Πώς το Facebook και ένα Apple ID μπορούν να κλείσουν ένα KickassTorrents

Η καταγγελία της κυβέρνησης των ΗΠΑ, σύμφωνα με την οποία έκλεισε το και οδήγησε στην σύλληψη του Artem Vaulin, μας δείχνει πως μπορεί να λειτουργήσει ένα σύστημα εντοπισμού.

Εδώ καλό θα ήταν πριν αρχίσουμε να κατηγορούμε το και την να εξετάσουμε λίγο και τις ευθύνες του ιδιοκτήτη της ιστοσελίδας KickasssTorrents. Η χρήση μιας προσωπικής διεύθυνσης email στο Facebook μπορεί να σας ακούγεται κάτι το εντελώς αθώο αλλά στην περίπτωση του Vaulin ήταν κάτι πραγματικά ηλίθιο.dump KickassTorrents

Πόσο προσωπική; Ήταν μια διεύθυνση «@me.com” ένα domain που ανήκει από την Apple (πρόδρομος @icloud.com).

Η διεύθυνση του ανακαλύφθηκε όταν οι αρχές απέστειλαν ένταλμα στο Facebook για πληροφορίες που έχουν να κάνουν με τη σελίδα του site. Από εκεί, η κυβέρνηση των ΗΠΑ κατευθύνθηκε προς την Apple.

Ο Vaulin χρησιμοποιούσε το ίδιο @me.com email για να κάνει μια αγορά από το iTunes, και έτσι η διεύθυνση του είχε καταγραφεί από την Apple που συλλέγει πληροφορίες από κάθε συναλλαγή. Οι διευθύνσεις IP μπορούν να συνδεθούν επίσης με λογαριασμούς .

  Android vs iPhone: Ποιο έχει περισσότερα bloatware;

Η Apple και το Facebook δεν έκαναν κάτι διαφορετικό και φαίνεται να ενήργησαν εντός των νομίμων ορίων δίνοντας πληροφορίες, μετά από τα εντάλματα της κυβέρνησης. Για τις μεγάλες εταιρείες αυτό είναι πραγματικά ρουτίνα πραγματικά.

Το γεγονός όμως ότι ο Vaulin χρησιμοποιούσε μια ενιαία, προσωπική διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου σε τόσες πολλές υπηρεσίες και λειτουργίες είναι απίστευτο. Αν κάποιος προσπαθεί να κρυφτεί και χρησιμοποιεί μια διεύθυνση συνδέεται με κάτι τόσο προσωπικό όσο το Apple ID του, ζει σε άλλο κόσμο.

Να αναφέρουμε ότι κατά τη στιγμή της σύλληψής του, ο Vaulin δεν ήταν γνωστό αν είναι ο ιδιοκτήτης του KickassTorrents – ή ο «υποτιθέμενος» εγκέφαλος. Όμως υπάρχουν αρκετά καταδικαστικά στοιχεία που αποδεικνύουν ότι είναι ίσως ο μόνος υπεύθυνος για το KicKassTorrents.

Written by Δημήτρης

O Δημήτρης μισεί τις Δευτέρες.....

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Το μήνυμα σας δεν θα δημοσιευτεί εάν:
1. Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, προσβλητικά ή ανάρμοστα σχόλια.
2. Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους.
3. Παρενοχλεί την ιδιωτική ζωή και τα ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα άλλων χρηστών.
4. Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
5. Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).