Αποκλεισμός κύριων domain του ExtraTorrent

Μετά το κλείσιμο αρκετών κορυφαίων ιστοσελίδων Torrent όπως τη μηχανή αναζήτησης Torrentz, το Kickass Torrents και το TorrentHound, ήρθε η σειρά του ExtraTorrent. Πρόσφατες δημοσιεύσεις αναφέρουν ότι η ιστοσελίδα έχει χάσει τον έλεγχο αρκετών domain ενώ διαδίδονται φήμες που θέλουν τον τερματισμό λειτουργίας του tracker.

Το ΕxtraTorrent είναι μια από τις κορυφαίες ιστοσελίδες διανομής torrent με πολύ υψηλή επισκεψιμότητα από τις ΗΠΑ αλλά και από άλλα μέρη του κόσμου. Αμέσως μετά το κλείσιμο μεγάλων αξιόπιστων ιστοσελίδων Torrent, οι χρήστες αναζήτησαν εναλλακτικές λύσεις και μία από αυτές ήταν και το ΕxtraTorrent. Έτσι η ιστοσελίδα έφτασε να έχει υψηλότατη κατάταξη στο Alexa (237) φτάνοντας περίπου τις 170 εκατομμύρια επισκέπτες το μήνα.
extratorrent

Μετά το πρόσφατο “κατέβασμα” του Kickass Torrents και του TorrentHound, η λήψη απόφασης να βγει offline το ExtraTorrent δεν αποτελεί έκπληξη, δεδομένου ότι μάλλον αποτελεί τον επόμενο στόχο των κατόχων των πνευματικών δικαιωμάτων.

Έτσι τρία από τα domain names που χρησιμοποιούσε η ιστοσελίδα, (ΕTproxy.top, ΕxtraTorrent.rocks και το ΕxtraTorrent.date), που λειτουργούσαν σαν mirrors του ΕxtraTorrent δεν λειτουργούν, όπως αναφέρει το TorrentFreak.

Ο καταχωρητής domain, Subreg.cz δήλωσε ότι τα domains δεν έχουν αποκλειστεί, αλλά παραδέχθηκε ότι υπάρχουν μόνιμες διαμαρτυρίες, οι οποίες μπορεί και να οδήγησαν στην παύση της λειτουργίας του δημοφιλούς tracker.

Το ΕxtraTorrent αυτή τη στιγμή διαθέτει νέα mirror domains έτοιμα να αντικαταστήσουν τις παλιές διευθύνσεις. Αντίγραφα ασφαλείας της σελίδας μπορείτε να βρείτε στο ExtraTorrent.site και στο Extra.to.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ένα από τα κύρια domain το ExtraTorrent.cc είναι πλήρως προσβάσιμο αυτή τη στιγμή.

Ευχαριστούμε το φίλο Στέλιο για την έγκαιρη ενημέρωση.

iGuRu.gr The Best Technology Site in Greecefgns

κάθε δημοσίευση, άμεσα στο inbox σας

Προστεθείτε στους 2.098 εγγεγραμμένους.

Written by giorgos

Ο Γιώργος ακόμα αναρωτιέται τι κάνει εδώ....

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Το μήνυμα σας δεν θα δημοσιευτεί εάν:
1. Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, προσβλητικά ή ανάρμοστα σχόλια.
2. Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους.
3. Παρενοχλεί την ιδιωτική ζωή και τα ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα άλλων χρηστών.
4. Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
5. Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).