Ευρωπαϊκή Ένωση: η ζώνη των 26GHz για υπηρεσίες 5G

Σήμερα, η Ευρωπαϊκή Ένωση δέσμευσε επίσημα τη ζώνη των 26GHz για τις επερχόμενες υπηρεσίες 5G σε όλη την επικράτειά της, ανοίγοντας το δρόμο για τη χρήση του millimeter wave στην Ευρώπη μέχρι τα τέλη του επόμενου έτους.

26GHz 5g Ευρώπη

Στις ΗΠΑ πραγματοποιήθηκαν ξεχωριστές δημοπρασίες για διαφορετικά φάσματα χιλιοστομετρικών κυμάτων (millimeter wave) στις ζώνες 24GHz και 28GHz. Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή επέλεξε ένα ευρύ φάσμα από τα 24.25 μέχρι τα 27.5GHz για τις επερχόμενες συσκευές 5G – σε μη αποκλειστική βάση.

Η ομοιότητα μεταξύ της κατανομής φάσματος των ΗΠΑ και της ΕΕ θα έπρεπε να υπάρχει για να επιτρέπει στους κατασκευαστές smartphone να αναπτύσσουν και να δοκιμάζουν εύκολα παγκοσμίως συμβατές συσκευές 5G με την υποστήριξη χιλιομετρικών κυμάτων.

Η Ευρωπαϊκή Ένωση έχει ήδη υιοθετήσει δύο “πρωτοποριακές ζώνες” για το επερχόμενο 5G. Μια χαμηλής συχνότητας στα 700MHz και μια μεσαία ζώνη στα 3.6GHz. Η πρώτη που προσφέρει πιο αργή αλλά υπεραστική κάλυψη ασύρματων σημάτων, ενώ η δεύτερη καλύπτει μικρότερες αποστάσεις αλλά είναι ταχύτερη.

  Viber νέα έκδοση με βίντεο τύπου Snapchat

Συγκριτικά, η ζώνη των 26GHz θα έχει τη συντομότερη απόσταση σηματοδότησης, αλλά πολύ ταχύτερες ταχύτητες, μια φόρμουλα πιο χρήσιμη για αστικές περιοχές υψηλής πυκνότητας/συγκέντρωσης.

Η ΕΕ απαιτεί από τα όλα τα κράτη μέλη της να ψηφίσουν τις απαραίτητες νομοθεσίες που θα επιτρέψουν τη χρήση της ζώνης των 26GHz μέχρι την 31η Δεκεμβρίου 2020.

Αρχικά αναμένεται ότι το φάσμα των 26GHz θα χρησιμοποιηθεί για σταθερές ευρυζωνικές υπηρεσίες 5G, ταχύτερα κινητά 5G, εφαρμογές μικτής πραγματικότητας , καθώς και για ορισμένες βιομηχανικές εφαρμογές.

____________________

Ακολουθήσετε μας στο Google News iGuRu.gr at Google news

Written by giorgos

Ο Γιώργος ακόμα αναρωτιέται τι κάνει εδώ....

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Το μήνυμα σας δεν θα δημοσιευτεί εάν:
1. Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, προσβλητικά ή ανάρμοστα σχόλια.
2. Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους.
3. Παρενοχλεί την ιδιωτική ζωή και τα ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα άλλων χρηστών.
4. Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
5. Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).


  +  6  =  7