1ο άρθρο
Ευρώπη: Το επόμενο μέτωπο στη μάχη για την Ουδετερότητα του Δικτύου
(Αναδημοσίευση με μετάφραση από: Electronic Frontier Foundation, EFF, “Europe: The Next Front in the Battle for Net Neutrality”, June 25, 2015, By Jeremy Malcolm)
Οι Αμερικανοί κέρδισαν μια μεγάλη νίκη για τη Ουδετερότητα του Δικτύου, τον Φεβρουάριο, όταν η FCC (Federal Communications Commission) ψήφισε για να υιοθετηθούν οι νέοι κανόνες που θα επιτρέψουν να χαλιναγωγηθούν οι καταχρήσεις και οι διακρίσεις των μεγάλων τηλεπικοινωνιακών φορέων, όπως το μπλοκάρισμα ή ο στραγγαλισμός των δεδομένων στο διαδίκτυο και η χρέωση των παρόχων περιεχομένου για την πρόσβαση τους σε μια διαδικτυακή “λωρίδα ταχείας κυκλοφορίας”.
Τέσσερις μήνες μετά, και ενώ η σκόνη δεν έχει κάτσει ακόμα στις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής (λόγω των δικαστικών προκλήσεων και ενός νομοσχεδίου μη-χρηματοδότησης), στην άλλη μεριά του Ατλαντικού, στην Ευρωπαϊκή Ένωση, ο αγώνας συνεχίζει να μεγαλώνει. Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή (το μη εκλεγμένο εκτελεστικό όργανο της Ευρωπαϊκής Ένωσης) ανατάραξε τα πράγματα όταν το 2013 έριξε στο τραπέζι μια πρόταση που αφορά την Ουδετερότητα του Δικτύου, μαζί και με άλλα θέματα τηλεπικοινωνιών όπως τα τέλη περιαγωγής της κινητής τηλεφωνίας, για έναν νέο Κανονισμό για τις Τηλεπικοινωνίες στην Ενιαία Αγορά (Telecommunications Single Market Regulation).
Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο (το οποίο οι Ευρωπαίοι εκλέγουν απευθείας) απάντησε με τη θέσπιση σκληρών απαιτήσεων σχετικά με την ουδετερότητα τον Απρίλιο του 2014 σε ένα έγγραφο που βελτίωσε την αδύναμη (και γεμάτη με επικίνδυνα κενά) πρόταση της Επιτροπής [PDF]. Το Συμβούλιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης (ένα μικρότερο σώμα που αποτελείται από τους Ευρωπαίους Αρχηγούς Κρατών), ανταποκρίθηκε στην πρόταση του Κοινοβουλίου με τη δική του πρόταση [PDF] τον Φεβρουάριο φέτος, σε αυτή την πρόταση όμως απέρριψε πολλές από τις τροπολογίες του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και αντιστάθμισε προς το χειρότερο ορισμένες βασικές αρχές
Ένας από τους βασικούς τομείς διαφοράς μεταξύ των προτάσεων του Συμβουλίου και του Κοινοβουλίου είναι ότι το Συμβούλιο θέλει να επιτρέψει το ότι, οι κανόνες για την Ουδετερότητα του Δικτύου να μπορούν να ανασταλούν για εξειδικευμένες υπηρεσίες, όπως η e-υγεία, ακόμη και αν η παροχή αυτών των εξειδικευμένων υπηρεσιών παρεμποδίζει σημαντικά την ταχύτητα και την αξιοπιστία της γενικής, μη-εξειδικευμένης πρόσβασης στο Internet. Το Κοινοβούλιο θεωρεί ότι αυτό είναι ένα παραθυράκι και θα ήθελε να δει τις εξειδικευμένες υπηρεσίες να περιορίζονται σε ξεχωριστά κανάλια επικοινωνίας που δεν θα παρεμβαίνουν καθόλου με τις τακτικές υπηρεσίες πρόσβασης στο διαδίκτυο.
