Ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Διαστήματος στέλνει το μήνυμά σας στο Polaris

Ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Διαστήματος (ESA) συλλέγει μηνύματα από από όλο τον κόσμο για να τα στείλει 434 έτη φωτός μακρυά, στο .

northstar polaris

Το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να πάτε στην ιστοσελίδα “A Simple Response to an Elemental Message” και να απαντήσετε στην ερώτηση “How will our present environmental interactions shape the future?” (Πώς η παρούσα περιβαλλοντική αλληλεπίδραση μας θα διαμορφώσει το μέλλον;)

Αυτή η πρωτοβουλία είναι μια συνεργασία μεταξύ του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Διαστήματος, του Αστρονομικού Κέντρου Τεχνολογίας του Ηνωμένου Βασιλείου, του υ του Εδιμβούργου και ερευνητών από το Πανεπιστήμιο Hopkins και το Ευρωπαϊκό Παρατηρητήριο του Νότου.

Μόλις η παραπάνω συγκεντρώσει τις απαντήσεις σας (η προθεσμία για την υποβολή αιτήσεων είναι η 16η Σεπτέμβρη) η κεραία της ESA Cerveros που βρίσκεται στη Μαδρίτη θα τα στείλει στο Polaris, 434 έτη φωτός μακριά.

Θα πρέπει να απαντήσετε στην συγκεκριμένη ερώτηση, γιατί ο σκοπός της ομάδας είναι να συνεισφέρουν οι άνθρωποι “στον εν εξελίξει διάλογο σχετικά με το πώς ο πολιτισμός μας αντιλαμβάνεται συλλογικά τον ρόλο του στην διαμόρφωση του μελλοντικού περιβάλλοντος και να δημιουργήσουν ένα μέσο με το οποίο μπορούμε συλλογικά να αναλύσουμε αυτές τις προοπτικές”.

  Fedora 29 Workstation εγκατάσταση και μια πρώτη ματιά

Ακόμα κι αν δεν νοιάζεστε να συμβάλετε στον εν εξελίξει διάλογο, θα επιθυμούσατε ίσως τα λόγια σας να φτάσουν κάποτε στον Polaris, μαζί με ένα απόσπασμα του Carl Sagan από το “Pale Blue Dot” (αχνή μπλε κουκίδα) καθώς και μέρος του “On the Origins of the Species” (σχετικά με την προέλευση των ειδών).

Ακολουθήσετε μας στο Google News iGuRu.gr at Google news

Written by Δημήτρης

O Δημήτρης μισεί τις Δευτέρες.....

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Το μήνυμα σας δεν θα δημοσιευτεί εάν:
1. Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, προσβλητικά ή ανάρμοστα σχόλια.
2. Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους.
3. Παρενοχλεί την ιδιωτική ζωή και τα ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα άλλων χρηστών.
4. Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
5. Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).


  +  14  =  20