Facebook: στα χέρια Spammers τα δεδομένα που διέρρευσαν

Η Facebook Inc κατέληξε στο συμπέρασμα ότι για την μεγαλύτερη κλοπή δεδομένων στην εταιρεία ευθύνονται spammers που θέλουν να κερδίσουν χρήματα, και ένα group που χρηματοδοτείται από κάποια κυβέρνηση.

Την περασμένη εβδομάδα, το Faceboοk ανακοίνωσε ότι hackers κατάφεραν να κλέψουν δεδομένα από 29 εκατομμύρια λογαριασμούς χρησιμοποιώντας ένα αυτοματοποιημένο πρόγραμμα που μετακινιόταν από τον ένα φίλο στον επόμενο.
Το Facebook όπως είχαμε αναφέρει συνεργάστηκε με το FBI για να διερευνήσει το θέμα.facebook

Η συγκεκριμένη παραβίαση αφήνει τους χρήστες που επηρεάστηκαν πολύ πιο ευάλωτους σε στοχευμένες επιθέσεις ηλεκτρονικού “ψαρέματος” (phishing). Φυσικά όταν μιλάμε για στοχευμένες επιθέσεις δεν εννοούμε τον υπολογιστή σας, εκτός κι αν εργάζεστε για κάποια πολύ μεγάλη εταιρεία, είστε πολιτικός ή γενικότερα κατέχετε μια πολύ μεγάλη θέση.

Βέβαια αυτό δεν σημαίνει ότι οι υπόλοιποι δεν πρέπει να δείχνουν την απαραίτητη προσοχή στα μηνύματα που λαμβάνουν, ειδικά αν προέρχονται από άγνωστο. Με την επίθεση όμως στο Facebook μπορεί να παρατηρήσουμε το φαινόμενο τα κακόβουλα μηνύματα να έρχονται από γνωστούς.

Το Faceboοk αποκάλυψε για πρώτη φορά την παραβίαση στα τέλη Σεπτεμβρίου και ανέφερε ότι είχε επιδιορθώσει το κενό ασφαλείας σύντομα, σχεδόν αμέσως μετά την ανακάλυψή του στις 25 Σεπτεμβρίου.

Το Facebook ανέφερε επίσης ότι διεξήγαγε μια εσωτερική έρευνα για το περιστατικό και την περασμένη εβδομάδα μείωσε τον αριθμό των επηρεαζόμενων χρηστών από την αρχική του εκτίμηση όταν προχώρησαν οι έρευνες που εξέταζαν τη δραστηριότητα σε λογαριασμούς που ενδέχεται να έχουν επηρεαστεί.

_______________

iGuRu.gr The Best Technology Site in Greeceggns

Get the best viral stories straight into your inbox!















Written by giorgos

Ο Γιώργος ακόμα αναρωτιέται τι κάνει εδώ....

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Το μήνυμα σας δεν θα δημοσιευτεί εάν:
1. Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, προσβλητικά ή ανάρμοστα σχόλια.
2. Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους.
3. Παρενοχλεί την ιδιωτική ζωή και τα ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα άλλων χρηστών.
4. Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
5. Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).