Το κείμενο του Συμβουλίου περιλαμβάνει επίσης άσχετες διατάξεις που χαράζουν όμως χώρο στους κανόνες για την Ουδετερότητα του Δικτύου για να καταστεί δυνατή η θεσμοθέτηση νόμων μπλοκαρίσματος του περιεχομένου -με την παιδική πορνογραφία να εμφανίζεται ως ένα τέτοιο παράδειγμα- καθώς και για εργαλεία γονικού ελέγχου και φίλτρα spam που να ελέγχονται από τον τελικό χρήστη. Καθώς κανένα από αυτά τα θέματα δεν αποτελεί μέρος της συζήτησης για την Ουδετερότητα του Δικτύου και αξίζει να συζητηθούν ξεχωριστά, το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο ορθώς αντιστάθηκε στην ένταξη τους ως μια παρέκβαση από τα βασικά θέματα που βρίσκονται στον φάκελο.
Και οι τρεις οργανισμοί -η Επιτροπή, το Κοινοβούλιο και το Συμβούλιο- πρέπει να συμφωνήσουν σε μια κοινή θέση πριν το τελικό κείμενο πάει σε ψηφοφορία και γίνει ένας Ευρωπαϊκός Κανονισμός. Αυτή η συμφωνία λαμβάνει χώρα σε μια σειρά από τους λεγόμενους “τριμερείς διαλόγους”, από τους οποίους έχουν γίνει ήδη τρεις, μέχρι στιγμής, με πιο πρόσφατο αυτόν στις 2 Ιουνίου 2015. Με την παράδοση από το Κοινοβούλιο της δεύτερης αναθεωρημένης συμβιβαστικής πρότασης του την περασμένη εβδομάδα, έχει οριστεί ένας τέταρτος και τελικός τριμερής διάλογος, πιθανότατα την επόμενη εβδομάδα. (Για τα περισσότερα πάνω στα διαδικαστικά μπορείς να συμβουλευτείς το infographic από τους φίλους μας στο EDRi, βλ. Στο 2ο άρθρο παρακάτω).
Ένας παράγοντας που περιπλέκει αυτή τη διαπραγμάτευση είναι το ότι ο κανονισμός επιχειρεί να καλύψει τόσο τις χρεώσεις περιαγωγής όσο και την δικτυακή ουδετερότητα στην ίδια πράξη. Τα υπέρογκα τέλη περιαγωγής της κινητής τηλεφωνίας που οι Ευρωπαίοι πληρώνουν, είναι καθολικά αντιπαθή για πολύ καλούς λόγους. Ως εκ τούτου, εάν το Κοινοβούλιο επιμένει στην στάση του σχετικά με την Ουδετερότητα του Δικτύου (Net Neutrality), όλος ο κανονισμός θα λιμνάσει συνολικά και μπορεί να λάβει έτσι ένα πολιτικό κόστος σχετικά με το ότι δεν αφήνει να λυθεί το θέμα με τα τέλη περιαγωγής. Από την άλλη πλευρά, για όσο διάστημα το Κοινοβούλιο μπορεί να αντέξει αυτή την πολιτική πίεση, η σύνδεση των δύο θεμάτων θα το βάζει σε μια ισχυρή θέση ώστε να μπουν και πιο ισχυροί κανόνες που θέλει και που αυτούς τους κανόνες υποστηρίζουν οι Ευρωπαίοι χρήστες.
Ένας δικτυακός τόπος της εκστρατείας από ευρωπαϊκές ομάδες ψηφιακών δικαιωμάτων στο savetheinternet.eu επιτρέπει στους Ευρωπαίους να επικοινωνήσουν με τα μέλη του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου (Ευρωβουλευτές) μέσω τηλεφώνου, με e-mail, fax, κτλ., για να τους ενθαρρύνουν να μείνουμε σταθεροί στην Ουδετερότητα του Δικτύου και να επιμείνουμε σε μια αυστηρή ρύθμιση και όχι μια άνευρη νομοθεσία που θα μαστίζεται από συμβιβασμούς.
2ο άρθρο
ΣΩΣΤΕ ΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ!
(Αναδημοσίευση με μετάφραση από: “Save the Internet!”)
ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΟΥ ΤΗΝ ΟΥΔΕΤΕΡΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΔΙΚΤΥΟΥ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ
Η ελευθερία σου online απειλείται από μια πρόταση της ΕΕ.
