Ευρωπαϊκή Επιτροπή χαστούκια στις Alphabet, Amazon, Apple, Meta και Microsoft

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή όρισε έξι μεγάλες εταιρείες τεχνολογίας (τις Alphabet, Amazon, Apple, ByteDance, Meta και Microsoft) σαν φύλακες του νέου νόμου για τις ψηφιακές αγορές (DMA). Αυτή ει η πρώτη φορά που οι εταιρείες χαρακτηρίζονται σαν φύλακες από τότε που τέθηκε σε ισχύ η νομοθεσία νωρίτερα φέτος.

digital markets act

Η επιτροπή εντόπισε 22 βασικές υπηρεσίες που παρέχονται από αυτές τις εταιρείες που θα υπόκεινται πλέον σε αυξημένους ελέγχους. Αυτές οι υπηρεσίες περιλαμβάνουν τα Windows, το LinkedIn, τις διαφημίσεις του Bing, την Αναζήτηση της Google και το App Store.

Οι εταιρείες που ορίζονται σαν gatekeepers θα έχουν στη διάθεσή τους έξι μήνες για να συμμορφωθούν με τις υποχρεώσεις που απορρέουν από τον Digital Act. Ο χρόνος αυτός αποσκοπεί στον περιορισμό της αντιανταγωνιστικής συμπεριφοράς και στην προώθηση δίκαιων ψηφιακών αγορών. Σύμφωνα με τον DMA, οι καθορισμένοι gatekeepers θα πρέπει να ανοίξουν τις υπηρεσίες τους, δίνοντας πρόσβαση σε τρίτους σε βασικές υπηρεσίες, όπως app stores, λειτουργικά συστήματα και υποδομές cloud.

Θα απαγορευτεί επίσης στους Gatekeepers να χρησιμοποιούν δεδομένα από μια υπηρεσία για να ευνοούν μια άλλη υπηρεσία, όπως η χρήση δεδομένων από μια πλατφόρμα κοινωνικών μέσων για να επωφεληθεί μια αγορά ηλεκτρονικού εμπορίου που ανήκει στην ίδια .

untitled

Μετά τις σημερινές αποφάσεις θα ακολουθήσει μια διαδικασία επανεξέτασης μετά από 45 μέρες στις εταιρείες Alphabet, Amazon, Apple, ByteDance, Meta, Microsoft και Samsung σχετικά με το αν πρέπει να είναι gatekeepers ή όχι.

Η επιτροπή ανακοίνωσε επίσης χωριστές έρευνες για το εάν ορισμένες υπηρεσίες που παρέχονται από τη Microsoft και την Apple – συμπεριλαμβανομένων των Bing, Edge, Bing Ads και iMessage – θα πρέπει να εξαιρεθούν από τον ορισμό gatekeeper με βάση τα επιχειρήματα των εταιρειών.

Η μη τήρηση του DMA θα μπορούσε να οδηγήσει σε πρόστιμα έως και 10% του ετήσιου κύκλου εργασιών μιας εταιρείας και έως και 20% για επαναλαμβανόμενες παρα. Η επιτροπή θα μπορεί επίσης να επιβάλει διορθωτικά μέτρα αναγκάζοντας την πώληση επιχειρηματικών μονάδων.

iGuRu.gr The Best Technology Site in Greecefgns

Subscribe to Blog via Email

Subscribe to this blog and receive notifications of new posts by email.

Written by giorgos

Ο Γιώργος ακόμα αναρωτιέται τι κάνει εδώ....

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Το μήνυμα σας δεν θα δημοσιευτεί εάν:
1. Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, προσβλητικά ή ανάρμοστα σχόλια.
2. Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους.
3. Παρενοχλεί την ιδιωτική ζωή και τα ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα άλλων χρηστών.
4. Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
5. Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).