Έρχονται τα Facebook Chatbots για ομαδικές συνομιλίες του Messenger

Το Facebook φέρεται να σχεδιάζει να κυκλοφορήσει μια νέα κατηγορία bots για το που θα αναλάβουν να εξυπηρετούν τις ομαδικές συνομιλίες.

Το TechCrunch αναφέρει ότι η μεγάλη ανακοίνωση θα γίνει στο συνέδριο F8 και ότι τα team bots έχουν κατασκευαστεί για να ενημερώνουν τους σε πραγματικό χρόνο με ειδήσεις, όπως αθλητικά αποτελέσματα, e-commerce deliveries (παραλαβές ηλεκτρονικού εμπορίου) και πολλά άλλα.Facebook

Ενώ το Facebook δεν έχει σχολιάσει επισήμως σχετικά με το θέμα, το TechCrunch αναφέρει τρεις ανώνυμες πηγές που γνωρίζουν τη διαδικασία ανάπτυξης της νέας . Το μεγαλύτερο κοινωνικό έγεται ότι συνεργάζεται ήδη με κατασκευαστές καθώς προετοιμάζεται για τη μεγάλη μέρα.

Η εταιρεία φέρεται να έχει επίσης σχέδια για να ανοίξει τα APIs για να επιτρέψει σε περισσότερους προγραμματιστές να δημιουργήσουν τα δικά τους team bots.

Αυτό θα μπορούσε να είναι πολύ πρακτικό σε ορισμένες περιπτώσεις. Για παράδειγμα, μια ομάδα φιλάθλων ποδοσφαίρου στο Messenger θα μπορούσε να προσθέσει ένα bot στην συνομιλία τους, που θα μπορούσε να αναφέρει τις αλλαγές των σκορ, μεγάλες στιγμές και άλλες ειδήσεις. Ένα άλλο team bot θα μπορούσε να κρατήσει εσάς και τους συναδέλφους σας ενήμερους για το πότε θα έρθει η πίτσα που περιμένετε για το μεσημεριανό γεύμα.

  Η Microsoft κυκλοφόρησε την ένημέρωση KB5020953 για όσους έχουν πρόβλημα με το OneDrive

Ενώ η πλατφόρμα των bots υπάρχει περίπου για ένα χρόνο, το Facebook δεν έχει αναπτύξει ακόμα κάτι σημαντικό ή δεν έχει εστιάσει ακόμα πραγματικά στην τεχνολογία. Με αυτή την κίνηση η εταιρεία αναμένεται να φέρει αυτά τα team bots σαν μεταφορείς και όχι σαν να προσποιούνται ότι είναι κάποιος άνθρωπος που μπορεί να συνομιλήσει μαζί σας.

Μένει να δούμε πως θα είναι στην πραγματικότητα η νέα τεχνολογία όταν θα παρουσιαστεί. Εξάλλου δεν θα πρέπει να περιμένουμε και πάρα πολύ, καθώς έμειναν λίγες μόνο εβδομάδες για τη διάσκεψη προγραμματιστών F8, που θα γίνει στο Convention Center του San Jose στις 18 και 19 Απριλίου του .

Written by giorgos

Ο Γιώργος ακόμα αναρωτιέται τι κάνει εδώ....

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Το μήνυμα σας δεν θα δημοσιευτεί εάν:
1. Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, προσβλητικά ή ανάρμοστα σχόλια.
2. Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους.
3. Παρενοχλεί την ιδιωτική ζωή και τα ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα άλλων χρηστών.
4. Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
5. Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).