Έρχονται διαφημίσεις στον Messenger του Facebook

Τι ετοιμάζει το Facebook για το Messenger; Σε παλαιότερες δημοσιεύσεις είχαμε αναφέρει ότι οι επιχειρήσεις θα μπορούσαν να αξιοποιήσουν την υπηρεσία για να κάνουν chat με τους πελάτες τους. Μια νέα αναφορά όμως δείχνει ότι το Facebook θα επιτρέψει επίσης στις επιχειρήσεις να στοχεύουν τους πελάτες τους με διαφημίσεις μέσω του Messenger.messenger business

Ένα έγγραφο που δημοσίευσε το TechCrunch αναφέρει ότι κάποια στιγμή μέσα στο δεύτερο τρίμηνο του 2016, το Facebook Messenger θα έχει διαφημίσεις. Αυτές όμως οι διαφημίσεις δεν θα είναι τυχαίες.

Αντί για spamming, οι επιχειρήσεις θα είναι σε θέση να σας σερβίρουν διαφημίσεις μετά το τέλος μιας συνομιλίας. Έτσι, αν συνομιλήσετε με κάποια εταιρεία για το πότε θα λάβετε μια πρόσφατη παραγγελία σας, θα μπορούσε ενδεχομένως να σας αποστείλουν διαφημίσεις για προϊόντα που νομίζουν ότι θα σας αρέσουν.

Το Facebook, φέρεται να επιτρέψει επίσης στις επιχειρήσεις να χρησιμοποιούν προσαρμοσμένες διευθύνσεις URL που οι πελάτες θα μπορούν να κάνουν κλικ για να ξεκινήσει μια συνομιλία.

Έτσι, η μορφή fb.com/msg/όνομα-εταιρείας θα μπορεί να χρησιμοποιηθεί από τις επιχειρήσεις για την εξυπηρέτηση πελατών, αλλά και να δώσει την άδεια αποστολής στοχευμένων διαφημίσεων.

Δύο πράγματα που θα πρέπει να θυμάστε με αυτή την είδηση: πρώτον, δεν έχει ξεκινήσει ακόμα, και δεν μπορεί να μην ξεκινήσει ποτέ, αν οι χρήστες αποδοκιμάσουν το επερχόμενο χαρακτηριστικό.

Δεύτερον, αν αυτό το χαρακτηριστικό γίνει πραγματικότητα, η απενεργοποίηση των διαφημίσεων δεν θα είναι εύκολη, ακόμη και αν είναι δυνατή.

Ουσιαστικά εκτός από το εμφανέστατο μήνυμα των επανερχόμενων διαφημίσεων, υπάρχει και το μεταμήνυμα διάθεσης και καταγραφής των δεδομένων προτιμήσεων του πελάτη-χρήστη του κοινωνικού δικτύου. Όχι ότι δεν υπήρχε, αλλά όπως φαίνεται επεκτείνεται….

iGuRu.gr The Best Technology Site in Greecegns

κάθε δημοσίευση, άμεσα στο inbox σας

Προστεθείτε στους 2.107 εγγεγραμμένους.

Written by giorgos

Ο Γιώργος ακόμα αναρωτιέται τι κάνει εδώ....

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Το μήνυμα σας δεν θα δημοσιευτεί εάν:
1. Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, προσβλητικά ή ανάρμοστα σχόλια.
2. Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους.
3. Παρενοχλεί την ιδιωτική ζωή και τα ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα άλλων χρηστών.
4. Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
5. Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).