Ο αγώνας για το ανοιχτό διαδίκτυο διεξάγεται αυτή τη στιγμή στις Βρυξέλλες.
Table of Contents
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΗΣΕ ΜΕ ΤΟ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟ ΤΩΡΑ!
ΚΑΛΕΣΕ |
FAX |
TWEET |
|
Ζήτα από τους Ευρωβουλευτές σου να υπερασπιστούν την απόφασή τους το 2014 να σώσουν το διαδίκτυο! |
ΓΙΑΤΙ ΕΙΝΑΙ ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ Η ΟΥΔΕΤΕΡΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΔΙΚΤΥΟΥ;
Θα Πληρώνεις Περισσότερα για Λιγότερο Διαδίκτυο
Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή και το Συμβούλιο θέλουν να υιοθετηθεί ένας κανονισμός που θα επιτρέπει στους παρόχους υπηρεσιών διαδικτύου (ISP) να εισάγουν διακρίσεις μεταξύ των πελατών τους και να χρεώνουν επιπλέον για τα διάφορα είδη των online υπηρεσιών. Μόνο εκείνοι που πληρώνουν περισσότερα θα έχουν εύκολη πρόσβαση σε ένα ακροατήριο online -σκοτώνοντας την ανοιχτότητα που οδηγεί την κοινωνική και οικονομική επιτυχία του διαδικτύου. Το διαδίκτυο όπως το ξέρουμε σήμερα, δίνει σε όλους τις ίδιες ελευθερίες και την ευκαιρία να πετύχουν, αλλά χωρίς την Ουδετερότητα του Δικτύου οι πάροχοι υπηρεσιών διαδικτύου θα γίνουν οι φύλακες του, που θα προσφέρουν μια προνομιακή λωρίδα ταχείας κυκλοφορίας στο διαδίκτυο για όσους μπορούν να πληρώσουν και μια αργή λωρίδα για τους υπόλοιπους από εμάς. |
404 – Το περιεχόμενο δεν βρέθηκεΟι ISPs θα εξουσιοδοτηθούν και θα μπορούν να μπλοκάρουν και να φιλτράρουν το περιεχόμενο χωρίς δικαστική εποπτεία. Θα μπορούν να αποφασίζουν το τι μπορεί και το τι δεν μπορεί να κάνει κάποιος σε απευθείας σύνδεση. Η εν λόγω εξουσία στα χέρια των ιδιωτικών εταιρειών θα βλάψει σε μεγάλο βαθμό την ελευθερία της έκφρασής μας σε απευθείας σύνδεση. |
“Έχω τη φροντίδα των παιδιών σας τώρα”
Τα κράτη-μέλη είναι πρόθυμα να επιτρέψουν στους ISPs να εγκαταστήσουν φίλτρα “γονικού ελέγχου” στο διαδίκτυο, που θα μας επιβάλλονται χωρίς την συγκατάθεσή μας. Μόνο οι γονείς μπορούν να αξιολογήσουν τις ανάγκες των παιδιών τους, αλλά αυτά τα φίλτρα δεν θα δίνουν κανέναν έλεγχο στους γονείς. Πρόκειται για μια “ένα μέγεθος ταιριάζει σε όλους” λύση από τους ISPs. Οι οργανώσεις για τα δικαιώματα των παιδιών, όπως το δίκτυο Child Rights του Ηνωμένου Βασιλείου (CRIN), έχει εκφράσει ανησυχίες σχετικά με την προσέγγιση αυτή. Οι γονείς θα πρέπει να είναι σε θέση να κάνουν την επιλογή από μόνοι τους για το είδος του online περιεχομένου που είναι κατάλληλο για τα παιδιά τους, αντί οι ISPs να κάνουν την επιλογή για αυτούς. Οι νέοι/νέες όλων των ηλικιών θα αντιμετωπίζονται ακριβώς με τον ίδιο τρόπο και αυτό θα μπορούσε να υπονομεύσει την προστασία των παιδιών, την εκπαίδευση και την προσωπική τους ανάπτυξη. |
Τι γίνεται?
