Μήνυση στο Facebook για παράνομη σάρωση στα προσωπικά μηνύματα

Το Facebook φαίνεται ότι αντιμετωπίζει για άλλη μια φορά νομικά προβλήματα σχετικά με την ιδιωτική ζωή των χρηστών του.

Αυτή τη φορά κατατέθηκε μια μήνυση στην Βόρεια κατά του Facebook που υποστηρίζει ότι η εταιρεία σαρώνει συστηματικά την αλληλογραφία των χρηστών της στο κοινωνικό δίκτυο, χωρίς τη συγκατάθεσή τους και κερδίζει χρήματα με την ανταλλαγή των δεδομένων που συλλέγει από διαφημιστές και εμπορικές εταιρείες.

Σύμφωνα με την μήνυση, το Facebook μπορεί να έχει παραβιάσει ομοσπονδιακούς νόμους για την προστασία της ιδιωτικής ζωής με την σάρωση προσωπικών μηνυμάτων των χρηστών του.facebook spying

Το Facebook φέρεται να σαρώνει συστηματικά τις διευθύνσεις URL που βρίσκονται μέσα στα προσωπικά μηνύματα χρηστών για διάφορους σκοπούς, όπως anti-malware προστασία, αναζητήσεις για βιομηχανικά προϊόντα, παιδική πορνογραφία, η μήνυση ισχυρίζεται ότι η εταιρία χρησιμοποιεί επίσης αυτά τα δεδομένα για στοχευμένη διαφήμιση και άλλες υπηρεσίες προς το χρήστη.

Οι ενάγοντες, Matthew Campbell και Michael Hurley υποστηρίζουν ότι το Facebook σαρώνει και συλλέγει διευθύνσεις URL που σε μια μορφή που διευκολύνει την αναζήτηση, παραβιάζοντας τον νόμο των ηλεκτρονικών επικοινωνιών και την Πράξη Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων, όπως ανέφερε το Verge.

Το Facebοok υποστηρίζει ότι η εταιρεία σαρώνει την αλληλογραφία των χρηστών και διατηρεί τα αρχεία URL αλλά με ανώνυμο τρόπο, ο οποίος δεν μπορεί να χρησιμοποιηθεί από διαφημιστές.

Ωστόσο, σύμφωνα με μια τεχνική ανάλυση που έγινε για λογαριασμό των εναγόντων, κάθε μήνυμα που περιέχει URLαποθηκεύεται στη “Titan,” μια ιδιωτική βάση δεδομένων που περιέχει μηνύματα και εμφανίζει την ημερομηνία και την ώρα αποστολής του μηνύματος, μαζί με τις ταυτότητες των χρηστών τόσο του αποστολέα όσο και του παραλήπτη.

Ωστόσο, αποδεικνύεται ότι το Faceboοk χρησιμοποιεί αυτή την πρακτική από παλιά, αλλά η εταιρεία ισχυρίστηκε ότι είχε σταματήσει εδώ και πολύ καιρό.

«Συμφωνούμε με το δικαστήριο που έκρινε ότι η φερόμενη συμπεριφορά δεν οδηγεί σε καμία πραγματική βλάβη και ότι δεν θα ήταν σκόπιμο να επιτραπεί στους ενάγοντες να ζητήσουν αποζημίωση για την κατηγορία”, δήλωσε εκπρόσωπος του Facebοok δήλωσε CNET.

“Οι υπόλοιπες αξιώσεις αφορούν παλιές πρακτικές που είναι απολύτως νόμιμες, και ανυπομονούμε για την επίλυση αυτών των ισχυρισμών επί της ουσίας.”

Ωστόσο, σύμφωνα με τους ενάγοντες, το Faceboοk εξακολουθεί να συλλέγει τα URLs από την αλληλογραφία των χρηστών του.

“Ο πηγαίος κώδικα του Faceboοk όχι μόνο αποκαλύπτει ότι το Facebοok συνεχίζει να συλλέγει διευθύνσεις URL από την αλληλογραφία, αλλά και ότι εξακολουθεί να κάνει χρήση του περιεχομένου που συλλέγει.”

Μπορείτε να δείτε την μήνυση παρακάτω. Η αγωγή είχε κατατεθεί αρχικά το 2012 αλλά τώρα (επιτέλους), η υπόθεση αναμένεται να προχωρήσει.

Campbell v. Facebook Class Certification by Anonymous Mw4rxN5su

iGuRu.gr The Best Technology Site in Greecegns

Get the best viral stories straight into your inbox!

Written by giorgos

Ο Γιώργος ακόμα αναρωτιέται τι κάνει εδώ....

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Το μήνυμα σας δεν θα δημοσιευτεί εάν:
1. Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, προσβλητικά ή ανάρμοστα σχόλια.
2. Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους.
3. Παρενοχλεί την ιδιωτική ζωή και τα ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα άλλων χρηστών.
4. Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
5. Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).