Facebook: τι είναι η λίστα BOLO και ποιους αφορά

Γνωρίζουμε ότι το Facebook διαθέτει τεράστιους όγκους δεδομένων από τα δισεκατομμύρια των χρηστών του. Ωστόσο, σύμφωνα με πληροφορίες, η εταιρεία διαθέτει και δεδομένα παρακολούθησης από άτομα που θεωρεί ότι αποτελούν απειλή για την εταιρεία ή τα στελέχη της. Η αποκάλυψη έγινε από την CNBC την Πέμπτη.

Η CNBC μίλησε με αρκετούς πρώην υπαλλήλους μεγαλύτερου κοινωνικού δικτύου, οι οποίοι ισχυρίζονται ότι η εταιρεία διατηρεί μια λίστα ατόμων για τα οποία η ομάδα ασφαλείας του Facebook πρέπει να είναι “επιφυλακτική.”

Πρόκειται για την λίστα “BOLO” που βγαίνει από το “be on the lookout”. Facebook

Αυτή η λίστα ατόμων συμπεριλαμβάνει, σύμφωνα με πληροφορίες, όλους όσους σχολιάζουν άσχημα ή απειλούν τις υπηρεσίες του Facebook.

Σε ορισμένες περιπτώσεις, σύμφωνα με τη CNBC, το Facebook παρακολουθεί τα άτομα που θεωρούν ότι αποτελούν κίνδυνο χρησιμοποιώντας τη διεύθυνση IP τους ή συνδυάζοντας τα δεδομένα τους με άλλες υπηρεσίες τους για να εντοπίσουν την τοποθεσία τους. Μετά η εταιρεία αποφασίζει αν παραδώσει τα στοιχεία στις αρχές ή όχι.

  Πότε να αναβαθμίσω σε Windows 10;

Η CNBC αναφέρει ότι η λίστα BOLO του Faceboοk περιέχει “εκατοντάδες” ονόματα και ότι οι συνθήκες υπό τις οποίες μπορεί να προστεθεί ένα άτομο στη λίστα είναι αρκετά υποκειμενικές.

Φυσικά ένας από τους λόγους είναι η προσβολή του ιδρυτή της εταιρείας Mark Zuckerberg:

Ενώ ορισμένοι χρήστες καταλήγουν στη λίστα μετά από επανειλημμένες δημοσιεύσεις για την εταιρεία που περιέχουν απειλές, ενώ άλλοι μπορεί να βρεθούν στη λίστα BOLO γράφοντας κάτι τόσο απλό, όπως “F- you, Mark”, “F- Faceboοk” ή “I’m gonna go kick your a—,” σύμφωνα με έναν πρώην υπάλληλο που εργαζόταν στην ομάδα ασφαλείας.

Ένας εκπρόσωπος του Facebook αμφισβήτησε όλα τα παραπάνω, αναφέροντας ότι υπάρχουν άνθρωποι που περνούν από μια “αυστηρή αναθεώρηση για να προσδιοριστεί η εγκυρότητα της απειλής.”

Ο εκπρόσωπος του Facebook Anthony Harrison δήλωσε στο Gizmodoότι η “ομάδα φυσικής ασφάλειας της εταιρείας υπάρχει για να κρατάει και τους υπαλλήλους του Facebook ασφαλείς.”

Χρησιμοποιούν πρότυπα για την αξιολόγηση και την αντιμετώπιση απειλών βίας κατά των εργαζομένων και της εταιρείας μας και παραπέμπουν τις απειλές στις αρχές επιβολής του νόμου όταν είναι απαραίτητο.

“Έχουμε αυστηρές διαδικασίες που αποσκοπούν στην προστασία της ιδιωτικής ζωής των πολιτών και τηρούν όλους τους νόμους περί απορρήτου δεδομένων και τους όρους παροχής υπηρεσιών του Facebook.”

  Google: αναπτύσσει λογισμικό του Android Wear που θα λειτουργεί σε iOS

Και σύμφωνα με τη σελίδα Πολιτικής δεδομένων

Χρησιμοποιούμε τις πληροφορίες που έχουμε για να επαληθεύουμε τους λογαριασμούς, τη δραστηριότητα, να καταπολεμήσουμε την επιβλαβή συμπεριφορά, να εντοπίσουμε και να αποτρέψουμε το spam και άλλες κακές εμπειρίες, να διατηρήσουμε την ακεραιότητα των προϊόντων μας και να προωθήσουμε την ασφάλεια του Facebook.
Για παράδειγμα, χρησιμοποιούμε δεδομένα που έχουμε για να διερευνήσουμε ύποπτες δραστηριότητες ή παραβιάσεις των όρων και πολιτικών μας ή για να εντοπίσουμε κάποιο που χρειάζεται βοήθεια.

Βέβαια οι όροι χρήσης του Facebook δεν αναφέρουν πουθενά ότι απαγορεύεται να αναφέρουμε κάτι κακό για τον Zuckerberg.

Copyright στην Ευρώπη: αλλαγές μέχρι τον Μάρτιο – Απρίλιο

Ακολουθήσετε μας στο Google News iGuRu.gr at Google news

Written by giorgos

Ο Γιώργος ακόμα αναρωτιέται τι κάνει εδώ....

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Το μήνυμα σας δεν θα δημοσιευτεί εάν:
1. Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, προσβλητικά ή ανάρμοστα σχόλια.
2. Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους.
3. Παρενοχλεί την ιδιωτική ζωή και τα ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα άλλων χρηστών.
4. Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
5. Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).


  +  18  =  22