματος (ESA), αναφέρει ότι ο που έχει προσεδαφιστεί στον κομήτη 67P/Churyumov–Gerasimenko, ξύπνησε και ήρθε σε επαφή με τη Γη.rosetta Philae

Το Philae, το πρώτο διαστημόπλοιο που κατάφερε να προσγειωθεί σε έναν κομήτη (67Ρ) από το μητρικό σκάφος Rosetta, τον περασμένο Νοέμβριο. Δούλεψε για 60 ώρες πριν αρχίζουν να αδειάζουν οι μπαταρίες του που φορτίζουν με ηλιακή ενέργεια.

Ο κομήτης έκτοτε κινήθηκε πιο κοντά προς τον Ήλιο και όπως φαίνεται το Philae κατάφερε να συλλέξει αρκετή ενέργεια για να λειτουργήσει και πάλι, όπως αναφέρει ο Amos του .

[tweet_embed =610047412036595712]

Ένας λογαριασμός στο Twitter που συνδέεται με την επιστημονική ομάδα του Philae, άρχισε να στέλνει μηνύματα και πάλι:

“Γεια σου Γη! Μ ‘ακούς;”

Στο της, η ESA αναφέρει ότι το Ρhilae ήρθε σε επαφή Γη, μέσω του Rosetta, για 85 δευτερόλεπτα το Σάββατο μετά την “χειμερία νάρκη” που είχε πέσει από το Νοέμβριο.

“Το Philae είναι πολύ καλά. Έχει θερμοκρασία λειτουργίας -35C και έχει διαθέσιμα 24 βατ”, δήλωσε ο διευθυντής του προγράμματος Philae, κ. Stephan Ulamec.

  Δυνατότητες package tracking μέσα στο Gmail σας

Οι επιστήμονες αναφέρουν ότι τώρα περιμένουν για την επόμενη επαφή.

Ο επιστήμονας της ESA κ. Mark McCaughrean δήλωσε στο BBC: “Μετά από επτά μήνες, και για να είμαι ειλικρινής δεν ήμασταν σίγουροι ότι θα συμβεί – υπάρχουν πάρα πολλοί χαρούμενοι άνθρωποι σε όλη την Ευρώπη αυτή τη στιγμή.”

Το Philae μεταφέρει αυτή τη στιγμή μεγάλες ποσότητες δεδομένων που οι επιστήμονες ήλπιζαν να κατεβάσουν με το που θα γίνει και πάλι μια επαφή, δήλωσε.

“Νομίζω ότι είμαστε αισιόδοξοι και τώρα που ξύπνησε θα έχει συλλέξει αρκετούς μήνες επιστημονικών δεδομένων και πόρων”, πρόσθεσε.

Για πρώτη φορά, θα η ανθρωπότητα κατάφερε να τοποθετήσει έναν λαθρεπιβάτη σε ένα κομήτη που μπορεί να περιγράφει τι θα συμβαίνει, καθώς θερμαίνεται συνεχώς στο ταξίδι του μέσα στο διάστημα, προσθέτει.

Το Philae έχει σχεδιαστεί για να αναλύσει τον πάγο και τα βραχώδεις θραύσματα που απαρτίζουν τον κομήτη.

Η καθηγήτρια Monica Grady δήλωσε στο BBC ότι οι επιστήμονες ελπίζουν να είναι σε θέση να διεξάγουν πειράματα που θα αποκαλύψουν αν οι κομήτες ήταν η πηγή ζωής στη Γη.

  Πλαστογράφησαν Οικονομικό Διευθυντή (CFO) για να αποσπάσουν χρήματα

Οι κομήτες περιέχουν πολύ νερό και άνθρακα, και “αυτά τα είδη μορίων είναι υπεύθυνα για την ζωή”, αναφέρει

“Αυτό που προσπαθούμε να μάθουμε είναι αν οι δομικές μονάδες της ζωής, δηλαδή το νερό και τα μόρια του άνθρακα που φέρει, πράγματι παραδόθηκαν στη Γη από κομήτες.”

Written by Δημήτρης

O Δημήτρης μισεί τις Δευτέρες.....

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Το μήνυμα σας δεν θα δημοσιευτεί εάν:
1. Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, προσβλητικά ή ανάρμοστα σχόλια.
2. Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους.
3. Παρενοχλεί την ιδιωτική ζωή και τα ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα άλλων χρηστών.
4. Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
5. Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).


7  +  3  =