Last Week Tonight with John Oliver: Net Neutrality (HBO)
YouTube βίντεο, διάρκεια 00:13:17
Δημοσιεύτηκε στις 1 Ιουνίου 2014
Στις 3 Απριλίου του 2014, το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο ψήφισε υπέρ των σαφών και δεσμευτικών κανόνων για την Ουδετερότητα του Δικτύου. Αυτή η νίκη ήταν δική σας, δεδομένου ότι πολλοί από εσάς ήρθαν σε επαφή με τους Ευρωβουλευτές για να τους ζητήσουν να πάρουν θέση για ένα ελεύθερο και ανοιχτό διαδίκτυο.
Μετά από μήνες καθυστερήσεων και δισταγμού, στις 2 Μαρτίου του 2015, τα κράτη-μέλη της ΕΕ μέσω του Συμβουλίου των Αρχηγών των Κρατών Μελών, ενέκριναν ένα ασυνάρτητο, παραπλανητικό κείμενο που θα μπορούσε να υπονομεύσει την Ουδετερότητα του Δικτύου για την οποία όλοι αγωνιζόμαστε. Το κείμενο αυτό θα μπορούσε να δημιουργήσει γρήγορες λωρίδες επί πληρωμή, να επιτρέψει τις διακρίσεις στις χρεώσεις στην ΕΕ και να επιτρέψει την φραγή νόμιμου περιεχομένου.
Τώρα οι διαπραγματεύσεις έχουν εισέλθει σε μια φάση που ονομάζεται “τριμερής διάλογος”, όπου και τα τρία θεσμικά όργανα της ΕΕ συγκεντρώνονται για να διαπραγματευτούν πάνω στο τελικό κείμενο του νέου νόμου. Τώρα είναι η ώρα να επικοινωνήσεις και πάλι με τον ευρωβουλευτή σου και να του πεις να σταθεί με την απόφαση του Απριλίου του 2014 και να μην αφήσουν τις μεγάλες εταιρείες τηλεπικοινωνιών να καταστρέψουν τις online ελευθερίες μας.
Η Ουδετερότητα του Δικτύου είναι η θεμελιώδης αρχή του διαδικτύου. Εγγυάται ότι όλα τα πακέτα δεδομένων τυγχάνουν ίσης μεταχείρισης. Η αρχή αυτή εξασφαλίζει ότι το διαδίκτυο θα παραμείνει ποικίλο, καινοτόμο και ελεύθερο. Οι εταιρείες τηλεπικοινωνιών θέλουν να το αλλάξουν αυτό. Θέλουν να δημιουργήσουν νέα επιχειρηματικά μοντέλα που θα βασίζονται σε διακρίσεις και περιορισμούς. Εμείς δεν μπορούμε να εγκαταλείψουμε την οικονομική και κοινωνική αξία του διαδικτύου μόνο και μόνο για να βοηθηθούν μια χούφτα εταιρείες να βγάλουν περισσότερα χρήματα.
Χρειαζόμαστε τη βοήθειά σου για να προτρέψουμε τους βουλευτές για την προστασία του ανοικτού και ουδέτερου διαδικτύου – ζήτησε τους να προστατέψουν την Ουδετερότητα του Δικτύου!
Τι είναι οι τριμερείς διάλογοι;
Οι τριμερείς διάλογοι δεν αναφέρονται μέσα στις συνθήκες της ΕΕ. Πρόκειται για ανεπίσημες συναντήσεις κεκλεισμένων των θυρών μεταξύ των τριών θεσμικών οργάνων ώστε να εργαστούν προς την κατεύθυνση μιας συμφωνίας. Η όλη διαδικασία ρυθμίζεται από τους “κανόνες διαδικασίας” του Κοινοβουλίου.
