Αποκλεισμός κύριων domain του ExtraTorrent


Μετά το κλείσιμο αρκετών κορυφαίων ιστοσελίδων Torrent όπως τη μηχανή αναζήτησης Torrentz, το Kickass Torrents και το TorrentHound, ήρθε η σειρά του ExtraTorrent. Πρόσφατες δημοσιεύσεις αναφέρουν ότι η ιστοσελίδα έχει χάσει τον έλεγχο αρκετών domain ενώ διαδίδονται φήμες που θέλουν τον τερματισμό λειτουργίας του tracker.

Το ΕxtraTorrent είναι μια από τις κορυφαίες ιστοσελίδες διανομής torrent με πολύ υψηλή επισκεψιμότητα από τις ΗΠΑ αλλά και από άλλα μέρη του κόσμου. Αμέσως μετά το κλείσιμο μεγάλων αξιόπιστων ιστοσελίδων Torrent, οι χρήστες αναζήτησαν εναλλακτικές λύσεις και μία από αυτές ήταν και το ΕxtraTorrent. Έτσι η ιστοσελίδα έφτασε να έχει υψηλότατη κατάταξη στο Alexa (237) φτάνοντας περίπου τις 170 εκατομμύρια επισκέπτες το μήνα.
extratorrent

Μετά το πρόσφατο “κατέβασμα” του Kickass Torrents και του TorrentHound, η λήψη απόφασης να βγει offline το ExtraTorrent δεν αποτελεί έκπληξη, δεδομένου ότι μάλλον αποτελεί τον επόμενο στόχο των κατόχων των πνευματικών δικαιωμάτων.

Έτσι τρία από τα domain names που χρησιμοποιούσε η ιστοσελίδα, (ΕTproxy.top, ΕxtraTorrent.rocks και το ΕxtraTorrent.date), που λειτουργούσαν σαν mirrors του ΕxtraTorrent δεν λειτουργούν, όπως αναφέρει το TorrentFreak.

Ο καταχωρητής domain, Subreg.cz δήλωσε ότι τα domains δεν έχουν αποκλειστεί, αλλά παραδέχθηκε ότι υπάρχουν μόνιμες διαμαρτυρίες, οι οποίες μπορεί και να οδήγησαν στην παύση της λειτουργίας του δημοφιλούς tracker.

Το ΕxtraTorrent αυτή τη στιγμή διαθέτει νέα mirror domains έτοιμα να αντικαταστήσουν τις παλιές διευθύνσεις. Αντίγραφα ασφαλείας της σελίδας μπορείτε να βρείτε στο ExtraTorrent.site και στο Extra.to.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ένα από τα κύρια domain το ExtraTorrent.cc είναι πλήρως προσβάσιμο αυτή τη στιγμή.

Ευχαριστούμε το φίλο Στέλιο για την έγκαιρη ενημέρωση.

Εγγραφή στο iGuRu.gr μέσω Email

Εισάγετε το email σας για εγγραφή στην υπηρεσία αποστολής ειδοποιήσεων μέσω email για νέες δημοσιεύσεις.


Διαβάστε τις Τεχνολογικές Ειδήσεις από όλο τον κόσμο, με την εγκυρότητα του iGuRu.gr

Ακολουθήσετε μας στο Google News iGuRu.gr at Google news