Ο εξομοιωτής του Flash Player Ruffle είναι και αυτόνομο πρόγραμμα


Ένας εξομοιωτής Flash Player που ονομάζεται Ruffle σάς επιτρέπει να παίζετε τα αρχειοθετημένα Flash παιχνίδια σας, τώρα που σταμάτησε η υποστήριξη από την Adobe και οι browser δεν το υποστηρίζουν πλέον.

Το εξομοιωτή Ruffle σας τον είχαμε παρουσιάσει τον Δεκέμβριου του 2020, όταν το Adobe Flash Player έφτασε στο τέλος της ζωής του και όλη η υποστήριξη του προγράμματος από τους browser καταργήθηκε.

Για την ιστορία το Flash Player της εταιρείας Adobe ήταν γεμάτο ευπάθειες και η Adobe τον διόρθωνε σχεδόν κάθε μήνα. Επί της κυριαρχίας του, σχεδόν κάθε πρόγραμμα περιήγησης περιελάβανε μια προσθήκη Adobe Flash, και έτσι οι εισβολείς δημιούργησαν ειδικά κατασκευασμένους ιστότοπους και σενάρια που θα μπορούσαν να μολύνουν έναν υπολογιστή, απλώς και μόνο αν τον επισκεπτόσασταν.

Ενώ το τέλος του Adobe Flash Player και των επεκτάσεων του στα προγράμματα περιήγησης ήταν μία καλή κίνηση ασφαλείας, δημιούργησε πρόβλημα για όσους έχουν συγκεντρώσει μια μεγάλη συλλογή παιχνιδιών Flash, που δεν μπορούν πλέον να χρησιμοποιούν.

Το Ruffle είναι ένας εξομοιωτής Flash Player γραμμένος στη γλώσσα προγραμματισμού Rust. Τον Δεκέμβριου του 2020 κυκλοφορούσε ως επέκταση στους browser Chrome, Edge, Safari και Firefox.

Πλέον μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το Ruffle με τρεις διαφορετικούς τρόπους. Ως αυτόνομη εφαρμογή για επιτραπέζιους υπολογιστές, ως ενσωματωμένο σε έναν ιστότοπο και τέλος μία επέκτασης προγράμματος περιήγησης.

Στις δοκιμές μας, χρησιμοποιήσαμε την αυτόνομη εφαρμογή για επιτραπέζιους υπολογιστές, η οποία όταν ανοίξει, σας ζητά αυτόματα να φορτώσετε ένα αρχείο SWF. Όσα δοκιμάσαμε δούλεψαν άψογα.

Ενώ οποιοδήποτε πρόγραμμα μπορεί να έχει ευπάθειες, καθώς το Ruffle είναι κωδικοποιημένο στο Rust, επωφελείται από την ενσωματωμένη δυνατότητα προστασίας μνήμης της γλώσσας προγραμματισμού.

Αυτή η δυνατότητα εξαλείφει πολλά σφάλματα μνήμης, όπως υπέρβαση buffer χωρίς χρήση και σφάλματα που σχετίζονται με δείκτη. Αυτοί οι τύποι σφαλμάτων συνήθως οδηγούσαν σε ευπάθειες το Adobe Flash Player, επιτρέποντας στους εισβολείς να συντρίψουν ένα σύστημα, να εκτελέσουν αυθαίρετο κώδικα ή να προβούν σε διαρροή πληροφοριών από έναν υπολογιστή.

Αν και ορισμένα τμήματα του κώδικα Ruffle χρησιμοποιούν τη «μη ασφαλή» λειτουργία του Rust, το μεγαλύτερο μέρος του προγράμματος χρησιμοποιεί προστασία μνήμης, η οποία αυξάνει σημαντικά την ασφάλειά του.

Εάν έχετε μια εκτενή συλλογή παιχνιδιών Flash και δεν έχετε Adobe Flash Player για να τα παίξετε, το αυτόνομο Ruffle player για επιτραπέζιους υπολογιστές είναι μια εξαιρετική επιλογή που σας επιτρέπει να παίξετε τα παλιά σας παιχνίδια σε Windows, Linux και Mac OS.

Μπορείτε να επιλέξετε όποια μορφή αρμόζει στις ανάγκες σας και να την κατεβάσετε από εδώ.


Διαβάστε τις Τεχνολογικές Ειδήσεις από όλο τον κόσμο, με την εγκυρότητα του iGuRu.gr

Ακολουθήσετε μας στο Google News iGuRu.gr at Google news