Τι συμβαίνει στην ΕΕ;
Τον Σεπτέμβριο του 2013, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή πρότεινε την έκδοση ενός κανονισμού για την Ενιαία Αγορά Τηλεπικοινωνιών (Telecom Single Market, TSM), μια νομοθεσία που θα κατοχυρώνει (και) την Ουδετερότητα του Δικτύου στο ευρωπαϊκό δίκαιο. Ωστόσο, το κείμενο της Επιτροπής περιείχε διάφορα προβληματικά κενά που θα επέτρεπαν στους παρόχους υπηρεσιών διαδικτύου (ISPs) να παρακάμψουν την Ουδετερότητα του Δικτύου. Μέσα από μια διάταξη για τις “εξειδικευμένες υπηρεσίες” (specialised services), οι ISP θα μπορούν να δημιουργήσουν διακρίσεις με την κατά προτεραιότητα πρόσβαση. Η πρόταση θα έδινε επίσης τη δυνατότητα για διακρίσεις με μπλοκάρισμα των ιστοσελίδων, των εφαρμογές και του περιεχομένου -μια απειλή για την επιβολή του κράτους δικαίου και της ελευθερίας της έκφρασης.
Ευτυχώς, το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο εργάστηκε σκληρά για να κλείσει αυτά τα κενά και ψήφισε υπέρ σαφών και δεσμευτικών κανόνων για την Ουδετερότητα του Δικτύου στις 3 Απριλίου του 2014. Αν και τα πράγματα φάνηκαν να είναι άσχημα σε πρώτη φάση, οι προσπάθειές σας με το Savetheinternet βοήθησε το Κοινοβούλιο να εγκρίνει ένα κείμενο με ισχυρές διασφαλίσεις για την Ουδετερότητα του Δικτύου.
Στη συνέχεια, τα κράτη-μέλη της ΕΕ συναντήθηκαν στο πλαίσιο του Συμβουλίου και προχώρησαν αργά, χρειάστηκε να φτάσουν μέχρι το Μάρτιο του 2015, για να καταλήξουν σε μια κοινή θέση. Το συμφωνηθέν νέο κείμενο εισάγει και πάλι κενά που θα μπορούσαν να υπονομεύσουν σε μεγάλο βαθμό το μέλλον του διαδικτύου. Εάν εγκριθεί αυτό το κείμενο, θα δημιουργήσει επί πληρωμή λωρίδες ταχείας κυκλοφορίας, θα επιτρέψει τις διακρίσεις στις χρεώσεις μέσα στην ΕΕ και να επιτρέψει την φραγή νόμιμου περιεχομένου.
Στα πλαίσια των επικείμενων διαπραγματεύσεων του τριμερούς διαλόγου, είναι σημαντικό το γεγονός το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο να εμμείνει στην υπόσχεση που έδωσε τον Απρίλιο 2014, που εγγυάται την ισχυρή Ουδετερότητα του Δικτύου για όλους τους Ευρωπαίους.
(κλικ στην εικόνα για εμφάνιση σε μεγαλήτερη ανάλυση)
Για να μάθετε περισσότερα σχετικά με τον αγώνα για τη δικτυακή ουδετερότητα στην Ευρώπη ρίξτε μια ματιά στα παρακάτω:
- Ουδετερότητα του Δικτύου – Το Βασικό Ντοσιέ με τα έγγραφα από το EDRi
- Ουδετερότητα του Δικτύου – Το Βασικό Ντοσιέ ΙΙ με τα έγγραφα από το EDRi
- Η σελίδα του Access για τις διακρίσεις στο δίκτυο, στην Ευρώπη
- Το φυλλάδιο του Netzfreiheit σχετικά με τη ρύθμιση Telecom Single Market (στα γερμανικά)
- Η πύλη του La Quadrature du Net για την Ουδετερότητα του Δικτύου και την πρόταση
- Λίστα όλων των Ευρωβουλευτών με τα στοιχεία επικοινωνίας τους
Για μια εις βάθος βουτιά στην νομοθετική πρόταση, μπορείς να δεις τα βασικά, επίσημα έγγραφα:
- TSM version of the Commission (η έκδοση της Επιτροπής για την πρόταση, η πρόταση αυτή καθ’ αυτή)
- TSM version of the Parliament as agreed in the 1st reading (Η εκδοχή από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο πάνω στην πρόταση που συμφωνήθηκε στην 1η ανάγνωση)
- TSM version of the Council (Η εκδοχή του Συμβουλίου πάνω στην πρόταση)
ΤΟ ΧΡΟΝΟΔΙΑΓΡΑΜΜΑ ΓΙΑ ΤΟ “ΣΩΣΤΕ ΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ”
- 30 Ιουνίου 2010: Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ξεκινά διαβούλευση σχετικά με την Ουδετερότητα του Δικτύου.
