Ευρωπαϊκό δικαστήριο απαιτεί ενημέρωση των εργαζομένων για έλεγχο στα email τους


Το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων αποφάνθηκε ότι οι εταιρείες θα πρέπει να ενημερώνουν τους εργαζόμενους τους αν παρακολουθούν τα email τους.

emails

Σε μια υπόθεση ορόσημο για την προστασίας της ιδιωτικής ζωής, το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων αποφάνθηκε την Τρίτη, ότι οι εταιρείες πρέπει να βεβαιωθούν ότι οι εργαζόμενοι γνωρίζουν εκ των προτέρων για την παρακολούθηση των email στην εργασία τους.

Σύμφωνα με το Reuters, σε μια υπόθεση ενός άνδρα με το όνομα Μπόγκνταν Μπαρμπουλέσκου, που προσλήφθηκε πριν από 10 χρόνια σε μία εταιρεία και χρησιμοποιούσε τον λογαριασμό μηνυμάτων της εταιρείας για να επικοινωνήσει με την οικογένειά του, οι δικαστές διαπίστωσαν ότι τα Ρουμανικά δικαστήρια απέτυχαν να προστατεύσουν την ιδιωτική αλληλογραφία του, επειδή η εταιρεία του δεν είχε ενημερώσει εκ των προτέρων ότι παρακολουθεί την επικοινωνία του.

Η εταιρεία του είχε παρουσιάσει εκτυπωμένα χαρτιά με την αλληλογραφία του υπαλλήλου της  με τον αδελφό και την αρραβωνιαστικιά του, ως απόδειξη της παραβίασης της απαγόρευσης της εταιρείας για χρησιμοποίηση του email για προσωπική χρήση.

Το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο του Στρασβούργου έκρινε με πλειοψηφία 11-6 ότι οι Ρουμάνοι δικαστές, οι οποίοι κάλυπταν με την απόφασή τους τον εργοδότη, είχαν αποτύχει να προστατεύσουν το δικαίωμα του Μπαρμπουλέσκου για ασφάλεια της ιδιωτικής του ζωής.


Διαβάστε τις Τεχνολογικές Ειδήσεις από όλο τον κόσμο, με την εγκυρότητα του iGuRu.gr

Ακολουθήσετε μας στο Google News iGuRu.gr at Google news