Διέρρευσαν δεδομένα της Europol που δείχνουν τρομοκράτες

Εμπιστευτικά έγγραφα της εκτέθηκαν online όταν ένας υπάλληλος της ς τα πήρε μαζί του σε ένα USB που άνοιξε με τον υπολογιστή του σπιτιού του.

Η Ολλανδική Zembla αποκαλύπτει ότι η διαρροή δεν προκλήθηκε από εξωτερικές πηγές, αλλά από έναν εργαζόμενο της Europol ο οποίος παραβίασε την πολιτική της υπηρεσίας και πήρε εμπιστευτικά μαζί του.

Έτσι περισσότερες από 700 απόρρητες σελίδες από τους διακομιστές της Europol κυκλοφορούν αυτή τη στιγμή στο δια και συμπεριλαμβάνουν εκατοντάδες ονόματα και τηλεφωνικούς αριθμούς που ανήκουν σε φυσικά πρόσωπα που εμπλέκονται σε τρομοκρατικές έρευνες.

Σύμφωνα με την Ars, συμπεριλαμβάνονται επίσης πληροφορίες για διάφορες επιθέσεις, όπως αυτή που έγινε στην Μαδρίτη, αλλά και για περιπτώσεις που δεν έχουν δημοσιοποιηθεί.europol leak

Η ολλανδική πηγή ισχυρίζεται ότι όλα τα αρχεία έμειναν χωρίς σε μια συσκευή αποθήκευσης συνδεδεμένη σε έναν υπολογιστή χωρίς κωδικό πρόσβασης που ήταν συνδεδεμένος στο .

Η Εuropol επιβεβαίωσε τη διαρροή, και ανέφερε ότι προκλήθηκε από ανθρώπινο λάθος. Σύμφωνα με την υπηρεσία ξεκίνησε ήδη μια εσωτερική έρευνα που θα αποκαλύψει τι έγινε ακριβώς.

  Δέκα έξι χρήσιμες portable εφαρμογές για φοιτητές και όχι μόνο

“Ο πρώην υπάλληλος, ο οποίος είναι ένας έμπειρος αστυνομικός από μια εθνική αρχή, πήρε δεδομένα της Europol σε μια συσκευή για ιδιωτική αποθεματοποίηση, ενώ εξακολουθούσε να εργάζεται στην Europol παραβιάζοντας σαφώς την πολιτική της υπηρεσίας,” δήλωσε ο εκπρόσωπος της Εuropol Jan Op Gen Oorth.

“Μια έρευνα σχετικά με την υπόθεση αυτή βρίσκεται ήδη σε εξέλιξη, σε συντονισμό με τις αντίστοιχες αρχές σε εθνικό επίπεδο.”

Προς το παρόν, δεν είναι ακόμη γνωστό εάν και πόσοι άνθρωποι ήταν σε θέση να έχουν πρόσβαση σε αυτά τα έγγραφα, αλλά με δεδομένο τον εμπιστευτικό χαρακτήρα των πληροφοριών που διέρρευσαν, είναι πολύ σαφές ότι παρόμοιες διαρροές θα πρέπει να προληφθούν στο μέλλον.

Η Εuropol είναι γνωστή για την αυστηρή εσωτερική ασφάλεια, αλλά καμία υπηρεσία δεν μπορεί να είναι ασφαλής από ανθρώπινα λάθη όπως αυτό.

Written by giorgos

Ο Γιώργος ακόμα αναρωτιέται τι κάνει εδώ....

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Το μήνυμα σας δεν θα δημοσιευτεί εάν:
1. Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, προσβλητικά ή ανάρμοστα σχόλια.
2. Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους.
3. Παρενοχλεί την ιδιωτική ζωή και τα ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα άλλων χρηστών.
4. Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
5. Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).