- 11 Σεπτεμβρίου 2013: Πρόταση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την “Telecon Single Market” που περιλαμβάνει μια πλαστή έκδοση της Ουδετερότητας του Δικτύου που στην πραγματικότητα είναι εναντίον της.
- 28 Δεκεμβρίου 2013: Ξεκινά η πρώτη Savetheinternet εκστρατεία για να πείσει το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο για τη σημασία της Ουδετερότητας του Δικτύου στο συνέδριο 30c3 Hackercongress του Chaos Computer Club.
- 3 Απριλίου 2014: Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο ψηφίζει για την προστασία της Ουδετερότητας του Δικτύου. Αυτή είναι η απόφαση που πρέπει να προστατέψουμε!
- 1 Οκτωβρίου 2014: Οι ΜΚΟ και η βιομηχανία καλούν τις ευρωπαϊκές κυβερνήσεις για να στηρίξουν ισχυρούς κανόνες για την Ουδετερότητα του Δικτύου στο πλαίσιο του Συμβουλίου.
- 26 Φεβρουαρίου 2015: Η Ομοσπονδιακή Επιτροπή Επικοινωνιών των ΗΠΑ (U.S. Federal Communications Commission, FCC) εγκρίνει κανόνες που απαγορεύσουν το μπλοκάρισμα, τον στραγγαλισμό και την επί πληρωμή ιεράρχηση σε απευθείας σύνδεση. Η Ουδετερότητα του Δικτύου είναι πλέον προστατευόμενη και επίσημα στις ΗΠΑ.
- 3 Μαρτίου 2015: Το Συμβούλιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης συμφωνεί επί του τελικού κειμένου. Ως αποτέλεσμα των εκτεταμένων πιέσεων από τις μεγάλες εταιρείες τηλεπικοινωνιών (lobbing) επανεισάγει κενά που θα μπορούσαν να υπονομεύσουν την Ουδετερότητα του Δικτύου και να επιτρέψουν όλες τις πιθανές μορφές διακρίσεων.
- 11 Μαρτίου 2015: Η τελική μάχη αρχίζει. Η διαπραγμάτευση ξεκινά μεταξύ της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, του Κοινοβουλίου και του Συμβουλίου (οι λεγόμενοι τριμερείς διάλογοι).
- 23 Μαρτίου 2015: Η πρώτη συνεδρίαση του τριμερούς διαλόγου.
- 3 Απριλίου 2015: Η επέτειος ενός χρόνου από την ψηφοφορία του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου για την Ουδετερότητα του Δικτύου.
- 21 Απριλίου 2015: Η δεύτερη συνάντηση του τριμερούς διαλόγου.
- 2 Ιουνίου 2015: Η τρίτη συνάντηση του τριμερούς διαλόγου.
- Τα μέρη του τριμερούς διαλόγου αναμένεται να καταλήξουν σε συμφωνία πριν από το καλοκαίρι του 2015, αλλά αυτό μπορεί να αλλάξει.
Πώς να Επικοινωνήστε με τον ευρωβουλευτή σας
Ανέλαβε δράση τώρα και πες στους εκπροσώπους σου για την προστασία των δικαιωμάτων και των ελευθεριών μας. Ο καλύτερος τρόπος για να γίνει αυτό είναι με τηλεφώνημα προς τα μέλη του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου (Ευρωβουλευτές). Αλλά μπορείς επίσης να τους στείλεις ένα φαξ, ένα e-mail ή ένα γράμμα -σου παρέχουμε όλες τις πληροφορίες και την δυνατότητα δωρεάν κλήσης.
