facebook open source hack

To Facebook δίνει την Hack, μια Open Source γλώσσα προγραμματισμού

Η συνεχής ανάπτυξη του Facebook στηρίζεται σε πολλά πράγματα – ορισμένα από αυτά απαιτούν κινήσεις εντυπωσιασμού που ο πολύς ο κόσμος δεν τις καταλαβαίνει, όπως η εξαγορά της WhatsApp για 19 δισ. και αλλά είναι κάπως πιο πεζά. Ένα καλό παράδειγμα είναι η είδηση ​​που ήρθε σήμερα και αναφέρει ότι η εταιρεία κυκλοφόρησε μια νέα Open Source γλώσσα που με ένα αυθεντικό Silicon Valley στυλ, ονόμασε, Hack.

facebook open source hack
facebook open source hack

Η εταιρεία χρειάζεται να έχει τη δική της γλώσσα, που θα μπορεί να χρησιμοποιηθεί και από τρίτους προγραμματιστές ούτως ώστε να είναι σε θέση να έχει ταχύτερα και λειτουργικότερα αποτελέσματα. Εδώ είναι που έρχεται η γλώσσα προγραμματισμού Hack, η οποία έχει χρησιμοποιηθεί ήδη εντός Facebook για ένα χρόνο, και έχει σαν σκοπό να καταστήσει τη διαδικασία της ανάπτυξης πολύ πιο γρήγορη. Έχει αποδειχτεί μάλιστα τόσο αποτελεσματική που το Facebook σχεδιάζει να μεταβεί σε αυτήν για να χαράξει το μέλλον. Σχετικά με το σκεπτικό της γλώσσας Hack, το Facebook αναφέρει:

Με χιλιάδες τεχνικούς που εργάζονται πάνω σε εκατομμύρια γραμμές κώδικα στο Facebook, οι προκλήσεις έχουν κλιμακωθεί. Είχαμε μια απλή γλώσσα για μια γρήγορη ανάδραση , αλλά θα μπορούσαμε να μετριάσουμε τα προβλήματα; Θα μπορούσαμε ανιχνεύουμε τα σφάλματα με την ταχεία επανάληψη, και να επενδύσουμε στην ανάπτυξη με την PHP; Θα μπορούσε μια βελτιωμένη ανάλυση και ενδοσκόπηση κώδικα να βοηθήσει τους προγραμματιστές να γίνουν πιο παραγωγικοί με εργαλεία όπως το autocomplete; Παραδοσιακά, οι δυναμικά δημιουργημένες γλώσσες παρέχουν ταχεία ανάπτυξη, ενώ θυσιάζουν τη δυνατότητα να πιάσει τα λάθη νωρίς και εξετάζουν τον κώδικα γρήγορα, ιδιαίτερα σε μεγαλύτερα codebases. Αντίθετα, στατικά δακτυλογραφημένες γλώσσες παρέχουν περισσότερο από ένα δίχτυ ασφαλείας, αλλά συχνά σε βάρος της γρήγορης επανάληψης. Πιστεύαμε ότι εκεί έπρεπε να υπάρχει ένα κοινό σημείο.

Η ιδέα της γλώσσας Hack είναι να συνδυάσει τις πιο στατικές γλώσσες όπως την C, με πιο δυναμικές όπως την PHP. Η διαφορά είναι ότι οι στατικές γλώσσες ενσωματώνουν τον έλεγχο σφαλμάτων στο πλαίσιο της διαδικασίας κωδικοποίησης, ενώ πιο σύγχρονες γλώσσες επιτρέπουν στους προγραμματιστές να κωδικοποιήσουν με σφάλματα, και να δοκιμάσουν τα πάντα όταν τρέξουν το project.

Από το blog post της εταιρείας :

“Παραδοσιακά, οι δυναμικά δημιουργημένες γλώσσες επιτρέπουν την ταχεία ανάπτυξη, αλλά θυσιάζουν τη δυνατότητα να συλλάβουν τα λάθη νωρίς και να τα εξετάζουν γρήγορα, ιδιαίτερα σε μεγαλύτερα codebases. Αντίθετα οι στατικές γλώσσες ανάπτυξης παρέχουν περισσότερο από ένα δίχτυ ασφαλείας, αλλά συχνά σε βάρος της γρήγορης επανάληψης. Πιστεύαμε ότι έπρεπε να υπάρχει ένα sweet spot. Έτσι, γεννήθηκε η γλώσσα Hack. Πιστεύουμε ότι προσφέρει τα καλύτερα και από τις δύο γλώσσες: δυναμικές και στατικές και ότι αυτό είναι κάτι πολύτιμο για μικρά και μεγάλα projects.

iGuRu.gr The Best Technology Site in Greeceggns

Get the best viral stories straight into your inbox!















Written by giorgos

Ο Γιώργος ακόμα αναρωτιέται τι κάνει εδώ....

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Το μήνυμα σας δεν θα δημοσιευτεί εάν:
1. Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, προσβλητικά ή ανάρμοστα σχόλια.
2. Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους.
3. Παρενοχλεί την ιδιωτική ζωή και τα ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα άλλων χρηστών.
4. Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
5. Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).