Η τιμή του Facebook ξεπέρασε τα 300 δις

Αναρωτηθήκατε ποτέ πόσο κοστίζει το Facebook; Το μεγαλύτερο κοινωνικό δίκτυο, που δημιουργήθηκε ποτέ από σήμερα κοστίζει 306 δισεκατομμύρια δολάρια βάσει κεφαλαιοποίησης.facebook

Το Facebook, μια εταιρεία που έχει σχεδιαστεί ουσιαστικά για να διαθέτει διαφημίσεις στους 1.550.000.000 χρήστες, έχει από σήμερα το μισό σχεδόν μέγεθος (το 44 τοις εκατό) της Apple, που συνεχίζει να είναι η πιο πολύτιμη εταιρεία που υπάρχει σε παγκόσμιο επίπεδο (η χρηματιστηριακή αξία της Apple είναι σήμερα 684 δισεκατομμύρια $ περίπου).

Βάση λοιπόν των αριθμών, μπορείτε να σκεφτείτε το Facebοok, σαν 9 Yahoos (με κεφαλαιοποίηση στα ~ $ 33Β), σαν 12 Airbnbs, σαν 15 Twitters (με κεφαλαιοποίηση στα ~ 20B).

Το απόθεμα του Facebοok φαίνεται να μεγαλώνει συνεχώς (σε γενικές γραμμές) από τότε που η εταιρεία απέδειξε ότι μπορούσε να κερδίσει την νέα αγορά των κινητών συσκευών, πριν από λίγα χρόνια.

Αν το Facebοok δεν εντόπιζε έγκαιρα την τάση, σίγουρα δεν θα είχε χτυπήσει το σημερινό ορόσημο, αφού σχεδόν οι μισοί χρήστες του Facebοok έχουν πρόσβαση στην υπηρεσία μόνο από το κινητό (δηλαδή, δεν διαθέτουν κανένα απολύτως υπολογιστή).

  Διαγωνισμός Social Business Excellence Awards 2014

Να αναφέρουμε ότι η τιμή της μετοχής του Facebοok στις 23 Οκτωβρίου, πέρασε τα 100 δολάρια, αποτιμώντας την εταιρεία στα 280 δις $.

Ακολουθήσετε μας στο Google News iGuRu.gr at Google news

Written by giorgos

Ο Γιώργος ακόμα αναρωτιέται τι κάνει εδώ....

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Το μήνυμα σας δεν θα δημοσιευτεί εάν:
1. Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, προσβλητικά ή ανάρμοστα σχόλια.
2. Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους.
3. Παρενοχλεί την ιδιωτική ζωή και τα ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα άλλων χρηστών.
4. Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
5. Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).


  +  36  =  37