Europol Σύλληψη 130 ατόμων για απάτες με αεροπορικά εισιτήρια

Σε μια συντονισμένη προσπάθεια της Europol με συμμετοχή διεθνών υπηρεσιών επιβολής του νόμου, συνελήφθησαν 130 άτομα για κατοχή αεροπορικών εισιτηρίων που αγοράστηκαν με κλεμμένα στοιχεία πιστωτικών καρτών.card Europol

Η διοργανώθηκε σε 140 αεροδρόμια σε πέντε ηπείρους (Ευρώπη, Ασία, Αυστραλία, Αμερική και Αφρική), σε 49 .

Η δράση πραγματοποιήθηκε από 16 έως και 17 Ιουνίου.

Σύμφωνα με τις στατιστικές, η εγκληματική αυτή δραστηριότητα προκάλεσε τεράστιες ζημιές σε αεροπορικές εταιρείες. Οι απώλειες εκτιμώνται σε περίπου 1 εκατομμύριο ευρώ, για να μην αναφέρουμε τις απώλειες από τις κλεμμένες κάρτες.


“Η με τα αεροπορικά εισιτήρια είναι ένα σύνθετο και παγκόσμιο φαινόμενο που θέτει ορισμένα ζητήματα ασφάλειας. Για την καταστολή των ομάδων του οργανωμένου εγκλήματος που δραστηριοποιούνται σε αυτόν τον τομέα απαιτείται η επικοινωνία μεταξύ αεροπορικών εταιρειών, τραπεζών, συστήματα πληρωμών με κάρτα, της IATA και των Αρχών επιβολής του νόμου σε διεθνές επίπεδο,” αναφέρει η ανακοίνωση της Europol.

Οι υπηρεσίες επιβολής του νόμου είχαν τρία κέντρα συντονισμού, στην Europol στη Χάγη, στην Interpol της Σιγκαπούρης, και στην AMERIPOL της Μπογκοτά. Να αναφέρουμε ότι υπήρχε επιπρόσθετη βοήθεια από τις καναδικές και αμερικάνικες αρχές.

Μαζί με εκπροσώπους από τον ιδιωτικό τομέα, όπως οι αεροπορικές εταιρείες, μεγάλες εταιρείες καρτών (American Express, MasterCard, Visa, Visa Inc. και Visa Europe), καταγράφηκαν 222 παράνομες συναλλαγές, και οι περισσότερες από αυτές (74%) ήταν την Ευρώπη.

Από τα 130 άτομα που ανακρίθηκαν από την αστυνομία, οι 101 από αυτούς συνελήφθησαν στην Ευρώπη, 11 στην Ασία, 10 στη Λατινική Αμερική, 2 στις , και 6 στον Καναδά.

Φαίνεται ότι οι συλληφθέντες είχαν εμπλακεί σε διάφορα ποινικά αδικήματα, όπως εμπορία ανθρώπων ή ναρκωτικών, λαθρεμπόριο αγαθών, απάτες, έγκλημα στον κυβερνοχώρο, παράνομη μετανάστευση και τρομοκρατία.

Ο Wil van Gemert, Αναπληρωτής Διευθυντής Επιχειρήσεων της Europol, ανέφερε ότι ήταν το αποτέλεσμα των πολλαπλών δράσεων με “σχολαστικό σχεδιασμό μεταξύ της Europol, των αρχών επιβολής του νόμου, των υπηρεσιών δίωξης και ελέγχου συνόρων, τις αεροπορικές εταιρείες και τις εταιρείες πιστωτικών καρτών. Ήταν ένα τέλειο παράδειγμα πώς οι συνδυασμένες δυνάμεις μας μπορούν να εντοπίσουν τις συμμορίες του οργανωμένου εγκλήματος που εμπλέκονται σε μεγάλης κλίμακας απάτες και άλλα αδικήματα.”

Ένα από τα θετικά αποτελέσματα των δράσεων ήταν ότι οι αεροπορικές εταιρείες μπορούν πλέον να συνεργάζονται με τις εκδότριες Τράπεζες καρτών για την καταπολέμηση του συγκεκριμένου είδους απάτης

iGuRu.gr The Best Technology Site in Greecefgns

κάθε δημοσίευση, άμεσα στο inbox σας

Προστεθείτε στους 2.085 εγγεγραμμένους.

Written by Δημήτρης

O Δημήτρης μισεί τις Δευτέρες.....

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Το μήνυμα σας δεν θα δημοσιευτεί εάν:
1. Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, προσβλητικά ή ανάρμοστα σχόλια.
2. Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους.
3. Παρενοχλεί την ιδιωτική ζωή και τα ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα άλλων χρηστών.
4. Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
5. Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).