Σύγχρονο Διαδίκτυο και η πρώτη μονοπωλιακή δίκη ΗΠΑ vs Google

Το Υπουργείο Δικαιοσύνης των ΗΠΑ έχει αφιερώσει τρία χρόνια σε δύο προεδρικές διοικήσεις εξετάζοντας την υπόθεση ότι η Google κάνει παράνομα κατάχρηση της εξουσίας της στην ηλεκτρονική για να περιορίσει τον ανταγωνισμό.

monopoly

Για να υπερασπιστεί τον εαυτό της, η Google έχει στρατολογήσει εκατοντάδες υπαλλήλους και τρεις ισχυρές δικηγορικές εταιρείες. Μέχρι σήμερα έχει ξοδέψει δολάρια σε νομικές αμοιβές και λομπίστες.

Την επόμενη Τρίτη, ένας δικαστής στο Περιφερειακό Δικαστήριο των ΗΠΑ για την Περιφέρεια της Κολούμπια θα αρχίσει να εξετάζει τα επιχειρήματα της εταιρείας σε μια δίκη που θα απαντήσει σε ένα πολύ σημαντικό ερώτημα: Μήπως οι σημερινές τεχνολογικές έγιναν κυρίαρχοι παραβιάζοντας το νόμο;

Η υπόθεση U.S. et al v. Google θα είναι η πρώτη μονοπωλιακή δίκη της ομοσπονδιακής κυβέρνησης στη σύγχρονη εποχή του Διαδικτύου, καθώς μια γενιά εταιρειών τεχνολογίας έχει φτάσει να ασκεί τεράστια επιρροή στο εμπόριο, τις πληροφορίες, τον δημόσιο λόγο, την ψυχαγωγία και την εργασία.

Η δίκη θα μεταφέρει την αντιμονοπωλιακή μάχη εναντίον αυτών των εταιρειών σε μια νέα φάση, μεταβαίνοντας από την αμφισβήτηση των συγχωνεύσεων και των εξαγορών στη βαθύτερη εξέταση των επιχειρήσεων που τις ωθούν και τις κρατούν στην εξουσία.

Μια τέτοια δικαστική υπόθεση για την τεχνολογική ισχύ δεν υπήρξε από τότε που το Υπουργείο Δικαιοσύνης οδήγησε τη Microsoft στο δικαστήριο το 1998 για παραβιάσεις της αντιμονοπωλιακής νομοθεσίας.

iGuRu.gr The Best Technology Site in Greecefgns

Subscribe to Blog via Email

Subscribe to this blog and receive notifications of new posts by email.

Written by giorgos

Ο Γιώργος ακόμα αναρωτιέται τι κάνει εδώ....

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Το μήνυμα σας δεν θα δημοσιευτεί εάν:
1. Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, προσβλητικά ή ανάρμοστα σχόλια.
2. Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους.
3. Παρενοχλεί την ιδιωτική ζωή και τα ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα άλλων χρηστών.
4. Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
5. Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).