Το Facebook ανακοίνωσε επίσημα το τέλος του Flash player

Το Facebook ανακοίνωσε σήμερα ότι δεν θα σερβίρει πλέον Flash βίντεο, αλλά θα χρησιμοποιεί την νεότερη και ασφαλέστερη πλατφόρμα του HTML5.adobe flash patch Facebook

Στο τέλος Ιανουαρίου toy 20125, το YouTube ανακοίνωσε ότι θα αντικαθιστούσε την προβολή των βίντεο με HTML5 από προεπιλογή για όλους τους χρήστες. Η κίνηση ήταν πρωτοπόρα, και οι χρήστες την αποδέχτηκαν με χαρά. Αμέσως μετά όλο και περισσότερες υπηρεσίες άρχισαν να ακολουθούν το παράδειγμα της Google.

Κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού, το Facebook προσέλαβε τον Alex Stamos σαν CSO (Chief Security Officer). Λίγο μετά την πρόσληψη του Stamos, ζήτησε δημοσίως από την Adobe για να ανακοινώσει ένα χρονοδιάγραμμα EoL (End of Life) για το Flash.

Το λογισμικό της Adobe για όσους δεν γνωρίζουν είναι συνεχώς στο στόχαστρο των hackers, λόγω των ευπαθειών που ανακαλύπτονται συνεχώς στον κώδικά του.

Σύμφωνα με τον Daniel Baulig του Facebook, εκτός από τους γνωστούς λόγους ασφαλείας, η πλατφόρμα του HTML5 έχει ορισμένα πλεονεκτήματα. Δίνει την δυνατότητα σε ομάδες προγραμματιστών να αλλάζουν τον κώδικα στα sites χωρίς να χρειάζεται να μεταγλωττίζουν (recompile) ξανά και ξανά το αρχείο SWF του player μετά από κάθε αλλαγή.

Έτσι τα HTML5 βίντεο είναι διαθέσιμα από σήμερα στο News Feed, στις Σελίδες, και στο πρόγραμμα αναπαραγωγής βίντεο του Facebοok που ενσωματώνεται σε ιστότοπους τρίτων.

Why we chose to move to HTML5 video

iGuRu.gr The Best Technology Site in Greecegns

κάθε δημοσίευση, άμεσα στο inbox σας

Προστεθείτε στους 2.112 εγγεγραμμένους.

Written by giorgos

Ο Γιώργος ακόμα αναρωτιέται τι κάνει εδώ....

Αφήστε μια απάντηση

Το μήνυμα σας δεν θα δημοσιευτεί εάν:
1. Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, προσβλητικά ή ανάρμοστα σχόλια.
2. Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους.
3. Παρενοχλεί την ιδιωτική ζωή και τα ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα άλλων χρηστών.
4. Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
5. Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).