Προσοχή Νέο malware στο Facebook που κλέβει φωτογραφίες έχει μολύνει 2 εκατομ. άτομα

Έχουμε δει αρκετές λοιμώξεις και να κυκλοφορούν στο Facebook κατά καιρούς και μάλιστα να μας έρχονται μέσω φίλων. Αυτή τη φορά, μια νέα καμπάνια απάτης Clickjacking άρχισε να κυκλοφορεί ευρέως στο Facebook.
Η απάτη στο Facebook με τίτλο “Παρακολουθήστε ένα γυμνό βίντεο των φίλων σας”είναι μια malware απάτη που έχει μολύνει ήδη 2 εκατομμύρια άτομα.

Facebook Watch naked video of friends malware scam
“Όταν πραγματοποιήσετε κλικ στην σύδεση επειδή δεν κρατιέστε να δείτε το γυμνό βίντεο, θα οδηγηθείτε σε ένα πολύ ρεαλιστικό mockup μιας ς του YouTube, όπου οι hackers θα προσπαθήσουν να σας κάνουν να εγκαταστήσετε ένα Malware Trojan” αναφέρει το THN.
Οι hackers διακινούν το spam στο Facebook μέσω της εικόνας κάποιου φίλου ή φίλης σας και αναφέρουν “Δείτε (το όνομα του φίλου-φίλης σας)” σε ένα γυμνό βίντεο, ή σε “ένα ιδιωτικό Βίντεο του/της (Όνομα φίλου ή φίλης).”

Η εικόνα φαίνεται ότι έχει δημοσιευτεί από κάποιον φίλο σας, (και αυτός θύμα της απάτης)! Αν έχετε περιέργεια και κάντε κλικ στο , θα μεταφερθείτε σε μια κακόβουλη που θα αναφέρει ότι το Flash Player σας δεν λειτουργεί σωστά και πρέπει να επανεγκατασταθεί.

Στην πραγματικότητα θα εγκαταστήσει ένα κακόβουλο στο σύστημά σας. Εγκαθιστά επίσης μια κακόβουλη επέκταση του προγράμματος περιήγησης σας για να μπορέσει να εξαπλώσει η απάτη, αλλά και να κλέψει φωτογραφίες δικές σας και των φίλων σας.

Έτσι αν δείτε ένα τέτοι μ΄νυμα μπροστά σας, μην κάνετε κλικ! Κάνοντας κλικ στο μήνυμα, θα δημοσιευτεί αυτόματα στο timeline σας θα το δουν οι φίλοι σας και έτσι αρχίζει να εξαπλώνεται.

iGuRu.gr The Best Technology Site in Greeceggns

Get the best viral stories straight into your inbox!















giorgos

Written by giorgos

Ο Γιώργος ακόμα αναρωτιέται τι κάνει εδώ....

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Το μήνυμα σας δεν θα δημοσιευτεί εάν:
1. Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, προσβλητικά ή ανάρμοστα σχόλια.
2. Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους.
3. Παρενοχλεί την ιδιωτική ζωή και τα ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα άλλων χρηστών.
4. Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
5. Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).