Η εταιρεία παιχνιδιών Mattel χτυπήθηκε από ransomware


Μία από τις μεγαλύτερες εταιρείες της βιομηχανίας παιχνιδιών, η Mattel αποκάλυψε ότι υπέστη επίθεση ransomware τον Ιούλιο που επηρέασε ορισμένες από τις επιχειρηματικές της λειτουργίες, αλλά δεν οδήγησε σε κλοπή δεδομένων.

Mattel

Η Mattel είναι η δεύτερη μεγαλύτερη εταιρεία κατασκευής παιχνιδιών στον κόσμο με 24.000 υπαλλήλους και έσοδα 5,7 δισεκατομμυρίων δολαρίων για το 2019. Η Mattel είναι γνωστή για τις δημοφιλείς μάρκες της, συμπεριλαμβανομένων των Barbie, Hot Wheels, Fisher-Price, American Girl και Thomas & Friends.

Σε έντυπο 10-Q που κατατέθηκε στην Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς (SEC), η Mattel αποκάλυψε ότι υπέστη επίθεση ransomware στις 28 Ιουλίου 2020. Το έντυπο 10-Q, είναι μια τριμηνιαία έκθεση που έχει εξουσιοδοτηθεί από την ομοσπονδιακή Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς των Ηνωμένων Πολιτειών, η οποία πρέπει να υποβάλλεται από τις εισηγμένες εταιρείες προς αυτήν.

Σύμφωνα με την έκθεση, στις 28 Ιουλίου 2020, η Mattel ανακάλυψε ότι ήταν θύμα μιας επίθεσης ransomware στα συστήματα τεχνολογίας της που προκάλεσε την κρυπτογράφηση δεδομένων σε ορισμένα συστήματα. Αμέσως μετά την ανίχνευση της επίθεσης, η Mattel άρχισε να εφαρμόζει τα πρωτόκολλα αποφυγής και να παίρνει μια σειρά μέτρων για τον τερματισμό της επίθεσης και την αποκατάσταση των συστημάτων που επηρεάζονται. Η Mattel πιστεύει ότι απόκρουσε την επίθεση και, παρόλο που ορισμένες επιχειρησιακές λειτουργίες επηρεάστηκαν προσωρινά, η Mattel ήταν σε θέση να αποκαταστήσει τις κρίσιμες δραστηριότητές της.

Αφού διενήργησε την έρευνά της, η Mattel δεν πιστεύει ότι κλέφθηκαν δεδομένα κατά τη διάρκεια της επίθεσης ransomware.

Εγγραφή στο iGuRu.gr μέσω Email

Εισάγετε το email σας για εγγραφή στην υπηρεσία αποστολής ειδοποιήσεων μέσω email για νέες δημοσιεύσεις.

Η κατάθεση δεν υποδεικνύει ποιο ransomware ήταν υπεύθυνο για την επίθεση, αλλά φήμες αναφέρουν το TrickBot ως υπεύθυνο. Οι μόλυνση από το TrickBot συνήθως ακολουθούνται από τα ransomware Ryuk ή Conti που κρυπτογραφούν συσκευές στο δίκτυο που έχουν διεισδύσει.


Διαβάστε τις Τεχνολογικές Ειδήσεις από όλο τον κόσμο, με την εγκυρότητα του iGuRu.gr

Ακολουθήσετε μας στο Google News iGuRu.gr at Google news