Ευρωπαϊκή Ένωση: Δωρεάν Wi-Fi για όλους από το 2020

O πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής -Claude Juncker ανακοίνωσε σήμερα ότι η Ευρωπαϊκή Επιτροπή θα διαθέσει στους δημόσιους χώρους των κρατών-μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης μέχρι το .

“Προτείνουμε τον εξοπλισμό κάθε ευρωπαϊκού χωριού και κάθε πόλης με δωρεάν ασύρματη πρόσβαση στο γύρω από τα κύρια κέντρα της δημόσιας ζωής από το 2020”, ανέφερε ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Ένωσης Jean-Claude Juncker.wi-fi-europe

Ως μέρος της πρωτοβουλίας της ΕΕ για τη βελτίωση της ψηφιακής υποδομής της Ευρώπης, υπάρχουν επίσης σχέδια για παροχή κινητής συνδεσιμότητας 5G για όλη την Ευρώπη από το .

Ο κ. Jean-Claude Juncker δήλωσε επιπλέον ότι η ΕΕ δεσμεύεται να αναθεωρήσει τους υφιστάμενους νόμους περί πνευματικής ιδιοκτησίας της, προκειμένου να προστατευθούν καλύτερα τα έργα και τα δικαιώματα των καλλιτεχνών και των δημιουργών στο .

Για να επιτευχθεί o παραπάνω στόχος (project WiFi4EU), η ΕΕ σκοπεύει να δαπανήσει 120 εκατομμύρια ευρώ τα επόμενα χρόνια να εξοπλίσει πάρκα, πλατείες, βιβλιοθήκες και άλλους δημόσιους χώρους με δωρεάν Wi-Fi.

Οι τοπικές αρχές θα είναι υπεύθυνες για τυχόν τρέχουσες δαπάνες.

Written by giorgos

Ο Γιώργος ακόμα αναρωτιέται τι κάνει εδώ....

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Το μήνυμα σας δεν θα δημοσιευτεί εάν:
1. Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, προσβλητικά ή ανάρμοστα σχόλια.
2. Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους.
3. Παρενοχλεί την ιδιωτική ζωή και τα ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα άλλων χρηστών.
4. Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
5. Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).