Η Ευρώπη ψηφίζει για την Ουδετερότητα του Διαδικτύου


Η ουδετερότητα του διαδικτύου έχει γίνει ένα μάλλον καυτό θέμα τους τελευταίους μήνες, ειδικά όταν ένα αμερικανικό δικαστήριο αποφάνθηκε κατά της FTC, αναφέροντας ότι η οργάνωση δεν είχε την εξουσία να υποχρεώνει νομικά τους παρόχους υπηρεσιών Διαδικτύου να συμμορφωθούν με τους κανόνες της ουδετερότητας του διαδικτύου.

neutral

Διαβάστε

και

Τώρα, όπως όλα δείχνουν το επίκεντρο έχει μετακινηθεί στην Ευρώπη, όπου οι 28 χώρες μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης ετοιμάζονται να ψηφίσουν για τη νέα νομοθεσία ψηφιακής πολιτικής. Το πακέτο περιέχει βασικούς νόμους σχετικούς με την ουδετερότητα του διαδικτύου.

Δεδομένου ότι οι εταιρείες δεν θα επιτρέπεται πλέον να κάνουν διακρίσεις σε βάρος της κυκλοφορίας από ανταγωνιστές ή άλλου τύπου, οι μεγάλες τεχνολογικές εταιρείες δεν είναι και πολύ ευχαριστημένες με την Ευρωπαϊκή Ένωση και με τις τηλεφωνικές εταιρίες.

Οι πάροχοι διαδικτύου επιθυμούν να είναι σε θέση να χρεώνουν την Google υψηλότερα ποσά για να έχει πρόσβαση σε δίκτυα υψηλής ταχύτητας στο Internet, για υπηρεσίες της, όπως το YouTube.

Όπως έχουν τα πράγματα, οι ISPs θα είναι περισσότερο από ευτυχείς αφού θα χρεώνουν τόσο τους πελάτες τους όσο και τις εταιρείες όπως η την Google, μεγάλα ποσά για μια σύνδεση υψηλής ποιότητας, για να μεταδίδουν το περιεχόμενο τους μέσω ευρυζωνικών συνδέσεων,  και όχι από χαμηλής ποιότητας συνδέσεις.

Το ζήτημα, φυσικά, είναι πολύ πιο σοβαρό από αυτό. Φυσικά η Google μπορεί να δυσανασχετήσει, αλλά είναι αρκετά μεγάλη εταιρεία και θα αντέξει το κόστος. Το πρόβλημα είναι με τους καταναλωτές, που για να έχουν αξιόπιστες συνδέσεις, θα πρέπει να πληρώνουν πολύ ακριβά.

Η συζήτηση για την ουδετερότητα του δικτύου εγκυμονεί ανησυχίες για το αν οι νέοι κανόνες θα καταστήσουν την πρόσβαση στο Διαδίκτυο απρόσιτη για πολλούς Ευρωπαίους.

Το νέο πακέτο νόμων που η Ευρωπαϊκή Ένωση θα ψηφίσει αυτή την Πέμπτη περιλαμβάνει επίσης το τέλος των επιβαρύνσεων για κάθε είδους περιαγωγής. Αυτό σημαίνει ότι οι κλήσεις, SMS και δεδομένα στο Διαδίκτυο θα κοστίζουν το ίδιο σε κάθε χώρα της Ευρωπαϊκής Ένωσης .

Εγγραφή στο iGuRu.gr μέσω Email

Εισάγετε το email σας για εγγραφή στην υπηρεσία αποστολής ειδοποιήσεων μέσω email για νέες δημοσιεύσεις.


Διαβάστε τις Τεχνολογικές Ειδήσεις από όλο τον κόσμο, με την εγκυρότητα του iGuRu.gr

Ακολουθήσετε μας στο Google News iGuRu.gr at Google news