– ΓΕΝΙΚΕΣ ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ –
ΤΗΛΕΦΩΝΟ
Μείνε ευγενικός και είσαι ο εαυτός σου. Ότι και να συμβεί, μην ξεχνάς τους βασικούς κανόνες ευγένειας και κοινής λογικής. Είτε συμφωνείς είτε διαφωνείς με το άτομο που θα σου απαντήσει (κάποιος βοηθός του ευρωβουλευτή ή ο ίδιος ο ευρωβουλευτής) και ανεξάρτητα από τις απόψεις των άλλων μελών της πολιτικής ομάδας στην οποία ανήκει, δεν λέμε τίποτα που θα μπορούσε να δώσει μια αρνητική εικόνα των ανθρώπων που μάχονται μαζί σου για την Ουδετερότητα του Δικτύου.
Τις περισσότερες φορές, θα απαντήσει κάποιος κοινοβουλευτικός βοηθός, και όχι ο ίδιος ο Ευρωβουλευτής. Κανένα πρόβλημα. Συνεχίστε την συνομιλία. Οι βοηθοί διαδραματίζουν σημαντικό ρόλο στην ανάπτυξη των θέσεων των ευρωβουλευτών του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου. Εάν σε κάποια ερώτηση δεν έχετε απάντηση, μην πανικοβληθείτε.
Δεν αναμένεται ότι θα είσαι κάποιος ειδικός, απλά και μόνο είσαι ένας ενδιαφερόμενος πολίτης. Πες στον βοηθό ή στον ευρωβουλευτή ότι θα ερευνήσεις σχετικά με θέμα και επικοινωνήσεις ξανά για να δώσεις την απάντηση σου όταν έχεις περισσότερες πληροφορίες. Μετά επικοινωνήστε μαζί μας για να σας βοηθήσουμε μέσω του [email protected]
FAX
Με το Fax εργαλείο μας μπορείς να στείλεις το μήνυμά σου σε έναν βουλευτή του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου. Θα σταλεί στο γραφείο του ευρωβουλευτή. Έτσι θα παραλάβει μια φυσική ένδειξη της γνώμη σου και οι πιθανότητες για να την διαβάσει είναι πολύ μεγαλύτερες. Αλλά ακόμα και εδώ είναι σημαντικό να προσωποποιήσεις το μήνυμά σου. Όλα αυτά που λέμε για την σύνταξη των e-mails ισχύουν και για το Fax.
ΤΑΧΥΔΡΟΜΕΙΟ / E-MAIL
Μπορείς επίσης να επικοινωνήσεις με τον ευρωβουλευτή σου μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου. Οι διευθύνσεις τους είναι διαθέσιμες στο widget παραπάνω.
Εμείς προτιμούμε αυτή την προσέγγιση από την αποστολή μιας γενικής (και μαζικής) μορφής μηνυμάτων ηλεκτρονικού ταχυδρομείου σε όλους τους ευρωβουλευτές. Οι ίδιοι ή οι βοηθοί τους ξέρουν πώς να χρησιμοποιήσουν ένα φίλτρο spam και τέτοια μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου (πολύ πιθανόν) να καταλήξουν στο φάκελο με spam πολύ γρήγορα. Η γενική μορφή emails δίνουν την εντύπωση ότι δεν θέλετε να αφιερώσετε χρόνο κάτι που θα έδειχνε ότι ενδιαφέρεστε πραγματικά για το θέμα και επίσης αυτή η διαδικασία δεν αντανακλά τον αριθμό των ατόμων που συμμετέχουν σε όλο αυτό (ένα άτομο μπορεί να στείλει πολλά μηνύματα). Ακόμη χειρότερα, τα μαζικά πανομοιότυπα emails αυξάνουν τον κίνδυνο οι ευρωβουλευτές να καταλήξουν να μην διαβάσουν ούτε τα εξατομικευμένα μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου που αφορούν τον ίδιο φάκελο και τελικά να βλάψουν έτσι συνολικά την επίτευξη του στόχου μας.
Η καλύτερη λύση είναι να στείλεις προσωποποιημένα μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου με βάση τη δική σου προσέγγιση και τις δικές σου γνώσεις για το θέμα αυτό (θυμήσου: δεν χρειάζεται να είσαι κάποιος ειδικός, μόνο ένας ενδιαφερόμενος πολίτης) και, αν είναι δυνατόν, σύμφωνα με τις θέσεις των ευρωβουλευτών και των πολιτικών τους ομάδων.
