Πόσα αιτήματα άρσης απορρήτου δέχθηκε το Facebook από Ελλάδα

Ο αριθμός των αιτήσεων που έλαβε το Facebook από τις Αρχές για να παραδώσει δεδομένα χρηστών φαίνεται να έχει αυξηθεί κατά το πρώτο εξάμηνο του 2016, σύμφωνα με τα στοιχεία που παρουσίασε η εταιρεία. Παρακάτω παρουσιάζουμε τα αιτήματα άρσης απορρήτου που δέχθηκε το Facebook το 2016 από κυβερνήσεις, σύμφωνα με την έκθεση διαφάνειας που μπορείτε να δείτε ολοκληρωμένη από το link που υπάρχει στο τέλος της δημοσίευσης.

Το Facebook αποκάλυψε όλα τα Security (Εθνικές Επιστολές Ασφάλειας ή NSL) που έλαβε το πρώτο εξάμηνο του 2016 για να παραδώσει τις προσωπικές συγκεκριμένων χρηστών σε κυβερνήσεις και διάφορες υπηρεσίες επιβολής του νόμου.facebook

Οι πληροφορίες που ζητούνται στο NSL συμπεριλαμβάνουν το όνομα, τη διεύθυνση και τα των ηλεκτρονικών επικοινωνιών και συναλλαγών που σχετίζονται με το εν λόγω άτομο. Ωστόσο, το Facebook δεν είχε την υποχρέωση να παρέχει το περιεχόμενο των επικοινωνιών του ατόμου.

Το σύνολο των κυβερνητικών αιτημάτων για δεδομένα λογαριασμών του μεγαλύτερου κοινωνικού δικτύου αυξήθηκαν κατά 27% σε παγκόσμιο επίπεδο σε σχέση με το δεύτερο εξάμηνο του 2015. Από 46.710 αιτήσεις ο αριθμός έφτασε αισίως στις 59.229 αιτήσεις.

Η πλειοψηφία των αιτήσεων, (περισσότερες από το 40 τοις εκατό), προερχόταν από τις Αρχές επιβολής του νόμου των ΗΠΑ. Ακολουθεί η Ινδία με 10,8 τοις εκατό, και το Ηνωμένο Βασίλειο που ήρθε τρίτο με 9,2%.

Οι κυβερνήσεις της Γαλλίας και της Γερμανίας κατατάσσονται επίσης πολύ υψηλά αφού το ποσοστό τους αντιπροσωπεύει το 6,4 τοις εκατό και 6,2 τοις εκατό του συνόλου αντίστοιχα.

Χώρες όπως η Κίνα και η Ρωσία ήταν απούσες από τη λίστα καθώς το Faceboοk έχει απαγορευτεί.

Η τώρα σύμφωνα με την έκθεση διαφάνειας, ζήτησε δεδομένα για 398 του Faceboοk και τα 84 από αυτά τα αιτήματα χαρακτηρίστηκαν επείγοντα. Από τα 398 αιτήματα που έλαβε το Faceboοk, εξυπηρέτησε τα 326.

Στοιχεία για την Ελλάδα

και για όλο τον κόσμο

iGuRu.gr The Best Technology Site in Greecefgns

Get the best viral stories straight into your inbox!

Written by giorgos

Ο Γιώργος ακόμα αναρωτιέται τι κάνει εδώ....

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Το μήνυμα σας δεν θα δημοσιευτεί εάν:
1. Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, προσβλητικά ή ανάρμοστα σχόλια.
2. Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους.
3. Παρενοχλεί την ιδιωτική ζωή και τα ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα άλλων χρηστών.
4. Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
5. Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).