Μήνυση στο Facebook για βοήθεια σε τρομοκρατικές επιθέσεις

Οι οικογένειες των θυμάτων από πέντε πρόσφατες τρομοκρατικές επιθέσεις στο Ισραήλ κατέθεσαν μήνυση και απαιτούν από το Facebook περισσότερα από 1 δις δολάρια, αναφέροντας ότι το κοινωνικό δίκτυο βοηθάει τους τρομοκράτες να σχεδιάζουν τις επιθέσεις τους.

Η μήνυση, που κατατέθηκε σε δικαστήριο της Νέας Υόρκης, κατηγορεί το Facebook ότι έχει βοηθήσει παλαιστινιακές ομάδες της Hamas στην πρόσληψη νέων μελών, στις επικοινωνίες αλλά και στη διοργάνωση σχεδίων για τις επιθέσεις τους. Η κυβέρνηση των ΗΠΑ έχει ονομάσει την Hamas τρομοκρατική οργάνωση από το 1995.HAMAS facebook

Όλοι οι ενάγοντες στη δίκη είναι μέλη οικογενειών από τις πέντε τελευταίες τρομοκρατικές επιθέσεις που έγιναν στο Ισραήλ τα τελευταία δύο χρόνια. Η πιο πρόσφατη έγινε στις 8 Μαρτίου με μια επίθεση με μαχαίρι που στοίχισε την ζωή στον 29 χρονο πολίτη των ΗΠΑ Taylor Force. Τέσσερις από τους ανθρώπους που έχασαν τη ζωή τους στις επιθέσεις αυτές ήταν πολίτες των ΗΠΑ και άλλος ένας τραυματίστηκε.

Η μήνυση κατατέθηκε Δευτέρα υπό το πλαίσιο του νόμου περί Καταπολέμησης της Τρομοκρατίας του 1992. Ο νόμος απαγορεύει στις επιχειρήσεις των ΗΠΑ την παροχή υλικής υποστήριξης σε καθορισμένες τρομοκρατικές ομάδες.

“Αυτή η δίκη θα πρέπει να είναι έκπληξη για το Facebook, που έχει παράσχει εν γνώσει του την κοινωνική πλατφόρμαστις υπηρεσίες της Hamas, τους ηγέτες της, και τους συνεργάτες τους για πολλά χρόνια, παρά τις επανειλημμένες καταγγελίες και προειδοποιήσεις” ανέφερε ο Ισραηλινός δικηγόρος Nitsana Darshan-Leitner, που εκπροσωπεί τους ενάγοντες.

Ο ηγέτης της Hamas “δεν θα επιτρέπεται να ανοίξει τραπεζικό λογαριασμό στις ΗΠΑ, να αγοράσει από την Amazon ή να αποκτήσει ένα κινητό τηλέφωνο των ΗΠΑ”, πρόσθεσε ο Darshan-Leitner.

“Αλλά μπορεί να χρησιμοποιεί το Facebook με τους τρομοκράτες συνεργάτες του με λογαριασμούς που τους παρέχει.”

Τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης έχουν γίνει “ένα απαραίτητο συστατικό” της διεθνούς τρομοκρατίας, δήλωσε ο Darshan-Leitner, ο οποίος έχει καταθέσει πολλές αγωγές κατά εταιρειών για την υποβοήθηση τρομοκρατών.

Εικόνα huffingtonpost.co.uk

iGuRu.gr The Best Technology Site in Greecegns

κάθε δημοσίευση, άμεσα στο inbox σας

Προστεθείτε στους 2.107 εγγεγραμμένους.

Written by Δημήτρης

O Δημήτρης μισεί τις Δευτέρες.....

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Το μήνυμα σας δεν θα δημοσιευτεί εάν:
1. Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, προσβλητικά ή ανάρμοστα σχόλια.
2. Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους.
3. Παρενοχλεί την ιδιωτική ζωή και τα ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα άλλων χρηστών.
4. Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
5. Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).