TWEET
Η αποστολή tweet σε βουλευτή του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου είναι ένας πολύ αποτελεσματικός τρόπος για να τραβήξεις την προσοχή τους στο θέμα. Οι συζητήσεις στο Twitter είναι δημόσιες, και αυτό βοηθά στο τραβήξει την προσοχή των πολιτικών, διότι οι ευρωβουλευτές δεν θέλουν να χάσουν μια δημόσια συζήτηση. Οι 140 χαρακτήρες για ένα Tweet είναι εύκολο να γραφτούν και δεν παίρνει μεγάλο μέρος του χρόνου σου.
Αν κάνεις τον κόπο να γράψεις ένα κείμενο, είναι επίσης χρήσιμο να στείλεις το κείμενο αυτό σε ευρωβουλευτές μέσω του Facebook. Μπορείς να στείλεις είτε ένα προσωπικό μήνυμα (inbox) ή ακόμα και να γράψεις στην Facebook σελίδα τους, εφόσον οι ρυθμίσεις απορρήτου τους επιτρέπουν κάτι τέτοιο. Η δημοσίευση στη σελίδα τους σχετικά με την Ουδετερότητα του Δικτύου δίνει στο θέμα περισσότερη αναγνώριση και μπορεί να πυροδοτήσει μια δημόσια συζήτηση υπέρ μας.
Επικοινωνήστε Μαζί μας
Μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας στο [email protected]
Έχετε μια ιδέα για να βελτιωθεί αυτή η ιστοσελίδα; Πολύ ωραία, σε χρειαζόμαστε!
Ο πλήρης πηγαίος κώδικας του παρόντος δικτυακού τόπου είναι διαθέσιμος στο GitHub και μπορείς να κάνεις fork, βελτιώσεις, remix και τον στείλεις πίσω σε μας.
Ένα πράγμα που πάντα χρειαζόμαστε και μπορείς να βοηθήσεις είναι με τις μεταφράσεις, οπότε αν μιλάς μια γλώσσα που δεν έχουμε καλύψει εδώ μέχρι στιγμής, παρακαλούμε να έρθεις σε επαφή μαζί μας.
Πολιτική Απορρήτου
Συλλέγουμε μη προσωπικές πληροφορίες σε αυτή την ιστοσελίδα με το Piwik http://piwik.org/privacy-policy/ ένα φιλικό στην προστασία της ιδιωτικής ζωής λογισμικού με analytics για τον ιστό.
Εάν είσαι συνδρομητής στο ενημερωτικό μας δελτίο, η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου σου και ο προαιρετικός καθορισμός της χώρας σου έχουν αποθηκευτεί σε μια λίστα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου και σε βάση δεδομένων. Σε μεταγενέστερο στάδιο, μπορεί να μοιραστούμε τα στοιχεία σας με τις οργανώσεις της χώρας σας που είναι μέλη του συνασπισμού SaveTheInternet (οι οργανώσεις αυτές αναφέρονται παρακάτω στο τέλος της σελίδας).
Πληροφορίες για δημοσιογράφους
Η δημοσιογραφική μας ομάδα είναι στην ευχάριστη θέση να απαντήσει σε όλες τις ερωτήσεις του Τύπου. Απλά στείλε μας ένα e-mail στο [email protected]
Τοπικοί εμπειρογνώμονες από διάφορες ευρωπαϊκές χώρες είναι διαθέσιμοι για συνεντεύξεις.
Φωτογραφικό υλικό μπορείς να βρεις εδώ (αρχείο zip).
Υποστηρίξτε μας με διαφημιστικό χώρο
Αν έχεις μια ιστοσελίδα, παρακαλούμε να εξετάσεις το ενδεχόμενο να μας διαφημίσεις.
Initiative für Netzfreiheit (AT)
European Digital Rights (EU)
Access Now (international)
Digitale Gesellschaft (DE)
La Quadrature du Net (FR)
Bits of Freedom (NL)
Reporters Without Borders (international)
Open Rights Group (UK)
IT-Politisk Forening (DK)
Xnet (ES)
Info House (SL)
Startups for Net Neutrality (international)
Kompeiladas Σάβ, 06/27/2015 – 18:05.